Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Közel kétmillió gyűlt össze Vanesszának

Hódmezővásárhely - Megközelíti a 2 millió forintot az az összeg, amely a vasárnap esti fővárosi árverésen gyűlt össze a vásárhelyi Kormányos Vanesszának.
A Virtuózok című tehetségkutató műsorban szerepelt 12 éves vásárhelyi Kormányos Vanessza javára rendeztek jótékonysági árverést Budapesten, ahol közel 2 millió forint gyűlt össze. Megírtuk: a gyógyíthatatlan betegséggel, cisztás fibrózissal küzdő kislány a Virtuózok színpadán árulta el, legnagyobb álma, hogy legyen egy saját hegedűje. A műsor két producere, Peller Mariann és Vadász Dániel úgy döntött, nemcsak egy álmot váltanak valóra, Vanessza gyógykezelését és tanulmányait is támogatni akarják. Az ügy mellé állt a New York Palota és Kávéház, amely a palota 120. születésnapjára tervezett bál teljes tombolabevételének összegét is felajánlotta.

Az árverésen a legtöbb tárgy gazdára talált. Akadt, aki Vanessza rajzát, más egy napraforgós festményt vásárolt. Fehér Sándorné egymilliót ajánlott egy Zsolnay korsóért. A vásárló annak a Fehér Sándor hegedűművésznek az édesanyja, aki a Costa Concordia tragédiájában vesztette életét. Elmondta: ezzel fiának is emléket akart állítani, akinek az volt az álma, hogy tehetséges fiatalokat támogasson.


Több tárgy, többek között a Bárány Dezső által készített mesterhegedű az aukción kívül találhat „gazdára" – online licitáláson – a következő hetekben. Vanessza édesanyja elárulta: a kislány legtöbb gyógyszerére nincs tb-támogatás, így néha hatalmas nehézséget jelent megvásárlásuk.

– Vanessza – akit a kórházból kértünk ki erre az estére, az esemény után én vittem vissza oda – és az édesanyja is boldog volt – mondta Czeglédi Ibolya. – Az egész ország megismerte a történetét. Több ismerősöm, köztük cégvezetők jelezték, támogatni fogják a kislányt és a családját – tette hozzá Vanessza tanárnője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Föld- és járműadót vezetnek be Mindszenten

Aranykoronánként 150 forintos földadóról döntött a mindszenti képviselő-testület – az országban az elsők között – a pénteki rendkívüli ülésén. Tovább olvasom