Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Lázár-beszéd - Hirdetésben irányít Havránekhez a vásárhelyi Fidesz

Hódmezővásárhely - Címmel, telefonszámmal ellátott újsághirdetésben irányítja Havránek Ferenc képviselőhöz és a Rádió X két munkatársához a vásárhelyieket a helyi Fidesz Lázár János két héttel ezelőtt botrányt kavart mondatainak nyilvánosságra kerülése miatt. A polgármester szerint az egész vihar egy pohár vízben.
Hirdetést jelentetett meg a vásárhelyi Fidesz, amelyben biztatja a helyieket: Havránek Ferenc (Zöld Baloldal) önkormányzati képviselőt, a Rádió X tulajdonosát, Ágoston Lajost és egyik munkatársát, Rostás Tamást keressék Lázár János botrányt kavart mondatainak nyilvánosságra kerülése miatt. Ahogy arról többször írtunk, a polgármester egy 2008-as közgyűlésen mondta azt: "akinek nincs semmije, az annyit is ér". Egy szélsőjobboldali hírportál két hete jelentette meg ezt a mondatot, amely miatt Lázár azonnal bocsánatot is kért, de hozzátette: összevágott, meghamisított hangfelvételről van szó, az eredetiből pedig egyértelműen kiderül: a megélhetési politikusokról beszélt.

A Fidesz városi szervezete a hétvégén mejelent hirdetésben azt írja: számos helyi kérdezte tőlük, vajon "kik és miért akarták hamisított felvétellel lejáratni a város polgármesterét". Az is szerepel a szövegben: "Havránek Ferenc a helyi sajtóban többször is elmondta: a manipulált hangfelvétel a Rádió X stúdiójában készült, így a felvételt véhetően Ágoston Lajos és Rostás Tamás vágta össze." Ezek után kérik arra a vásárhelyieket, hogy "kérdéseikkel forduljanak az érintettekhez". Mindhármuk neve, lakcíme, vezetékes és mobilszáma, valamint fotója is szerepel az oldalon.

– Ez az összevágott hanganyag és a körülötte kialakult hecckampány méltatlan, árt a városnak és a demokráciának is – mondta kérdésünkre Havasi Katalin, a Fidesz városi elnöke, akitől megtudtuk: a pártszervezet helyi tagjainak többsége döntött a hirdetés feladása mellett. – Ha a polgármester valóban így viszonyulna a szegényekhez, már régen leváltották volna. Ehhez képest napi 16-18 órában helytáll, a város látványosan fejlődik. Épp ezért határoztunk mi is úgy, hogy inkább a városépítő munkával foglalkozunk, az üggyel kapcsolatos kérdésekre pedig válaszoljanak az illetékesek – jelentette ki Havasi.

– Hazudik, aki szerint én azt mondtam, hogy a hangfelvétel manipulált, és azt sem állítottam, hogy vélhetően Ágoston és Rostás vágta össze – reagált a hirdetésben megjelentekre Havránek Ferenc. – Főleg, hogy Rostás Tamást egyáltalán nem is ismerem. – Kijelentette: a hangfelvétel nem most került nyilvánosságra, hanem még 2008-ban a Rádió X műsorában. Ha valaki kérte volna tőle, ő odaadta volna neki, de a hanganyagot senki sem kérte – mondta.

– A Közélet, közérzet című műsorunkban 2008 nyarán több képviselővel megvitattuk a közgyűlésen történteket, lejátszottuk az ott készült hangfelvétel egy részét is. Ez 5 napig műsoron volt, de senki nem reklamált, még csak nem is reagált – nyilatkozta lapunknak Ágoston Lajos. – Azt hittem, ez a történet rég lefutott – tette hozzá, ahogy azt is: a felvételt nem ők jutatták el az említett honlaphoz, az bárkinek meglehetett. – Tény, hogy a felvétel nem teljes, de nem is manipulált – fogalmazott Ágoston, aki több jogásszal konzultált már a lehetséges lépésekről adatainak nyilvánosságra hozása miatt.

