Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Lassan, de nő a szállodák kihasználtsága Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Enyhén ugyan, de emelkedett a korábbi évekhez képest a vásárhelyi szállodák kihasználtsága. A városban egyszerre több mint 180 fő számára nyújthatnak háromcsillagos, illetve első osztályú ellátást az itteni szálláshelyek.
Ezek üzemeltetői szerint nem jelent nekik konkurenciát a várhatóan 2010-ben nyíló négycsillagos hotel, ugyanis a 90 szobás új létesítmény magasabb árkategóriát képvisel majd.

A Vásárhelyre látogató vendégek, ha nincs ismerősük a városban, vagy nem akarnak fizetővendéglátással foglalkozó családoknál megszállni, akkor négy háromcsillagos, illetve első osztályú hotelben hajthatják álomra fejüket. Ilyen jellegű szálláshelyen több mint 180-an pihenhetnek egyszerre, ennyi a férőhely.

Az utóbbi években enyhén ugyan, de egy kicsit emelkedett a vásárhelyi szállodák kihasználtsága. Ez nem csak annak köszönhető, hogy folyamatosan népszerűsítik a várost különféle szóró- és honlapokon, kiállításokon. Az alföldi települést felkereső bel- és külföldi turisták száma is enyhén emelkedett, de a legtöbb szállóvendéget a város egyre szélesebb körben ismertté vált és ismétlődő rendezvényei jelentik.

A 47-es főút mentén lévő Vándorsólyom fogadó évek óta telt házzal üzemel a közelében rendezett állattenyésztési napoknak köszönhetően. Pályázati pénzből és önerőből nemrég bővítették, fejlesztették a fogadót, ezért első osztályú besorolást kapott. Tizenegy szobában egyszerre 21 vendéget tudnak elszállásolni.

Pályázati pénzből szépült és bővült az 1897-ben épült, a műemlék jellegű épületben működő Vándorsólyom fogadó. Fotó: Tésik Attila
Pályázati pénzből szépült és bővült az 1897-ben épült, a műemlék jellegű épületben működő Vándorsólyom fogadó. Fotó: Tésik Attila

A belvárosban álló háromcsillagos Fáma most hatvanszázalékos kihasználtsággal üzemel. Tizenöt szobája közül többet is visszatérő vendégek vesznek ki. A strand mellett létesített Pelikánnak is több esetben volt már visszatérő látogatója, elsősorban olasz vadászok.

A Vándorsólyomhoz hasonlóan megújult, bővült Kenguru is háromcsillagos. A belvárostól nem messze lévő hotelben is elsősorban a helyi és környékbeli rendezvények miatt vannak a legtöbben.

Korábban beszámoltunk arról, hogy várhatóan 2010-ben nyílik a város első négycsillagos hotele. A Fekete Sas szomszédságában, a Zrínyi utcában épül a Ginkgo. A már üzemelő szállodáknál megkérdeztük, tartanak-e az új hoteltől. Egybehangzóan mondták, hogy nagy konkurenciát nem jelent majd nekik, mivel magasabb kategóriás lesz, melynek a vendégköre is más, mint az övéké. Az viszont már más kérdés, hogy lesz-e elegendő vendége a gazdaságos működéshez.

138 milliós fejlesztés Mártélyon

A vásárhelyi önkormányzat az úgynevezett norvég alap pályázatán 79 millió forintnak megfelelő eurót nyert, így az önerővel együtt összesen 138 milliós fejlesztés indul jövőre az üdülőterületen. A beruházás keretében a jelenlegi ifjúsági tábor helyén egy 19 személyes, akadálymentesített, háromcsillagos panziónak megfelelő, szélkerékkel és napkollektorral felszerelt szálláshelyet alakítanak ki.

Olvasóink írták

  • 2. Írástudatlan-Tdi. 2008. december 14. 10:39
    „Persze hogy nem tartanak a konkurenciától hiszen az ő áraik jóval alacsonyabbak lesznek mint a Vásárhelyi négycsillagosé! Itt a mególdás. Hiába lessz itt élményfűrdő akkor is a kűterületen lévő panziókba fognak menni a kűlfőldiek! Mert azért azok sem olyan hülyék ám hogy értelmetlenül szórják a pénzüket sőt! Őket nem fogja érdekelni hogy Lázárék mennyi hasznot remélnek az új szállodától! Mert hiába a hamis statisztika akkor sincs itt nálunk semmi látványosság. Az élményfűrdő megépítésével is csak a kűlterületi panziók pénztárcáját fogja növelni városunk szemefénye. Na de a jövő majd eldönti hogy igazam vólt e????”
  • 1. vadlab 2008. december 13. 20:11
    „Ezt már 1x leirták!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 6 milliárd fejlesztésre

Hódmezővásárhely - Számoltak a vásárhelyi belváros képviselői: ha a magántőkés beruházásokat is figyelembe vesszük, közel 6,2 milliárd forintból újul meg 2011-re Hódmezővásárhely belvárosa. Tovább olvasom