Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 7°C Még több cikk.

Közlekedési versenyt rendeztek a vásárhelyi Kossuth téren

A tűzoltók sikerét hozta a szombaton Vásárhelyen megrendezett közlekedési verseny. Az öt csapatnak többek között ügyességi pályán, kerékcserében, illetve kerékpározásban kellett összemérnie tudását.
Fényvisszaverő mellényben a nyeregben. Már az apróság is ismeri a látni és látszani elvet. Fotó: Tésik Attila
Akár a Forma–1-es pilóták szerelőgárdája is megirigyelhette volna azt a sebességet, amivel szombaton délelőtt a vásárhelyi Kossuth téren kereket cseréltek a mentősök, tűzoltók, rendőrök, buszsofőrök és gépjárműoktatók. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága ismét megrendezte a közlekedésbiztonsági nyílt napot, amit a hagyományokhoz híven az idén is verseny kísért.

– Már nem először vettünk részt ezen a vetélkedőn. Sikerült a címvédés, most is győztünk – mondta Szabó János tűzoltó főhadnagy. A háromfős csapat másik két tagja, Bakos Tibor és Kiri Péter főtörzsőrmester is mindent megtett annak érdekében, hogy ismét a képzeletbeli dobogó legfölső fokára állhassanak. A szlalompályán mind a hárman hibátlanul mentek végig, egyetlen egy bóját sem döntöttek fel. A győzelembe belefért, hogy a KRESZ-totón hibáztak egy kicsit. A mentősök egy rövid időre elhagyták a versenypályát, mert esethez riasztották őket. Miután visszatértek, sikerült megcsípniük a második helyet.

Míg folyt a vetélkedés, a sétányon számos cég autóit csodálhatták meg a járókelők. Egy férfi hangosan meg is jegyezte – a körülötte állók nagy derültségére – , ha idehozná járgányát, azt is érdemes lenne közszemlére tenni. Ugyanis egy 21 éves, halványkék „Trabant de lux" boldog tulajdonosa.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három napig a feltalálóké a vásárhelyi főiskola aulája

Közel száz magyar és külföldi feltaláló ötletével, alkotásával ismerkedhetnek meg azok, akik… Tovább olvasom