Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Különleges játszótér és pihenőpark az üres telken

Hódmezővásárhely - Különleges, a naprendszert idéző játszótér építését tervezik a Hódi Pál utcai 3000 négyzetméteres telken, a posta és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ között Vásárhelyen.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Még évekkel ezelőtt tisztították meg a területet azért, hogy egy magánbefektető mintegy 4,5 milliárd forintból felépítse a Hód-Udvarházat – 10 ezer négyzetméteres, háromszintes, üzleteknek, vendéglátóhelyeknek, lakásoknak, mélygarázsnak otthon adó ingatlant terveztek. El is készült a látványterv, a nagyszabású beruházás viszont váratott magára. A magánbefektetőnek nagy falatnak bizonyult a fejlesztés, visszaadta az önkormányzatnak az immár üres telket. Egy korábbi közgyűlésen elhangzott: a városnak az együttműködésből nem származott vesztesége – új fejlesztési koncepciót dolgoztak ki a terület hasznosítására. A megvalósításhoz pályázati lehetőségre vártak.

Most még autók parkolnak a Hódi Pál utcában. Az új beruházás látványtervéből való részlet szerint azonban már nem sokáig. A szerző felvétele
Most még autók parkolnak a Hódi Pál utcában. Az új beruházás látványtervéből való részlet szerint azonban már nem sokáig. A szerző felvétele

740 millió forint (100 százalékos) támogatást célzott meg az önkormányzat egy többfordulós pályázaton, és siker esetén még az idén indul a beruházás – tudtuk meg Mucsi Lászlótól, a vásárhelyi önkormányzat városfejlesztési irodájának vezetőjétől. A különleges játszótér mellett pihenőparkot is kialakítanak, illetve egy mélygarázst kiszolgálóhelyiséggel, közel 50 autónak. Jelenleg parkolónak használják az üres területet. A parkot kerítéssel vennék körül, éjjel zárva tartanák. Bejáratát a postához közeli részen tervezik, a fejlesztés jövőre készülne el. A Hód-Udvarház-terv idején arról is szó volt, hogy ott kapna helyet a városi ügyészség – az elképzelés annyiban változott, hogy a Dr. Rapcsák András út 3. szám alatti ingatlan átépítésével, bővítésével a későbbiekben oda költözhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróság elé állnak a birkatolvajok

Azért vitték el az állatokat, mert bégettek, de maradt szabad kezük, azért az aggregátort sem… Tovább olvasom