Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Lakossági fórum lesz holnap Vásárhelyen a népkerti tervekről

Alaposan megváltozik a vásárhelyi Népkert, ha megvalósul az a hosszú távú rendezési terv, amely nemrégiben készült el. A belváros tüdejének számító terület nemcsak megszépül, de számtalan új szolgáltatást is kínál majd.
Jelentősen megváltozhat a Népkert arca. Fotó: Tésik Attila
Várhatóan nagy érdeklődés övezi majd a holnap délelőtti lakossági fórumot, amelyen a vásárhelyi Népkert rendezési tervéről mondhatják el véleményüket az érdeklődők. A terv a városháza földszinti folyosóján, a lakosságszolgálati iroda közelében lévő hirdetőtáblán hetek óta megtekinthető. Igaz, aki az azon szereplő jeleket nem nagyon érti, annak legfeljebb az tűnik fel, hogy az egykori ifjúsági park helyén már szerepel az a bevásárlóközpont, amelynek tervéről már többször is beszámoltunk.

Ezenkívül azonban olyan új elemeket is tartalmaz, amelyek legalább ennyire érdekesek lehetnek. Így, tudtuk meg Bartók Erikától, a K' Art Építész Stúdió tervezőjétől, a terv készítőjétől, a papírra vetett elképzelések már nem számolnak a lőtérrel, annak helyén irodaháznak is alkalmas építési területet jelöltek ki. Szintén építési területként szerepel a jelenlegi Pelikán Szálló és környéke, ahol a város egészségcentrumot akar létrehozni. A hosszú távú tervek közé tartozik a gyógyszálló megépítése annak a zöldterületnek egy részén, ahol most a szánkódomb, a teniszpályák és a játszótér található. Helyet kap a strand területén az élményfürdő és az ehhez kapcsolódó létesítmények is. Jelentősen megváltozik tehát a terület, hiszen ma a Népkert már csak romja önmagának, növényzetét megviselte a telepítése óta eltelt idő.

A terv egyik része, a bevásárlóközpont valósulhat meg a leghamarabb, azt ugyanis tavasszal kezdi építeni az egykori ifjúsági parkot megvásárló fővárosi cég. A Tiszta Szívvel Egyesület már két jótékonysági koncertet is rendezett, mégpedig a Népkert északi részén álló, ma már meglehetősen elavult játszótér modernizálására. A terület vasút felőli, azaz délkeleti sarkán álló lőtérrel kapcsolatban pedig az a város elképzelése, hogy azt áttelepíti az Erzsébeti útra, a porcelángyár sportcsarnokának közelében lévő önkormányzati területre. A felvázolt elképzelések szerint megújul a terület teljes növényzete, s a leendő épületek alkalmazkodnak majd a strand és a fedett uszoda adottságaihoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalan az Aranyági szövetkezet közös tulajdonának sorsa

Bizonytalan a sorsa az egykori vásárhelyi Aranyági Gazdaszövetkezet tagi részarányföldjeinek. A… Tovább olvasom