Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Laptopot kapott Balogh Patrik: cikkünk nyomán érkezett a felajánlás

Hódmezővásárhely - Nem fog unatkozni ezután hosszú klinikai kezelésének ideje alatt a súlyos tüdőbeteg Patrik. Cikkünk megjelenése napján máris megérkezett a felajánlás: egy szegedi férfi saját laptopját ajándékozta a kisfiúnak, a Mátrix Közhasznú Alapítvány pedig vásárol hozzá egy DVD-meghajtót.
Nemrég mutattuk be a súlyos tüdőbeteg Balogh Patrikot – a hétéves kisfiú cisztás fibrózisban, egy életveszélyes, örökletes betegségben szenved. Több időt tölt a klinikán, mint otthon, hiszen a tüdejében folyamatosan termelődő váladékot egy speciális géppel lehet csak feloldani. Csakhogy kórtermében nincs televízió, egyetlen szórakozása a számítógép, amelyen akár játszani, akár mesét nézni is lehet. Erre vágyott leginkább a kisfiú, ám az apuka kőműveskeresete arra is alig elég, hogy kifizessék a havonta több mint 50 ezer forintba kerülő gyógyszereket.

Patrik édesanyja karjaiban. Fotó: Schmidt Andrea
Patrik édesanyja karjaiban.
Fotó: Schmidt Andrea

Cikkünk megjelenése napján már reggel csörgött szerkesztőségünkben a telefon. A szegedi Masa Attila saját laptopját ajánlotta fel a kisfiúnak. A féléves gépet tudja nélkülözni, hiszen vásárolt időközben egy másik berendezést. A kis kompakt gép tökéletesen alkalmas arra, amire Patrik használni szeretné, ráadásul nem foglal sok helyet.

Jóakarók

Cikkünk nyomán nem csak bennünket kerestek meg jóakarók. Miután megtudta, hogy milyen nehéz anyagi körülmények között él a család, és hogy mekkora terhet jelent a havi több tízezer forintos gyógyszerszámla számukra, Patrik nővérének udvarlója vállalta, hogy a kisfiú gyógyszereit minden hónapban kiváltja.

A laptopot tegnap vittük el a családnak. Patrik, ahogyan előző alkalommal, most sem szólt egy szót sem, mivel fél az idegenektől, de látszott rajta, mennyire örül a számítógépnek. Nővéreivel együtt be is kapcsolta, és pillanatok alatt belemerültek az egyik internetes játékba. Édesanyja nem győzte megköszönni – mint mondta, fiának valóban ez jelenti az egyetlen szórakozást a klinikán.

A kis gép egyetlen hiányossága, hogy nincs DVD-meghajtója, így Patrik filmet egyelőre nem tud nézni vele. Jelentkezett azonban szerkesztőségünkben a Mátrix Közhasznú Alapítvány is, hogy segítene a kisfiún. Így ők – ha már gépet időközben kapott a kisfiú – azt vállalták, hogy megvásárolják az USB csatlakozóval a laptophoz köthető meghajtót. Rácz Anett elnök elmondta: tegnap beszerezték az eszközt, napokon belül eljuttatják a családhoz.

Olvasóink írták

 • 16. giy 2011. november 04. 08:29
  „Felháboritó, hogy vannak emberek, akik máris a ruházatot nézik!!! Ha az én gyerekemet fotóznák én se "játszós" ruhába öltöztetném! Bele se gondoltok abba, hogy ezt a beteg kisfiú hozzátartozói is olvassák? Az irigység.... a betegségét nem irigyled??????
  Mi egy ICP-s kisfiúnak gyűjtünk műanyag kupakot. Aki tud segiteni ebben, irhat ide is vagy a https://www.facebook.com/event.php?eid=104196703014580-ra. (a billentyűzetemen nincs hosszú i, ezért mindenkitől elnézést kérek).
  Patriknak küldöm ezt a zenét, hátha meg tudja már nézni :-):
  http://www.youtube.com/watch?v=skvqxD_YPKM (Kiss Barna: Soha nem adjuk fel)

  Sok erőt Neked kisember!!!!!!!”
 • 15. abszurd 2011. november 03. 22:00
  „Nagyon örülök neki, hajrá kiskrapek! :)”
 • 14. baloghkatica 2011. november 03. 19:29
  „1. zoltanszabo:
  <moderálva>
  - nem az a gazdag, akinek jó ruhája van, vagy nem az a szegény, aki szakadt göncökbe van...
  Az egészség a gazdagság, akinek nincsen, arra pedig ráfér minden jó szándék!

