Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Közel ötezren látták az idei Őszi Tárlatot

Négyezer-ötszázötvenöt látogató tekintette meg az 56. Vásárhelyi Őszi Tárlatot. Nagy Imre művészettörténész, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója szerint a kortárs hazai kiállítások mezőnyében ez igen jó számnak tekinthető.
- A vendégkönyv bejegyzéseiben a látogatók pozitív visszajelzéseket fogalmaztak meg a kiállításról. A tárlat szakmai elismerését pedig a Szuromi Pál és a P. Szabó Ernő művészettörténészek tollából megjelent recenziók jelentik - mondja Nagy Imre művészettörténész.

A Vásárhelyi Őszi Tárlat országosan egyedülálló művészeti seregszemle, ugyanis sehol másutt nem jelenik meg együtt a három nagy művészeti ág a festészet, a grafika és a szobrászat. "A Vásárhelyi Őszi Tárlat bár nem pótolja teljes mértékben az országos szalont, de funkciójában majdnem az" - véli Pogány Gábor, a tárlat rendezője.

Az Őszi Tárlat bontása már zajlik. Ezt követi a művek csomagolása. A munka ezen része hosszabb időt vesz igénybe, ezért decemberben a kiállításnak helyt adó Alföldi Galéria zárva tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre még nem lesz élményfürdő

Biztos, hogy jövőre nem épül meg az élményfürdő Vásárhelyen. Még nem lehet tudni, hogy a város megkapja-e az első körben megítélt 847 millió forintos támogatást. Tovább olvasom