– Értetlenül állok a történtek előtt – nyilatkozta Rostás Tamás. – Politikával soha nem foglalkoztam, bulváros reggeli műsort vezetek, 2008-ban is ezt csináltam. A hangszerkesztéshez egyáltalán nem is értek. Nem szeretném annyiban hagyni a történteket – mondta, és ő is hozzátette: jogi lépéseket fontolgat.

Havránek és Ágoston arról is beszámolt (Rostás hirdetésben megjelent telefonszáma másfél éve nem él), hogy szinte kizárólag támogató hívásokat kaptak a hirdetőújság megjelenése óta, a vásárhelyiek arra biztatják őket, hogy tartsanak ki.
Lázár: vihar egy pohár vízben

– Ez a helyi politikai erők csetepatéja, vihar egy pohár vízben. Rendezzék le egymást közt, ezzel nem foglalkozom – nyilatkozta lapunknak az üggyel kapcsolatban vasárnap Lázár János polgármester.

Olvasóink írták

124 hozzászólás
 • 124. ellenálló 2011. április 08. 08:33
  „124. bánki!
  Egy Árpád-sávos már lobog a Szent István téren. Lesz ott még több is, csak ki kell várni és
  harcolni kell érte.”
 • 123. bánki 2011. április 07. 18:40
  „Abban a városban, ahol Erdélyi dr levetetheti az árpádsávos lobogót meg is érdemlik.

  Makovecznek igaza van !

  Ki ez a Havránek és Rostás ? Tóth cigány ! Nem kellett volna befogadni őket !”
 • 122. Én2 2011. április 07. 13:22
  „Szegény Havránek gratuláok a türelméhez.”
 • 121. killust 2011. április 06. 16:15
  „Lehet, igaza volt Makovecznek "szolgalelkű vásárhelyiek"? Ha nem követeli a nép a jogait, ezek maguktól nem adják és nem is érdemlik.”
 • 120. queenmargareth 2011. április 06. 12:19
  „"egész vihar egy pohár vízben":) nem csak SZÉLL egy pohár vízben?:)))))”
 • 119. killust 2011. április 06. 11:04
  „Hiányzik a tartás az emberekből...sajnos”
 • 118. Én2 2011. április 06. 10:35
  „killust- ez volt várható Lázár ezt tudja csinálni!!”
 • 117. Csonka László 2011. április 05. 22:16
  „117. killust 2011.04.05. 21:29 A hozzászólását, név nélkül, de változatlan tartalommal továbbítottam a nemzeti média (amit még nem tiltottak le!) felé! Ezek szerint a gárdistáknak (Adolf bácsi +) kinéz egy kis bünti !!!!”
 • 116. killust 2011. április 05. 21:29
  „Nemrégen villámtüntetés zajlott le városunkban, mintegy tiltakozásként a Lázár János 2008-ban egy városi közgyűlésen elhangzott beszédére. Jobbik és Árpád sávos zászlók megjelenítésével egy valóban rövidre szabott, még egy órán át sem tartó megmozdulás volt, amelynek leforgása alatt a rendőrök igazoltattak mindenkit, aki épp a Kossuth téren tartózkodott abban az időben, ám az igazoltatás nem járt egyedül, ugyanis minden egyes igazoltatott személynek feljegyezték a nevét.

  Majd néhány nap elteltével ezek a személyek levelet kaptak a rendőrségtől, amelyben az állt, hogy beidézik őket tanúként, gyülekezési joggal való visszaélés ügyében. És persze mindezt felszólító módban és kötelezővé téve a rendőrségen való megjelenést, mert ellenkező esetben, a tanú állja az elmaradt meghallgatás költségeit, de még elővezetési díjat is fizetnie kell. S mialatt várom a pillanatot, hogy a rendőrségen tanúként megjelenhessek, olvasom az Alkotmányt, s közben idézek belőle: 62. § (1) ,,A Magyar Köztársaság elismeri a békés gyülekezés jogát és biztosítja annak szabad gyakorlását."

  Aztán újabb néhány nap elteltével Hódmezővásárhely lakosai postaládájukban egy Fidesz - Magyar Polgári Szövetség hódmezővásárhelyi szervezete által megírt, aláírt levelet találtak. A levélben a sebeket kapott helyi szervezet mély fájdalommal közli, hogy sajnos nem tud tájékoztatást adni annak a ,,számtalan" polgárnak, aki az utóbbi napokban szomorúan felkereste őket és a ,,hamisított" felvételről érdeklődött, és arról a tényről, hogy ugyan vajon kik és miért szeretnék lejáratni a végtelenül emberséges és tölgyfaerős tisztességgel megáldott polgármesterünket.

