Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Lángoló üvegek, röpködő botok az öregdiák találkozón

Akrobatikus koktélkeverést és felvillanó szoknyát is láthatott az, aki ellátogatott a hódmezővásárhelyi Eötvös József, Kalmár Zsigmond illetve Corvin Mátyás iskolák által szervezett közös estre.

- A fogam, doktor úr, rettenetesen fáj a fogam! - üvölti Kárász Kata, aki nem kellemetlen közbeszóló, hanem előadó ezen az estén. Kata és Téglás Barbara a főszereplője annak a parádés Karinthy Frigyes komédiának, amely a közönséget nevetésre, majd vastapsra serkenti.

Sikeres volt  az öregdiák találkozó.
Sikeres volt az öregdiák találkozó.

A műsor színes, változatos, a Fekete Sas dísztermében sok az érdeklődő. Helyet foglalunk mi is az egyik bársonnyal borított széken, hogy megnézzük a Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ három intézménye által közösen összeállított műsort. - Ez egy rendhagyó este – magyarázza Hegedűs Zoltán intézményvezető. Aki unalmas beszélgetésekre, végeláthatatlan sztorizgatásra és hagyományos öregdiák találkozóra számít, az bizonyosan csalódni fog; a fellépők között mindenféle korosztály képviselteti magát, a mazsorett csoportban egy aprócska szőke kislány próbálja követni a nagyok mozgását. Csillogó dresszek, zene és taps követi a Hód-kristályos lányok felvonulását, akiknek vezetőjük maga is az Eötvös padjait koptatta korábban.

A zsibongás egy percre sem szűnik meg; egymást követik a fellépések, amelyek között mindig jut egy kis idő a beszélgetésre néhány volt kollégával illetve „vén diákkal".  Akad olyan család is, amelynek tagjai 4 generáción át jártak a vendéglátó suliba, sőt egyikük még tanított is a szakközépiskolában.

Nincs idő szusszanni: a színpadon akrobatikus rock&rollt bonyolult emelésekkel és kivillanó bugyikkal, lángoló üvegekkel zsonglőrködő mixert, és diákjával duettet énekelő osztályfőnököt is láthatunk.

A közönség főleg a nyugdíjasok által előadott néptáncnak örül a legjobban, a „világot jelentő deszkákon"a táncosok énekelnek, kurjongatnak, ugrándoznak. A forgatagban megtaláljuk Földesiné Laurinyecz Máriát, az est egyik főszervezőjét. A diákjai körében csak Mamiként ismert pedagógus elárulta, hogy a programsorozatot teljes egészében ő állította össze, míg Kalmáros, Corvinos kollégái az esemény egészének megszervezésével voltak megbízva. Az előadások után mindenkit meginvitáltak egy kis mulatságra, ahol öregdiákok és régi kollégák újra találkozhattak egymással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pluszkiadások iskolakezdés után

30 ezer forint nem futotta a szegedi Gagó család iskolával kapcsolatos pluszkiadásait az első… Tovább olvasom