Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Korsós Sándor a szociális szolgáltató igazgatója

Hódmezővásárhely - Korsós Sándor a vásárhelyi Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató igazgatója lett – korábban a hajléktalanszálló vezetői tisztét látta el.
A 48 éves Korsós Sándor 11 esztendeje tevékenykedik szociális területen, a gyermekjóléti szolgálatnál kezdett, 3 esztendeje dolgozik a hajléktalanellátásban.

A Badalikhoz az év elejétől a 42 férőhelyes és pillanatnyilag 130–140 százalékon üzemelő hajléktalanszálló, a kapcsolódó ellátás, valamint a gondozási központ, a jelzőrendszeres és a támogató szolgálat, továbbá az Arany János utcai idősek otthona tartozik. Az intézményeket tavaly július 1-jétől vette át a Kapcsolat Központtól, vagyis a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulástól a katolikus egyház; jelenleg 3 telephelyen 32 dolgozót foglalkoztat és évente 900–1000 rászorulóról gondoskodik.

– Korábban a várostól, az önkormányzattól is megkaptunk minden segítséget a munkánkhoz – hangsúlyozta az igazgató –, az egyházi fennhatóságnak pedig az az előnye, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye nagyobb kiterjedésű, mint Hódmezővásárhely, és főnökasszonyunk, a főigazgató Ritz Judit személyes kapcsolatait is felhasználva a teljes területről érkezhetnek hozzánk adományok. Erre már akadt is példa, a Homokhátságról is érkeztek már támogatások, valamint mi is több településsel építettünk ki személyes kapcsolatot, számíthatunk a segítségükre. Az is fontos, hogy a Katolikus Karitász szellemisége, szemlélete érvényesül: még az eddigieknél is emberközpontúbb az ellátás.

Olvasóink írták

 • 4. kukus 2012. január 21. 20:15
  „Azt hiszem,mindkettőjüknek igaza van: ez a Korsós valójában az a Korsós és mégsem. Elvégre attól, hogy valaki valakinek születik,még lehet rendes ember is.”
 • 3. Én2 2012. január 19. 06:47
  „Nem törtem pálcát csak azt írtam amit eddig is láttam. Ha nem az a Korsós akkor szívből gratulálok neki és ha jó ember akkor duplán.”
 • 2. zsuzsa1 2012. január 18. 17:51
  „Kedves Én2! Biztosíthatom, hogy ez a Korsós nem az a Korsós! Saját szorgalmának és kitartásának köszönhetően jutott el eddig, becsülettel és odaadással végzi munkáját. Nem feltétlenül kellene azonnal "pálcát törni" mások feje felett és rosszat gondolni. Személy szerint gratulálok Sanyinak, csak így tovább.”
 • 1. Én2 2012. január 18. 10:37
  „Korsósoknak van mhelyük mindenhol meg lehet őket találni mégha nyugdíjasok akkor is foglalkoztatják őket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bálozó íjászok, vadászok, orvosok

Hódmezővásárhely - A báli szezon idén is mozgalmas lesz, a rendezvények között sok a jótékony célú. Tovább olvasom