  Sajnálatukat fejezik ki, és a biztonság kedvéért megnevezik az ,,érintetteket", akikhez felvilágosítás céljából fordulhatnak a vásárhelyiek, mert hiszen ,,vélhetően" ők ,,készítették" a felvételt, és akiknek a nevükön kívül a lakcímüket, telefonszámukat, de még a fényképüket is beillesztették. (S oly jó lenne tovább futtatni ezt a gondolatot, hogy mennyire tiportak bele ez által az ,,érintettek" adatvédelmi személyi jogaikba, hiszen meggyőződésem, hogy beleegyezésük nélkül hozták nyilvánosságra személyes adataikat.)

  Itt írnám le, hogy még mindig arról a videofelvételről van szó, amely - és újra nyomatékkal jegyzem meg, hogy nem hamisított felvétel, hiszen minden egyes szó, amely ott hallható, elhangzott Lázár János polgármester szájából. Semmiféle hamisításról nem beszélhetünk, esetleg vágott felvételről, néhány részlet kihagyásával (amelyet ha beillesztünk, még inkább sértő akár a szegény ember, akár a politikus számára), de ezt egy jogász polgármester minden bizonnyal teljes meggyőződéssel tudja. Ez a felvétel nem hamisítás!

  Nem kell levelet írogatni a vásárhelyi polgároknak, amolyan magyarázzuk a bizonyítványunk jeligére. Mert nem is kell magyarázni a bizonyítványt, hogyha az olyan nagyon rendben van. Az magáért beszél. A tisztességes és Istenfélő ember pedig nem bonyolódik fölösleges magyarázatokba, hogyha tiszta a lelkiismerete.

  S egyre erősebb bennem az a meggyőződés, hogy nem érdemes így és ilyen formában villámtüntetést összehozni . Ezt valóban nem így kell. Egy maroknyi ember véleménye - és pártállástól függetlenül - hiszen a népről beszélünk - még nem elég erős a zsarnokoskodás, az önkényuralom elleni szembeszálláshoz. Mert önkényuralom ez, s egyre elharapódzóbb embertelenséggel, a polgárok kiszolgáltatottságával szembesülünk.
  Minden bizonnyal, hogyha néhány ezer ember hallatná hangját a Kossuth téren és elharsogná, hogy a kis ember, bár nem sokra vitte, de becsületes munkával él a mától a holnapig, elvárná vezetőjétől, hogy emberszámba vegye, és ne tekintse semminek, jobban áthallatszana a polgármesteri hivatal falai közé. S talán - hogyha van még egy szikrányi kis emberség benne - letenné a lantot.”
 • 115. killust 2011. április 05. 21:27
  „akinek nincs becsülete, az annyit is ér. Azt gondolom, aki nem tisztességes az
  életben, az annyit is ér. Ezt tudom mondani, annak annyi az élete.”
 • 114. katika75 2011. április 05. 20:57
  „110. Lacapapa44
  Én nem a nevezettekről,meg a szoci bagázsról írtam,hanem egy személyes ismerősömről,akiről tudom,hogy ilyen szinten nem folyik bele a szarakodásba.És felháborít,hogy ezek a tetvek mit meg nem mernek tenni csak azért,mert dúl bennük a hataloméhség.Csak a szart tudják kenni másra.Ha jánoska olyan feddhetetlen (vagy akármelyik másik,tökmindegy melyik politikusunk,bármelyik pártban),akkor nincs szükség ilyesféle "védekezésre" sem a részéről.
  József Attila születése napjához közeledve,pedig ez jut eszembe: "Tejet iszok és pipázok, jóhíremre jól vigyázok, nem ér engem veszedelem"...”
 • 113. booo 2011. április 05. 20:52
  „107. bogyó20
  Szerinted? Te nem kaptál "hurkatöltős" naptárat?”
 • 112. booo 2011. április 05. 20:46
  „Emberek! Nem kellene túlmisztifikálni ezt a hanganyag vágás témát! Az interneten rengeteg szabad felhasználású hang és videovágó program található. A legősibb PC-n is elmennek (tehát még egy erőmű PC sem kell!- és egy 5 éves gyerek is 5 perc gyakorlás után tud hangot, videót vagy hangot vágni. Nem kell feltétlenül egy jól felszerel rádió stúdió, otthon bárki meg tudja tenni.”
 • 111. OPP 2011. április 05. 18:16
  „Nem értem ezt az egészet. Hiszen a mostani irányítók is Magyarországról valók és a ugyanolyan szocialisták vagy kommunisták (vagy mit tudom én, hogy hívjam) voltak a szüleik, nagyszüleik mint akkor bárki más. Most miben különbözik ez az egész? Csak abban, hogy más a szín? Mindenki acsarkodik, meg el van keseredve. Mi lesz így Magyarországgal?
  Az azért tényleg furcsa, hogy eltünnek eggyik pillanatrol a másikra hozzászollások a cikkek alól.”
 • 110. UtólagKapitány 2011. április 05. 18:06
  „Miért Hódmezővásárhely a legeladósodottabb város Magyarországon amikor a városnak csak egy büdös a múlt rossz eseményeit felidéző Emlékpontja, mini jégpályája, felújított strandja, 1 db új szökőkútja, egy mindig ürességtől Kongó hotelje 4 csillagos, lerombolt PMK-ja, rossz útjai, omladozó vakolatú, ocsmány belvárosi házai vannak?
  http://vg.hu/lapokkepek/cikkek/25000/25089_sorrend-egyfore.JPG”
 • 109. Lacapapa44 2011. április 05. 11:55
  „Kedves "katika75" ! Mi Vásárhelyiek is ismerjük, az egész szocialista bagázst (köztük a nevezetteket is). Mit gondol, miért nem rúghatnak labdába sem a városba?”
 • 108. Pepejeans 2011. április 05. 09:58
  „Akik esetleg nem látták tegnap este az ATV-n Havránek Ferencet, itt megnézhetik:

