Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Labdát hozott a Jézuska a hármas ikreknek

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Nánási család idén ünnepelte első „hatfős" karácsonyát, február 3-án ugyanis Róberttel, Beátával és Reginával gyarapodott a família. Az ikreket a nagyszülők és a keresztszülők is meglepték ajándékokkal, a nagy testvértől, a 6 éves Petrától pedig a családot ábrázoló rajzot kaptak.
A megszokottnál jóval mozgalmasabb karácsonyt ünnepeltek idén a vásárhelyi Nánási családban, ahol februárban hármas ikrek születtek. Bea most 7,2, Regina 7,5, Robi 7,8 kiló. A kisfiú „súlyelsőségéhez" valószínűleg az is hozzájárul, hogy a két lány már 8 hónaposan felállt, és az ágyba kapaszkodva sétálgat, míg Róbert fekve érzi magát a legjobban, az ülésig jutott el eddig. – Olyan lusta, mint egy igazi férfi, már csak a sör hiányzik a kezéből – jegyezte meg nevetve a 23 éves édesanya, Nánásiné Nagy Beáta.

A csend, a nyugalom, a szeretet és az együttlét volt idén a legfontosabb Nánásiéknál. Fotó: Tésik Attila
A csend, a nyugalom, a szeretet és az együttlét volt idén a legfontosabb Nánásiéknál.
Fotó: Tésik Attila

A kis műfenyőt már december 17-én feldíszítették, és az apróságok azonnal felfigyeltek a szoba új, csillogó-villogó díszére. Tágra nyílt szemmel nézték, mosolyogtak, örömükben járt kezük, lábuk. Persze azt még nem tudhatták ezen a számukra első karácsonyon – bár február 3-án születtek –, hogy ők voltak a legszebb ajándék. Igaz, kivételesen a szenteste is „csúszott" egy napot Nánásiéknál, mert 24-ét első gyermekük, a 6 éves Petra a nagyszülőknél töltötte, így 25-én délelőtt ajándékoztak. A kicsik a nagymamáktól, nagypapáktól, keresztszülőktől, barátoktól, ismerősöktől is kaptak apróságokat: labdát, plüsskockát, fürdőjátékot, pelenkát, míg szüleik ágyneműhuzatot varrattak nekik. A nagy tesó, Petra (ő ágynemű-garnitúrát és muskétás babát talált a fa alatt) saját készítésű meglepetéssel rukkolt elő: – Mindenkinek egy-egy képet készítettem, amelyre virágot, az ikreket, anyut, aput, magamat és egy napocskát rajzoltam. Úgy láttam, a kicsik is örültek neki – újságolta.

A családtagok elsősorban egy-egy fotót kaptak Nánásiéktól, amely a hattagú famíliát ábrázolja, Robit, Beát és Reginát Mikulás-jelmezben. Ezt legújabb szerzeményükkel, a karácsonyra vásárolt digitális fényképezőgéppel csinálták – mesélte a 30 éves édesapa, Nánási Róbert. Bea még hozzátette: – Most szolidabban, visszafogottabban karácsonyoztunk, majd jövőre, amikor a kicsik is megértik valamennyire, hogy ez egy jeles ünnep, csinálunk nagyobb „felhajtást". A lényeg a csend, a nyugalom, a szeretet, hogy együtt lehetünk.

A legkisebb családtagok még nem igazán értették az ünnep jelentőségét. Fotó: Tésik Attila
A legkisebb családtagok még nem igazán értették az ünnep jelentőségét.
Fotó: Tésik Attila

A 25-i ajándékozás után mindannyian Bea szüleihez voltak hivatalosak, ott ebédeltek. Az ikrek sem maradtak ki az ünnepi menüből: kis pörköltöt, annak a szaftját, húsleves levét, zöldségeket, tejszínhabot, krémet ehettek. Majd a nagyiéktól hazaindulva újabb karácsonyi ajándékot kaptak: a kihívott taxis ingyen szállította őket Koszta József utcai otthonukhoz.

Trabant és átalakítás

Az elmúlt fél évben jelentős változások történtek Nánásiéknál. A konyhát összenyitva egy kisebb szobával a főzéshez nagyobb teret nyertek, még étkezőt is kialakíthattak. Talán ennél is fontosabb, hogy vettek egy Trabantot, amellyel mobilabbá vált a família; bár ha mind a hatan el akarnak menni valahová, azt így is csak „két kanyarban" tehetik meg.

Olvasóink írták

  • 2. zest 2009. december 30. 09:08
    „Sok-sok boldogságot és jó egészséget kívánok a családnak...”
  • 1. Beth 2009. december 29. 22:13
    „Gratulálok a szép családhoz!

    Legyen a következő évük is ilyen jó, mint amilyen most volt! Vagyis, szebb, jobb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsony a romáknál: ötvenen gyűlnek össze szentestére

A legszebb, a legszentebb ünnep a karácsony. De minden családnál kicsit más, speciális szokások épülnek a "programba". Tovább olvasom