Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Kortárs művészek alkotásai Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Kisgyermekként édesapja minden Őszi Tárlatra elvitte, már ekkor megérezte a kiállítások hangulatát – jegyezte meg kedden Kószó Péter vásárhelyi alpolgármester az Alföldi Galériában tartott sajtótájékoztatón.
Felidézte a kiállítás történetét, és arról beszélt, hogy egy-egy Őszi Tárlat annak idején milyen politikai vitákat váltott ki A párttitkár ugyanis nem értette: miért a lepusztult tanyavilágot ábrázolják a művészek a modern mezőgazdasági gépek helyett – tette hozzá az alpolgármester. Úgy vélte: kortörténeti dokumentumnak számítanak a korábbi kiállítások katalógusai. Az utóbbi 10-15 évben fejlődött a tárlat, amelyen a hazai kortárs művészek legkiválóbb alkotásai láthatóak.

Szinte már minden mű a helyére került az Alföldi Galériában. Fotó: DM/DV
Szinte már minden mű a helyére került az Alföldi Galériában.
Fotó: DM/DV


Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Az október 6-án 12 órakor nyíló 60. Őszi Tárlaton 194 művész 262 alkotását mutatják be. 154 festmény, 32 grafika és 76 plasztika látható majd.

Az idei tálat azért is más lesz, mert 1996-tól Pogány Gábor művészettörténész volt a kurátora, most pedig Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum igazgatója rendezi – hangzott el. Nagy Imre elmondta: sikerült úgy felépíteni az Őszi Tárlatokat, hogy mára valóban rang ott kiállítani. 98 százalékban már minden mű a helyén van, csak apróbb finomítások vannak hátra – tette hozzá.

A tárlathoz kapcsolódó Őszi Hetek programsorozat október 3-ától kezdődik Vásárhelyen, ahol másnap, pénteken megnyílik a diákok őszi tárlata, Ulm testvérvárossal közösen. 20 órakor pedig a Református Ótemplomban Miklósa Erika operaénekes ad ünnepi koncertet.

Olvasóink írták

  • 1. jagoda194 2013. szeptember 17. 11:48
    „Jó lenne,ha a művészek mindenki által élvezhető műtárgyakat készítenének,mert viszont látom gyakran Alföldi önmegvalósító gondolatait. Felismerhetettlen magyarázat nélkűl egy némelyik alkotás.Lényeg az,hogy az hogy a bemutatott anyag többségéről lássuk mit akar a művész közölni a látogatóval.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatják a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását

Almási István: Az elmúlt években a vásárhelyi önkormányzat nagy gondot fordított a munkahelyteremtésre. Tovább olvasom