  http://atv.hu/cikk/video-20110404_havranek_ferenc”
 • 107. kékcitrom 2011. április 05. 09:40
  „Ritkán hallgatok rádiót, de az feltűnt, hogy a rádió x- nél még a szomszéd város rádiója is jobban jön, nem beszélve a másik városi rádióról! Egy azon hangerővel az utóbbi ordít, előbbit alig lehet hallani! Igaz, ha valaki valamit meg akar hallani, azt suttogva is meghallhatja, ha nem akarja, hiába ordítom a fülébe, akkor sem érti. :)”
 • 106. bogyó20 2011. április 05. 08:17
  „Jó lenne ha lemondana de ki lenne a helyén? Ki vállalja a városvezetést ennyi adóssággal?”
 • 105. katika75 2011. április 05. 07:55
  „Rostás Tamást személyesen ismerem.Intelligens,korrekt ember.Nem gondolnám róla,hogy ilyen pitiáner csalásokhoz bármi köze is lenne.Viszont a Rádió X jó célpont,hiszen Jánoskának semmi köze hozzá,ergo felhasználható efféle hitvány akciókhoz.De nem baj legalább nő az említett rádió hallgatósága.A negatív reklám is reklám.
  Ellenben vérlázító,hogy a tetű politikusaink szinte heti rendszerességgel szeméttel tömik tele a postaládát.Szeméttel,amiben csak sárdobálás folyik.Mindez az adófizetők pénzéből.Hát senkit nem érdekel,hogy hogy marják egymást.(A vásárhelyi polgárok néhány hete olyan "hírlevelet" is kaptak,hogy a délmagyar főszerkesztő-asszonya is milyen már,mert egy fideszes cikket csak újraszerkesztve jelentetett volna meg).Tegyék a dolgukat és ha jól végzik,hát nyugodtan is alhatnak és nem lesz bizonyára rossz hírük sem.”
124 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 ezer minden székkutasi babának

Székkutas - A székkutasi képviselő-testület még az elmúlt esztendőben alkotott arról rendeletet,… Tovább olvasom