Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Kószó Péter: Bokros Lajos volt az utolsó csepp

Hódmezővásárhely - Huszonegy év után kilépett a Magyar Demokrata Fórumból Kószó Péter vásárhelyi alpolgármester, aki azt mondja: Bokros Lajos EP-listás jelölésével betelt a pohár. Lapunknak úgy nyilatkozott, nem akar másik pártba belépni.
– Erkölcsi döntést hoztam – így kommentálta lapunknak Kószó Péter, Vásárhely alpolgármestere, hogy kilépett a pártból, amelynek ő maga is alapítója volt 1988-ban. – A Magyar Demokrata Fórum teljesen eltért attól az értékrendtől, amelyet magaménak vallok – nyilatkozta lapunknak. Szavai szerint Bokros Lajos jelölése az európai parlamenti lista élére az utolsó cseppet jelentette számára.

– Bokros személye politikailag és emberileg egyaránt vállalhatatlan – hangsúlyozta a politikus, aki ugyanakkor azt is elismerte: több olyan dolog is történt az elmúlt időszakban, amely elbizonytalanította. Ilyen volt például az, hogy a 2006-os országgyűlési választások két fordulója közt az MDF miatt nem alakult meg a polgári koalíció. Kószó Péter a párt megyei elnökével, Grezsa Istvánnal együtt már akkor azt mondta lapunknak, fontolgatják, hogy kilépjenek, vagy maradjanak. Akkor mindketten az utóbbi mellett döntöttek. A vásárhelyi alpolgármester azt is hangsúlyozta: nem akar másik párt tagja lenni.

Kószó a közgyűlésben. Nem párttag többé. Fotó: Tésik Attila
Kószó a közgyűlésben. Nem párttag többé.
Fotó: Tésik Attila

Kószó Péter kilépéséről megkérdeztük Grezsa Istvánt is, aki lapunk tegnapi számában – korábbi párttársához hasonlóan – Bokros Lajos jelölését kritizálta. Most azt mondta, sajnálja, de megérti Kószó döntését, megyei elnökként és az országos választmány tagjaként viszont az ő helyzete bonyolultabb, mint Kószóé. Miután a párt a hét végén határoz az EP-listáról, és Bokros csak azután ad választ arra, hogy elfogadja-e az esetleges jelölést, a megyei elnök is csak ezt követően dönt. De azt Grezsa már most elárulta lapunknak, hogy ha valóban a Horn-kormány egykori pénzügyminisztere kerül a lista élére, kevés az esély arra, hogy ő az MDF tagja marad.

Olvasóink írták

 • 14. Én2 2009. március 07. 17:27
  „Bokros -jó pézért mindent elvállalnak, hülyék voltak, hogy megszavazták, menjen az mszp-be.”
 • 13. StatusQuo 2009. március 07. 12:55
  „JAJ JAJ MOST MI LESSZ?”
 • 12. harcitomi 2009. március 06. 09:01
  „Bokros nem keveset, hanem semmit nem tett a magyar nemzetért. Egyszerűen lenyírta a kiadásokat, semmi kreatív jövőbe mutató gazdasági ötletet nem valósított meg. Egy világbanki hóhér aki nem is palástolja szándékát, akár a szegény emberek élete árán is fent kell tartani az adósrabszolgaságunkat.
  Ezt egy kisiskolás is végre tudja hajtani, fogja a kiadási oldalt és mindenhonnan elvesz mondjuk 10%-ot, bevezeti a fizetést a komoly műtétekért /aki nem tud fizetni az megdöglik, ki a f...t érdekel?/ meg az oktatásért. És hip-hop már tudjuk is teljesíteni a milliárdos kamatterheinket, csak pár lúzer beledöglik, a csórók meg legföljebb maradnak betanított munkásnak. Egy gyarmatnak tökéletes perspektívák...”
 • 11. 140 2009. március 05. 14:17
  „#10 elolvastad, hogy mit írtam?”
 • 10. nemtom 2009. március 05. 13:35
  „140 ÖRÜLJ BOKROSNAK TÁN FERENC TESTVÉRREL AKAROD A GAZDASÁGOT RENDBE HOZNI MÁR NEM IS EMLITEM HELYI SZINTEN???,”
 • 9. viccmail 2009. március 05. 13:21
  „Micsoda politikai elit !
  Miért az egyik alapító lép ki ?
  Nem a felső vezetést kellene kirúgni ?
  De ez magyarország ! , Gy. ferike is mondta , akinek nem tetszik menjen el ! , Ferike nem e esetleg neked illene elmenni ?”
 • 8. 140 2009. március 05. 13:15
  „1. Ha annak idején az ellenzék (az MDF is) nem ordít, mint a vadszamár, és elfogadják az un. Bokros csomagot, akkor most nem itt tartanánk.
  2. Örülni kellene, hogy egy ilyen malőr után a Bokros még hajlandó lenne az ország érdekében bármire.
  3. Hagyjuk már az ideológiai szinten történő politizálást a pichába! Hozzuk rendbe a gazdaságot, amíg éhen nem döglünk.”
 • 7. Én2 2009. március 05. 13:12
  „harcitomi- sajnálom, hogy nem hiszel nekem, ez a Te gondod, pedig tuti.”
 • 6. harcitomi 2009. március 05. 12:42
  „Na persze, te James Bond, biztos helyről...ja, gondolom.
  Nem tűnt fel, hogy hány MDF tag dobott hátast, mikor kiderült a piszkafa-diktátor újabb hülyesége, ezzel a két jelöléssel?”
 • 5. Én2 2009. március 05. 09:48
  „Jaj,jaj Kószó most Bokros nevét használja fel a menekülésére, biztos helyről tudom, hogy Ibolya nyomására az apja ügynök múltja miatt kell lemondania. De nincs benne annyi gerincesség, hogy ezt bevallja.
  Ilyenek a vezetőink!”
 • 4. félnótás 2009. március 05. 09:12
  „Ugyan mit tud felmutatni az MDF ´94 óta?
  Lezsákék már régen lejáratták, az 1 % támogatottság pedig egy "sörpártnak" is bejönne órák alatt.
  Ez a süllyedő hajó esete lehet.”
 • 3. harcitomi 2009. március 05. 08:22
  „Bokros vállalhatatlan lenne egy nemzetben gondolkozni képes pártnak. Ibolyka egy politikai örömlány, csak sajnos egyre kevesebb embernek okoz örömöt a pályafutásával.”
 • 2. kibic 2009. március 04. 20:30
  „Bokros még el sem vállalta, az csak az indok. Az ügynökmúltas Havranek féle boríték miatt , egyfajta előre menekülés a lemondása. Nehogy országos szinten boruljon a családi bili. Így a vásárhelyi MDF létszám is a felére olvadt.”
 • 1. nemtom 2009. március 04. 18:56
  „nem gyenge amit ez a kalapos hercegnö müvel már mint ibici Koszonak gratulálok hogy nem válal közösséget evvel az MDF-el bokros jo szakember biztos de radikális és borzalmas a stilusa”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitelre váró hotelépítők Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Még mindig nem kapta meg azt a közel 700 milliós bankhitelt az új vásárhelyi… Tovább olvasom