Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Lányokat is várnak a vásárhelyi pólósok

Hódmezővásárhely - Az idei évtől már a bajnokságban is szereplő lány csapat bővítése, illetve az utánpótlás keret növelése a cél a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Clubnál.
Évről évre egyre több gyerek vízilabdázik Hódmezővásárhelyen. A jelenleg több, mint 200 taggal büszkélkedő városi egyesület az idei szezonban lány csapatot is indít a bajnokságban. - A klub 20 igazolt lány játékosa közel két éve készül arra, hogy megmutassa, mire képes a „mély vízben" – mondta Pölös Gábor, a Hódmezővásárhelyi VSC gazdasági vezetője, elnökségi tag.

Lányokat is várnak a vásárhelyi pólósok - GALÉRIA

Hozzátette: - Az elsődleges célunk, hogy a lányokkal is megszerettessük ezt a sportot, ugyanakkor örülnénk, ha közülük többen, komolyabban is foglalkoznának a vízilabdával. Szeretnénk ha a HVSC folyamatosan jelen tudna lenni a hölgyek mezőnyében is. Elsősorban 14 év alatti, úszni tudó fiatal lányokat várnak.

Ezzel párhuzamosan a fiúknál is zajlik az utánpótlás nevelés. A férfi szakosztályban, a 6-18 év közötti pólósokkal jelenleg 10 edző dolgozik.

- Hat korosztályos csapatunk van. A legidősebbek az ifjúsági bajnokságban, illetve a felnőttekkel, az OB I/B-ben játszanak, de vannak ún. előkészítő csoportok, ahol a legkisebbek képzése zajlik. Természetesen ide is várunk minden mozogni vágyó gyereket.

Lányokat is várnak a vásárhelyi pólósok - GALÉRIA

Pölös Gábor a HVSC további terveiről szólva elmondta: a felnőtt keretet is szeretnék új igazolásokkal megerősíteni, illetve az idei szezonban nagy hangsúlyt fektetnek majd a nemzetközi kapcsolatépítésre. - A nyáron a gyerek illetve a serdülő csapat egy hetes edzőtáborozáson volt Mannheimben, a 10-11 éves korosztály pedig három napos nemzetközi vízilabda tornán vett részt Kassán, ahol egyébként a harmadik helyet szerezték meg. A külföldi kapcsolataink ápolása, újak kialakítása továbbra is fontos számunkra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 éves az egyetem vásárhelyi mezőgazdasági kara

Ünnepi tanácsüléssel is emlékeztek az évfordulóra. Tovább olvasom