Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Lapunk kérdezett, az Invitel intézkedik Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Három éve festi vörösre az Invitel rozsdásodó antennatartó rúdja egy vásárhelyi ház falát. A lakók nem nyúlhattak a tartóelemhez, mert az a szolgáltatóé – és a telefonjuk sem működött volna. Bánfiék többször is bejelentették a problémát, amely most várhatóan megoldódik.
Nem fektette le az 1990-es évek elején a telefonkábelt Vásárhely teljes részén az akkori szolgáltató, a túlzottan magas költségek miatt. Helyette úgynevezett dectrendszert telepítettek a külvárosokban, ez a tetőn vagy a házfalon elhelyezett antennával közvetíti a beszélgetést, a közelben telepített fejállomás segítségével. Annak idején rengeteg ingatlanra került ilyen antenna, melyet rövid vasrúdon tűztek a tetőcserepek közé. Ez a megoldás azonban nem jöhetett szóba az Eke utca 8. szám alatt élő Bánfi Imrééknél, házuk tetejét ugyanis pala borítja, azt pedig nem lehetett megbontani. Helyette egy hosszú vasrudat szereltek a ház külső falára, s arra erősítették a műanyag borítású antennát. Az utóbbi időben a vasrúd azonban már csak bosszúságot okoz Bánfiéknak.

– Szinte teljesen elkorrodálódott a vasból készül tartórúd, s a rozsdás víz csúnya foltot hagyva folyik le a házunk falára – mondta Bánfi Imréné. Az asszony tavaly és az idén nyáron is kérte az Inviteltől, hogy cseréljék ki a szerkezetet, ám eddig nem járt szerencsével. Ők maguk nem cserélhették ki, mert a rúd is, az antenna is a szolgáltatóé, ahhoz nekik nem szabad hozzányúlniuk.

Bánfi Imréné a tartóvasnál. Bármennyire is szerettek volna, három évig nem nyúlhattak hozzá.
Fotó: Tésik Attila

– Kétszer is bejelentettem az ügyfélszolgálaton, mindkétszer kijöttek a szerelők. Tavaly megnézték, majd azt mondták, hogy felhívják a raktárt, van-e ott egy másik tartószerkezet. Akkor azt mondták, van, majd azzal visszajönnek. Egy évig hiába vártam őket. Idén nyáron ismét bejelentettem, szintén kijöttek, megállapították, hogy a rudat ki kellene cserélni. Azóta hiába várom őket – panaszolta a néni. Bánfiéknak sürgős lenne az ügy, mert hiába meszelték le a rozsdás foltot, kiújult, s rongálja a vakolatot. Kérte segítségünket, mivel tudja, hogy az Invitel központja Budaörsön található, s oda nem akar személyesen elutazni.

Felhívtuk a problémával a telefonos cég sajtóreferensét. Imre Loránd Balázs kérésünkre utána nézett az esetnek, majd azzal a hírrel hívott vissza, hogy az Invitel már kovácsoltatja az új antennatartó vasrudat, s azt 8-10 nap múlva soron kívül felszerelik Bánfiéknál.

Olvasóink írták

  • 2. mézesmackó 2007. november 30. 17:56
    „Az még nem olyan rozsdás”
  • 1. Almáspite 2007. november 29. 21:08
    „Az a tányérosTV lavór nem piszkítja a falat?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes pályázati tanácsadás Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Péntekenként díjmentes pályázati tanácsadással és segítségnyújtással várják a… Tovább olvasom