Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Kutatót építene a Pioneer

Kedvező befektetési lehetőségnek tűnik Vásárhely a Pioneer Hi-Bred amerikai vetőmag-nemesítő és -forgalmazó cég számára. A tervek szerint hamarosan kutatóállomást építenek hazánkban, és a dél-alföldi városban találtak is erre alkalmas telket.
Egy kutatóintézet felépítéséhez keres Magyarországon, a Dél-Alföldön területet a Pioneer Hi-Bred International európai kutatási igazgatója munkatársaival. Megismerkedtek a nagyobb városok környezetével, s kiemelt hangsúlyt fektetnek az éghajlatra és a termőföld minőségére. Úgy tűnik, Hódmezővásárhelyen megtalálhatják számításukat.

Igaz ugyan, hogy elsősorban az ipari parkban kerestek megfelelő nagyságú ingatlant, de nem jártak sikerrel. Végül a 47-es út mellett lévő állami tulajdonú telkekre esett a választásuk – a szántók jelenleg a Szegedi Tudományegyetem kezelésében vannak. A vásárhelyi főiskolai kar kész együttműködni a Pioneerrel, s amennyiben a tulajdonosi hozzájárulás megszületik, a kutatóállomás ezen a területen épülhet fel.

A város képviselő-testülete nemrég teljes körű támogatásáról biztosította a vetőmag-nemesítő és -forgalmazó amerikai céget, amely szándéknyilatkozatot küldött a polgármesteri hivatalnak. Lázár János városvezetőtől megtudtuk: még folynak a tárgyalások, egyeztetések a minisztériummal a területről.

A cég tervei szerint a kutatóállomás jövőre már működni fog, azt azonban egyelőre nem tudni, mikor születhet megállapodás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Penészes lakások Vásárhelyen

Évek óta beázással és penészes falakkal küzd a vásárhelyi Szabadság tér 81. szám alatti társasház… Tovább olvasom