Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Kószó segített a Uriah Heepnek

Kószó Péter vásárhelyi alpolgármesternek köszönhető, hogy nem késte le a Uriah Heep együttes az aradi koncertjét. A politikus meghallotta, hogy Nagylaknál a csúcsforgalomban vesztegel a csapatért küldött kisbusz, és felhívta az orosházi határőr-igazgatóságot. A buszt kivették a sorból, előreengedték, így az együttes időben odaért Aradra.
Phil Lanzon, Kószó Péter és Bognár Levente aradi alpolgármester. DM/DV fotó
Kószó Péter maga sem gondolta, hogy valaha is segíthet fiatalkori kedvenc zenekarának, a Uriah Heepnek. Pedig a véletlen így hozta. A hét végén egy vásárhelyi küldöttség tagjaként részt vett Arad ünnepségsorozatán – ez a határon túli település Hódmezővásárhely testvérvárosa. Az ünnepek záró koncertjén lépett fel a hetvenes évek egyik meghatározó, azóta részben átalakult zenekara, a Uriah Heep.

Az együttes tagjai azonban nem Bukarest felől jöttek: repülőgépük Budapesten, Ferihegyen landolt, s onnan utaztak közúton Aradra. Csakhogy az értük küldött román rendszámú mikrobusz beragadt a nagylaki csúcsforgalomban, az átkelőhelyen. A sofőr izgatottan telefonálgatott Bognár Levente aradi alpolgármesternek, hogy segítsen neki gyorsan átlépni a határt. A helyzetet végül Kószó Péter oldotta meg.

Autogramot is kapott az alpolgármester
– Felhívtam az orosházi határőr-igazgatóságot, velük jók a kapcsolataink, s vázoltam a helyzetet. Azonnal intézkedtek, a magyar határőrök megkeresték a sorban várakozó kisbuszt, és soron kívül beléptették a magyar oldalon. A jármű így időben felért a budapesti repülőtérre, aztán vissza, s a Uriah Heep nem késett el az aradi fürdőben rendezett koncertjéről – mondta a vásárhelyi alpolgármester.

Nagy élmény volt neki, s a szintén jelenlévő Grezsa István képviselőnek is, hogy a színfalak mögött végül személyesen is találkozhattak a zenekar tagjaival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégenként gazdálkodik Kispál Ferenc

Könnyebb feladatnak gondolta az országgyűlési képviselőséget Kispál Ferenc. A Fidesz megyei… Tovább olvasom