Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Kószó: Az A. S. A. cserbenhagyta a vásárhelyieket

Hódmezővásárhely - Elégtelenre vizsgázott az A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. a hótakarításból, a cég cserbenhagyta a vásárhelyieket – közölte csütörtökön Kószó Péter alpolgármester. A cég ügyvezetője úgy gondolja, a szerződésben rögzítetteknek megfelelően jártak el.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Cserbenhagyta az A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. a hótakarítással a várost, a vásárhelyieket – jelentette ki csütörtökön sajtótájékoztatón Kószó Péter alpolgármester. Elmondta: napok óta csöngenek a telefonok Vásárhely vezetőinél, képviselőinél amiatt, hogy a hó miatt szinte járhatatlanok az utak, talán azokat kivéve, amelyeket a közútkezelő takarít.

– A hótakarítás az A. S. A. feladata. Az önkormányzat 10 éve áll szerződésben a céggel, hogy megfelelő ellenszolgáltatás fejében télen takarítsa a város tulajdonában lévő utakat, biztosítsa a jégtelenítést. Jogos a vásárhelyiek felháborodása, példátlan módon az elmúlt évektől eltérően az A. S. A. 2014-ben nem vagy nem megfelelően tett eleget annak a feladatnak, amelyre szerződés is kötelezi – fejtette ki
az alpolgármester. Hozzátette: ilyen időben is rengetegen kerékpároznak Vásárhelyen, a jégbordákon egyensúlyoznak, ez pedig nagyon balesetveszélyes.

Még 2013 novemberében rendelte meg Almási István polgármester a cégtől a hóügyeletet, vagyis időben jelezték az igényüket. A hét elején a polgármester az A. S. A. külföldi és helyi vezetőjének felszólító levelet írt, hogy megfelelőn takarítsák a havat, mert eddig sajnos a cég a hóügyeletben elégtelenre vizsgázott – közölte Kószó Péter. Ugyanakkor azt mondta, a városellátó kft. gépei folyamatosan dolgoznak, ahogy 130 közmunkás is, ők viszont „jelesre vizsgáztak".

Sokan inkább tolják a biciklit a hófedte kerékpárúton. Fotó: DM/DV
Sokan inkább tolják a biciklit a hófedte kerékpárúton. Fotó: DM/DV

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy tavaly összességében 130 millió forintot fizetett ki az önkormányzat az A. S. A.-nak, és a legutolsó, aktuális számlával van elmaradása a városnak. Miután pedig a cég nem megfelelően látta el a feladatát, érvényesítheti az önkormányzat jogi lehetőségeit.

A sajtótájékoztatón elhangzottakkal szembesítettük Versegi Attilát, az A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. ügyvezetőjét, aki e-mailben a következőket írta: – Úgy gondolom, hogy társaságunk az önkormányzattal kötött szerződésben rögzítetteknek megfelelően járt el a téli úttisztítási feladatok ellátásánál. Versegi hozzátette: meghatározott járatterv szerint tisztítják a város útjait. A szerződés 3 kategóriába sorolja az utakat. Az elsőbe tartoznak a főbb közlekedési és a kerékpárutak. A másodikba a főbb utakat összekötő utak. A harmadik kategória az összes egyéb burkolt út. A szerződés a járatterv mellett szabályozza az alkalmanként az útfelületre kijuttatható útszórósó mennyiségét is. Hóügyeletes munkatársuk jelzi az önkormányzati kapcsolattartónak a síkosságcsökkentési és hótolási feladatok szükségességét. Amennyiben a feladatok végrehajtására jóváhagyást kapnak, megkezdik a teljesítést.

– Tavaly ősszel a korábbi évekhez hasonlóan készítettük fel gépparkunkat a hótolási és síkosságcsökkentési feladatokra. A téli munkát megfelelő személyi és gépi állománnyal vártuk. Gondolva a rendkívüli időjárási viszonyokra olyan alvállalkozót kerestünk és találtunk, aki alkalmanként be is tud segíteni a hótolási feladatok ellátásába. A munkálatok gyakorisága az időjárástól függ, de teljes mértékben független az önkormányzat és cégünk közötti pénzügyi elszámolástól – közölte az ügyvezető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videó a rablásról - félmillió a nyomravezetőnek!

Nettó félmillió forint díjat tűzött ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője egy hódmezővásárhelyi rablás kísérlet ügyében. Tovább olvasom