Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Közös irodában a szolgáltatók Vásárhelyen

Csongrád megyében csak Vásárhelyen lehet egy helyen elintézni az áram-, víz- és távhőszolgáltatással, valamint a szemétszállítással kapcsolatos ügyeket. A városházán lévő közös iroda január óta üzemel.
Vásárhelyen az áram-, víz- és távhőszolgáltató, valamint a szemétszállító cég képviselői egy helyen, a városházán kialakított irodákban fogadják az ügyfeleket. Ez egyedülálló a megyében.

Korábban ezek a szolgáltatók a város különböző pontjain tartották fenn irodáikat, ügyfélszolgálataikat, így a vásárhelyieknek egy napba is beletelt, mire mindent bejártak, elintéztek. A városházi ügyfélszolgálati központ január vége óta üzemel.

– A Démászhoz jöttem, mert szeretném bejelenteni az óraállásomat. Fél tíz előtt értem ide, most elmúlt tíz óra. Az automatánál letépett sorszámom szerint tizennyolcan vannak előttem, de bízom benne, hogy hamarosan engem szólítanak – mondta tegnap délelőtt Nagy Árpádné.
Az asszony nagyon jónak tartja, hogy egy helyen vannak a szolgáltatók.

Mivel itt lakik a közelben, nem messze a Kossuth tértől, egyszerre el tudja intézni az ügyeit. Azt azért megemlítette, hogy sokkal gyorsabban haladhatnának, ha az adott szolgáltatónál egy-két alkalmazottnál több foglalkozna az ügyfelekkel.

Másokat is várnak

A vásárhelyi önkormányzat nyitott a többi szolgáltató felé is, így a későbbiekben más cégek is ide tehetik át ügyfélszolgálatukat. Jelenleg Vásárhelyen az Égáz-Dégáz Zrt. a Kutasi út 24., a T-Kábel a Kossuth tér 7., az Invitel pedig az Andrássy utca 1. szám alatt várja ügyfeleit.

A városházán a legtöbben a Démászt keresik fel. Az A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft.-t, a HVSZ Zrt.-t és a Zsigmondy Béla Zrt.-t egy kicsit kevesebben. Szathmáry Ibolya is az áramszolgáltatóhoz jött. Elmesélte, 38 éves munkaviszonya után került az utcára a Villeroytól, s most állást keres. Munkanélküli lévén sajnos jut ideje a hivatali ügyekre. A villanyóra állását dobta be a ládába, s most vár, hogy új nyomtatványokat kapjon.

A városházi ügyfélszolgálati központ létrehozását az előzte meg, hogy a Démász megszüntette a vásárhelyi ügyfélszolgálatát. A helyiek aláírásgyűjtési akciót kezdeményeztek, hogy a szolgáltató újból irodát nyisson itt. Az önkormányzat is ezt szorgalmazta, s ez ügyben különféle hatóságokhoz is fordult a város.

– Elértünk a célunkat, mert a bejelentéseink alapján nem csupán Vásárhelyen lett ismét Démász-iroda, hanem mostantól minden megyei jogú városban működnie kell ilyen jellegű ügyfélszolgálatnak – mondta Lázár János polgármester.

Az áramszolgáltató nem csupán visszatért Hódmezővásárhelyre, de az önkormányzattól kért tanácsot, hol nyissanak irodát. Mivel az önkormányzati szolgáltatócégeknek a városházán készült az irodahelyisége, így a Démász is csatlakozott. Az egykori büfé és képviselői iroda helyén, a földszinten alakították ki az ügyfélszolgálatot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis Zoltán Vásárhely legidősebb fazekasmestere

Hódmezővásárhely - Kis Zoltánnak a nagyapja és az apja is fazekas volt. Vásárhely legidősebb… Tovább olvasom