Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Lakodalmas fesztiválunk Vásárhelyen

Holnap Hódmezővásárhelyen a második elődöntővel folytatódik a Délmagyarország lakodalmas zenekari fesztiválja. Az emlékezetes első megmérettetésen, Szegeden fergeteges hangulat és telt ház fogadta az együtteseket.
Holnap Hódmezővásárhelyen a második elődöntővel folytatódik a Délmagyarország lakodalmas zenekari fesztiválja. Az emlékezetes első megmérettetésen, Szegeden fergeteges hangulat és telt ház fogadta az együtteseket. Az első elődöntőből a Gera Fivérek triót a zsűri, míg a Nefelejcs együttest a közönség juttatta az április 20-i szegedi fináléba. Hódmezővásárhelyről szintén két zenekar juthat a döntőbe. Pénteken 18 órakor a Petőfi Művelődési Házban öt együttes lép fel. A Vásárhelyen fellépő zenészek többsége a szegedi elődöntőt végignézte. Azt mondták: rengeteg tapasztalattal gazdagodtak.

Holnap a vajdasági Atlantic együttes, a dorozsmai Bea és Vili duó, valamint a három vásárhelyi együttes, a Je-Bá-Zsó, Lakatos Kálmán és Zenekara és a Party Team Band lép fel. A zsűri – Pálinkó Lujza táncművész; Kiszin Miklós, a Molnár Dixieland nagybőgőse; Almási István, a Promenád Dixieland vezetője, Hódmezővásárhely alpolgármestere; Kaszás László, zenész, zenetanár és V. Fekete Sándor, a Délmagyarország és Délvilág főszerkesztő-helyettese – csak az összes zenekar fellépése után dönt a továbbjutóról. A közönség az est végén szavazhat azokkal a szavazólapokkal, amelyeket a belépőhöz kap.

Jegyeket elővételben már csak korlátozott számban, lapunk hódmezővásárhelyi, szentesi, makói és szegedi ügyfélszolgálatán lehet vásárolni. A helyszínen a pénztár 17 órakor nyit.

Atlantic együttes

A műsorból

Magány nélkül
Hiába süt a világra
A szegedi sürgönypózna
Aki a babáját igazán szereti
Nád a házam teteje
Zöld szalagos a kalapom
Fejünk fölött a göncölszekér
Falu végén meszeletlen kis ház 

Az ezredfordulón négy serdülőkorba toppanó muzslai gyerek úgy döntött, hogy együttest alapít. Zenei előtudással senki sem rendelkezett, legalábbis azon a hangszeren nem, amelyet a zenekar megalakulásakor magának választott. Január végén már meg is volt az első fellépésük. A szereplések száma hónapról hónapra nőtt, a népszerűségük egyre nagyobb méreteket öltött, de csak a falujukban. Legtöbb fellépésük 2002-ben volt: 48-szor szerepeltek. Két éve „hadjáratot" indítottak, amelynek célja az együttes népszerűsítése volt. Vajdasági éttermekben, kocsmákban muzsikáltak. Közben két hanganyaguk is megjelent.
Az együttes négy tagja a kezdetektől együtt játszik. A hegedűs 2005 óta tolja a banda szekerét. Hét év alatt harminc településen összesen háromszáz fellépésen vannak túl.

A zenekar tagjai:
Nagy Zsolt – ének, basszusgitár, nagybőgő, Szarvák Szabolcs – ének, szintetizátor, harmonika, Németh Krisztián – dobok, ének, Zombori Zsolt – ritmusgitár, ének, Kenderesi Zoltán – hegedű, ének.

Bea és Vili duó

A műsorból

Kicsi, gyere velem rózsát szedni
János legyen
Ma este babám
Egy kicsi ház van a domb tetején
Most kéne
Három deci köménymag
Főztem neked száraz babot
Sűrűn esik az eső

A szegedi Bea és Vili duó közel hat éve kezdte közös munkáját. A bordányi Börcsök Bea és a dorozsmai Lajkó Vilmos először magánemberként találkoztak. Mindketten tudták a másikról, hogy zenél, de először nem akartak együtt fellépni, mondván nehogy kapcsolatuk rovására menjen. Aztán mégis úgy hozta a sors, hogy elhatározták, megpróbálják. Azt mondják: amennyi hátránya van annak, hogy szinte állandóan együtt vannak, kétszer annyi előnye is van. A próbák egyáltalán nem jelentenek problémát és ismerik egymás gondolatát. Elválaszthatatlan duót alkotnak. Bea énekel és szervezi a fellépéseket, míg Vili a billentyűsök mestere. Biztosítja a hátteret, így a duóban olyan, mint egy kőszikla.
Bea tinédzserként először Ki mit tud?-okon szerepelt, versenyekre járt, majd több zenekarban is énekelt. Vili régi vendéglátós zenész, tizenhárom éve van a szakmában.
Országos rendezvényeken is felléptek már, Szegeden állandó résztvevői a sör- és borfesztiváloknak. A Bea és Vili duó keresett formáció, hiszen aki velük szeretnének zenéltetni, azoknak egy évre előre időpontot kell velük egyeztetni.