  Szégyelje magát minden rosszakaró, rosszindulatú fráter!

  Hamarosan bejön az a rendszer, hogy aki szegény, és nincs TB-je vagy plusz biztosítása, azt nem fogja kezelni senki sem! :(”
 • 13. szanetta 2011. november 03. 19:26
  „Annyit kérek mindenkitől, hogy ne keverjük bele a politikát és ne veszekedjünk itt. Mindegy, milyen ruhában ül ott, ez a kisfiú 1 hónapot van otthon, 1,5 hónapot kórházban. Én már kb. háromszor találkoztam vele, a harmadik találkozáskor láttam először egy pici mosolyt a pofiján.
  Azok a gyerekek, akik sokat vannak kórházban, nagyon bezárkóznak. Patrik hetekig várta a szegedi rallye-sok autóztatását, majd nem mert beülni az autókba, csak zokogott és hazament. De nem csak ő volt ilyen. Ha valaki beszélget a szülőkkel, megrázó dolgokat hallhat. Vannak olyan "normális" családok, ahol beteg lesz egy kisgyerek és hetek alatt elveszítik mindenüket...a munkahelyüket is. Különböző alapítványok segítik őket: pénzzel, ajándékokkal, azzal, hogy egymásnak adják a gyerekek a ruháikat, közvetítenek, stb. Ne azt nézzük már, hogy kinek mije van, mi van rajta...így is nehéz elviselni lelkileg a gyerekek szenvedéseit. Patrik anyukája sírva mondta, hogy bárcsak átvállalhatná valahogy ezt a betegséget. Azt senki nem tudja, hogy a szülők sokszor annak is örülnek, ha valaki egy jó szót szól hozzájuk, bátorítja őket...az már csak egy plusz, ha valaki tud valamit nélkülözni és azt odaadja annak, aki szeretne pont egy olyat...Gondolkodjunk azon, hogy a rengeteg közöny helyett végre pozitívan forduljunk egymás felé, többre menne mindenki. És biztos vagyok benne, hogy Masa Attila most jól érzi magát, mert segíthetett valakinek...mert nagyon jó érzés adni. Bocsánat a sok írásért, többet nem fárasztok senkit! :)))”
 • 12. sámson64 2011. november 03. 18:24
  „Jobb érzésű emberek ilyet meg se jegyeznének.
  Attól ,hogy beteg a gyerek még normális ruhába kell járatni.
  A kiemelt családi pótlékot nem irigyled Tőle.”
 • 11. segítség! 2011. november 03. 18:01
  „Elképesztő! Esetleg a légzőmaszkot nem irigyli véletlenül valaki Patriktól????? Vagy azt nem lehet észrevenni csak a koppincs két csíkos adidas felsőt?”
 • 10. bubuska73 2011. november 03. 16:54
  „Mellesleg ha irigy tekinteteiteket a felirattól kicsit jobbra mozdítanátok,akkor láthattok a karján 2 csíkot! Bár tőlem 3 is lehetne. Sőt én kívánom nekik,hogy gyógyuljon meg a gyerek és legyen három csík a kettőből! :)”
 • 9. bubuska73 2011. november 03. 16:48
  „Ahogy megláttam a képet egyből tudtam,hogy lesz akinek szúrja a szemét a márkajelzés. Arra is gondolhatnátok,hogy esetleg egy ismerőstől kapták mert kinőtte a gyerekük. Nem kell egyből ítélkezni. Igen a könyv nagyon hasznos de egy olyan gyerkőcnek aki hónapokig kórházban fekszik unalmassá válhat. Az internet viszont sokoldalú szórakozási lehetőséget nyújt neki a 4 fal között. Minden elismerésem Attilának a nagylelkűségéhez,és gyógyulást a kis srácnak!”
 • 8. zole52 2011. november 03. 16:22
