Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kutyapelenkára van szüksége

Hódmezővásárhely - Egy öreg, beteg kutya orvosi kezeléséhez és tartásához kér segítséget a Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület. Momót egy másik gazdira váró kutya mentette meg.
Májló gazdira vár, befogadó családnál lakik. Néhány napja kiszökött, és egy öreg, beteg pulival tért vissza átmeneti otthonába – mesélte Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület elnöke. Momónak szinte jártányi ereje sem volt, orvoshoz vitték. Kiderült, az öreg kutya szívelégtelenségben szenved, vesebeteg és ekcémás. A hallásával és a látásával gondok vannak, a fogai elkoptak.

– Többen megkérdezték, miért nem altattatjuk el. Mi visszakérdeztünk, azért, mert beteg és öreg, nincs joga az élethez? – fogalmazott Balogh Ernő, akitől megtudtuk, Momó kicsit jobban van. Az öreg hölgynek a veseproblémái miatt kutyapelenkára van szüksége. Az orvosi kezelések költségeihez is szeretne segítséget kérni az egyesület.

Momó öreg, de élni akar. Fotó: Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület
Momó öreg, de élni akar. Fotó: Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület

– Szervezetünk az állatok világnapján volt kétéves, még az szja 1 százalékáért sem szállhattunk ringbe. Már kaptunk néhány állatbaráttól segítséget a kezeléshez, amit ezúton is köszönünk – mondta az állatvédő.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesületnek nincs telephelye. A gazdátlan kutyák befogadó családokhoz kerülnek, próbálnak gazdit keresni nekik. Momó is a befogadóinál lábadozik. Az egyesület most olyan fajtamentő szervezetet keres, ahol Momó az utolsó éveiben végleges elhelyezésre kerülne. Ha ez nem sikerül, a szervezet gondoskodik a beteg kutyusról.

– Momó hatalmas türelemmel viseli a betegségeit és a kezeléseket, s végtelenül hálás azért, hogy csökkentek a szenvedései. Az idegenekkel is barátságos – mondta Balogh Ernő. Aki segíteni szeretne, az egyesület elérhetőségeit a www.hmvasarhelyiallatvedok.eu honlapon találja meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújították a templom életveszélyes tetejét

Nagyon rossz műszaki állapotban volt a vásárhelyi református újtemplom tetőszerkezete, amely 22 millió forintból újul meg.
Tovább olvasom