Je-Ba-Zso együttes

A műsorból

Homokóra
Hallod-e Rozika te?
Jöjjön ki Óbudára
Vásárhelyi híres promenádon
Lenn a délibábos Hortobágyon
A szegedi csikós
Jó estét kívánok
Halljátok cigányok

A hódmezővásárhelyi formáció neve a három zenész nevének kezdőbetűiből tevődik össze. A jelenlegi felállásban az együttesnek néhány fellépése volt. Ez év januárjában alakultak, amikor Zsoldos Imre és Jenei József kollégák lettek. Jenei József zenei befogadó képessége igen széles, de előnyben részesíti a pop-rock, diszkó stílust. Hobbija az autó. Zsoldos Imre inkább a rockot, és keményebb rockzenéket kedveli, nagyon szeret mulatni, ezért a cigányzenét, a népzenét is nagy kedvvel játssza. Két és fél évig járt a Péczely Attila zeneiskolába, magánének tanszakra, ahol Kónya Krisztina, a Szegedi Nemzeti Színház operaénekese volt a tanára. Ha nem zenél, akvarisztikával, nagymotorokkal foglalkozik, és ha teheti, beiktat egy-egy hegyi kirándulást a családjával.
Bán Máté vendéglátós zenész, civilben egyéni vállalkozó. Tíz éve zenél, körülbelül ezer bulin van túl. Jelenleg a Sláger Trió nevű zenekarban is játszik mint billentyűs, énekes. Hobbija egyben a munkája: a zene.

Az együttes tagjai: Jenei József – szaxofon, Bán Máté – billentyűs, Zsoldos Imre – ének
 
Lakatos Kálmán és zenekara

A műsorból

Süt a mama, süt a pék
Szép a lány, jó a lány
Baj van, baj van
Kalapom, kalapom csurgóra
Nádból van a szipkám
Pedró kocsmájában
Kalapomon piros rózsa
Szép asszonnyal mulatok

A háromtagú hódmezővásárhelyi zenekarból ketten, Lakatos Kálmán és Burai Károly már 12, illetve 11 évesen lakodalomban muzsikáltak. Néhány évvel később csatlakozott hozzájuk Lászlai László is, és tinédzserként, a mai felállásban negyven évvel ezelőtt már járták a lakodalmakat. Később, amikor Lakatos Kálmán a katonai pályát választotta, szétváltak. Burai Károly és Lászlai László megmaradt hivatásos zenésznek. A trió 2006 őszén állt újra össze, miután Lakatos Kálmán is nyugdíjba vonult. A katonatiszt soha nem fordult el a zenétől, mindig képezte magát. Jelenleg a zene és táncművészek szakszervezetének helyi képviselője.
Burai Károly dobosként kezdte, majd áttért a szintetizátorra. Húsz éve ezen a hangszeren játszik, de nagybőgőzött és harsonázott is. Hivatásos zenészként a megye neves vendéglőit járta végig. Lászlai László a híres vásárhelyi nóta- és dalköltőnél, Murgács Kálmánnál tanult hegedülni. Zeneiskolában trombitán tanult, jelenleg klasszikus gitárt oktat.

Az együttes tagjai: Lakatos Kálmán – hegedű, ének, Burai Károly – billentyű, ének, Lászlai László – gitár, ének.

Party Team Band

A műsorból

Se veled se nélküled
Találd ki gyorsan a gondolatom
Sej haj akácfa
Lakodalom van a mi utcánkban
Házasodom nemsokára
Bocsássa meg nekem
Necsi, necsi
C- mol csárdás

A háromtagú hódmezővásárhelyi zenekar minden tagja zeneiskolában tanulta a mesterséget. Minden hétvégére jut legalább egy fellépésük. Játszanak bálokban, családi eseményeken, ballagásokon és természetesen lakodalmakban. Külön specialitásuk a lánykéréseken az utcai menet hangulatának fokozása. A bandából ketten hivatásos zenészek. Dudás-Szabó István jelenleg is a zeneművészeti főiskola miskolci esti tagozatán a trombita tanszakon tanul. A szegedi Pro Musica zeneiskola szőregi kihelyezett tagozatán furulyát oktat. A könnyűzenét kedveli. Latinos zenét játszó formációban is fellép. A másik hivatásos zenész Rigó Péter, aki ének–magyar szakos tanár. Jelenleg színkottás foglalkoztató a vásárhelyi szociális otthonban, ahol szellemileg sérült gyerekekkel foglalkozik. Több zenekarnak is tagja, sőt egyedül is muzsikál. Bakos Tibor civilben tűzoltó. Mint a zenekar másik két tagja, ő is zeneiskolában képezte magát. Hobbiként űzi a zenélést.

Az együttes tagjai: Rigó Péter – billentyű, ének, Dudás-Szabó István, trombita, Bakos Tibor – ütős hangszerek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háztömb körüli autóverseny

A bicikliseket nem érdekli a KRESZ, a járdán kerekeznek, és szembemennek az egyirányú utcában… Tovább olvasom