Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Kovács, a valódi független

Valamennyi pártban csalódott, s emiatt függetlenként indul Vásárhelyen az önkormányzati választásokon Kovács Sándor. A nyugdíjas katonatiszt szerint az ország kettészakadt: feketék és fehérek vannak, de ő szürke akar maradni, vagyis nem kötelezi el magát egyik oldal irányában sem.
Megválasztásom esetén a közgyűlésben Újváros érdekeit tartanám szem előtt – vallja Kovács Sándor. Fotó: Segesvári Csaba
A vásárhelyi tizennégy választókerületben október elsején összesen ötvenöt képviselőjelölt száll harcba a voksokért. Közülük ötvennégy mögött valamilyen párt vagy szervezet áll, s csak egy olyan van, aki függetlenként indul. A 10-es választókerület, vagyis Újváros egyik jelöltje, Kovács Sándor nem kötelezte el magát. Érdekesség: míg máshol 3-5 induló van, addig Újvároson hatan jelöltették magukat.

– Nyugdíjas vagyok, így ráérek az emberekkel beszélgetni. Szűkebb lakóhelyemet, a Széchenyi teret és környékét járva sokan leállítanak, s panaszkodnak – mondta az 50 esztendős férfi, aki hivatásos katonai szolgálat után 1999-ben vonult nyugállományba.

Gondot jelent Újvároson, hogy a csapadékvíz-elvezető árkok elhanyagoltak. Ez azért veszélyes, mert az itt lévő házak hatvan százaléka vályog vagy vegyes falazatú, s egy nagyobb felhőszakadás komoly károkat tud okozni. Ezen kívül évek óta halogatják a kerékpárút felújítását, s a Makó felől érkező hatalmas forgalmat el kellene terelni. Megválasztása esetén ezekkel foglalkozna elsősorban.

– Mindegyik pártban csalódtam. Nem sírom vissza a régi rendszert, de azon, valamint a rendszerváltás után eltelt időszakon túl kellene már végre lépni, s a múltat lezárni – folytatta.

Véleménye szerint az a legnagyobb baj, hogy az kettészakadt országban „feketék és fehérek" vannak, de ő szürke akar maradni. Elmondása szerint ez azt jelenti, ha bizalmat szavaznak neki az újvárosiak, akkor a közgyűlésben nem az egyik vagy másik párt érdekét nézve szavazna, hanem arra, ami elsősorban a körzetének, illetve a városnak és az embereknek jó.

– Egy-egy javaslatnál nem pártérdekeket kellene nézni, hanem magát az ügyet. Ha az megfelelő, akkor mindegy, melyik oldal ötlete, én támogatom – mondta végül a kétgyermekes édesapa, kinek négy hónapja született meg első unokája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az jön el, aki már nem vesz új ruhát Vásárhelyen

Férje halála óta, azaz kilenc éve nem vett magának új ruhát a 73 éves asszony, akivel Vásárhelyen, a… Tovább olvasom