Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Közkívánatra jégpályát vett az önkormányzat

Eredetileg január végéig működött volna a Kossuth téri jégpálya, az önkormányzat azonban megegyezett a szolgáltatóval, így amíg az idő engedi, lehet korcsolyázni. Ősztől viszont saját jégpályát üzemeltet az önkormányzat a város szívében. A mobil létesítményt már meg is vette a város.
Az ingyenesen használható vásárhelyi pályát a környékbeliek is kedvelik. Fotó: Tésik Attila
Ősztől – vagy ahogy az időjárás engedi – ismételten lehet majd korcsolyázni Vásárhelyen. Nagy népszerűségnek örvend ugyanis a jelenlegi, Kossuth téren felállított jégpálya, ahol nap mint nap kicsik és nagyok róják a köröket, élvezik a csúszkálás örömeit. Vásárhelyen az ötvenes-hatvanas években a Bethlen Gábor Gimnázium udvarán kialakított pályára járhattak korizni a helybeliek.

Az önkormányzat karácsonyi ajándékaként tavaly óta hódolhatnak e téli sport örömeinek a helybeliek és a környéken élők a Kossuth téren. Az eredeti elképzelések szerint a jégpálya január közepéig várta volna a korcsolyázókat, de annyira közkedvelt, hogy továbbra is működik. Az önkormányzat megegyezett az üzemeltetővel, hogy amíg az időjárás engedi, nyitva lesz a pálya. Eddig közel 9 ezren léptek jégre Vásárhelyen.

A város ősztől saját jégpályát üzemeltet – tudtuk meg a polgármesteri hivatal városstratégiai irodájától. Már sikeresen lezajlott a közbeszerzési eljárás, melynek segítségével az önkormányzat egy mobil jégpályát vásárol. Miután azonban a szerződést még nem írták alá, ezért nem derült ki, hogy mennyibe is került a létesítmény. A jégpálya vásárlása egyébként már tavaly felmerült, az üzemeltetés mikéntjéről pedig a városvezetés dönt majd. A jégpálya a tervek szerint ugyancsak a belváros szívében, a Kossuth téren kapna helyet. Nagysága sem változna, a jelenlegihez hasonlóan, 13 méter széles, 26 méter hosszú műjég várná a téli sport kedvelőit. Így továbbra sem kell majd Szegedre, vagy a mártélyi holtághoz mennie annak, aki korcsolyázni akar.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

125 esztendős a Kiss Lajos-iskola

A Kiss Lajos Általános Iskola régi épületének százhuszonöt évvel ezelőtti átadását, valamint a… Tovább olvasom