  „Dehogynem vagytok írigyek !Honnan tudod lepkeháló-zoltánszabó hogy honnan van a melegítő ? Mi közötök hozzá ? Lehet apukájuk a kevés pénzét nem issza el ? Elég szégyen ,hogy az embereknek kell segíteni,mikor éppen ott van a legaljasabb ember akit polg.mesternek hívnak ! Igaz lézerjankó ? Vedd már észre mi van a szavazóid családjával ? Az a kisgyerek még "nem tudni mennyit ér ? " Szégyelld magad,de vigyázz : "Isten most nem ér rá,de nem felejt " ! Tarts ki kisöreg,lesz még sok jó az életedben .”
 • 7. smalltown 2011. november 03. 15:41
  „Nagyon jo errol olvasni, az adakozoknak tisztelet es koszonet! Patriknak jobbulast , csaladjanak pedig sok erot kivanok!
  <moderálva>”
 • 6. Vöröske 2011. november 03. 14:06
  „Szanetta teljesen igazad van!Undorító ahogy emberekből kitör az irigység,amikor valakinek segítenek.Én sok boldogságot kívánok Patriknak és kitartást az anyukájának.”
 • 5. szanetta 2011. november 03. 13:15
  „Csak annyit szeretnék hozzáfűzni az előző hozzászólásokhoz: szégyellje magát pár ember, aki rögtön a rosszindulatát veszi elő!!! Jellemző az emberekre, főleg "kishazánkban". Csak hogy felvilágosítsam a "kedves" embereket: a ruhákat én és még rajtam kívül más gyerekek "dobtuk" össze. Személyesen jártam a családnál, ahol laknak. A gyerekek gyönyörűen el vannak látva, iskolába járnak és az öccsüknek és anyukájuknak felváltva segítenek. Tisztelettudóak! Ha mást látok, eszem ágában sincs segíteni. Mikor felhívtam az édesanyát egy gyerekautóztatás után, mert ugyan nem kértek semmit, csak láttam rajtuk, hogy nem lehet könnyű az életük, azonnal megkérdezett, hogy visszahívhat-e, ne nekem fogyjon a pénz a kártyámról. Amúgy javaslom, hogy nézzenek utána a Patrik betegségének, majd lehet fröcsögni a hozzászólásokban. Köszönöm!”
 • 4. huggybear90807 2011. november 03. 11:38
  „Tenyleg azt gondolja valaki, hogy az a melegito az Adidas markaboltbol valo? Biztos vagyok benne, hogy nem ott vettek draga penzert hanem a sok ezer turkalo egyikeben, de lehet hogy kinai hamisitvany. Ki tudja es kit erdekel! A kisfiu apolt es szepen fel van oltoztetve.”
 • 3. lepkehalo 2011. november 03. 10:44
  „1. zoltanszabo: aki nehéz helyzetben van, az ne hordjon adidast, akárhogy is jutott hozzá?”
 • 2. Berlusconi 2011. november 03. 09:37
  „Boldog vagyok, hogy erről olvashatok!
  Örülök, hogy vannak ilyen jóérzésű embertársaink!
  Patriknak pedig sok szépet és jót kívánok az élethez!”
 • 1. zoltanszabo 2011. november 03. 09:18
  „Jó, hogy vannak még adakozó emberek. Használja a kisfiú , de jobb lenne ha meséskönyvet olvasna inkább. Biztos nehéz helyzetben vannak , de adidasz melegítőre telt. / Nem vagyok irígy !/.
  Sajnos rajtuk kívűl még sok ezren élnek sokkal rosszabb körülmények között. Se fűtés-se kaja ! Van akinek már lakása sincs !
  Hány ezer család kérhetne --élelmet--tüzelőt , csak a kis ember nyomorog--míg a gazdagok milliókat lopnak össze--de azok szociálisan NEM érzékenyek !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmunkáról is tárgyal a közgyűlés

Hódmezővásárhely - A közfoglalkoztatásról is szó lesz ma délután 5 órakor a városházán a rendes… Tovább olvasom