Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 20°C | 33°C Még több cikk.

Lázár a mindennapi testnevelés és az úszásoktatás mellett

Hódmezővásárhely - Lázár János a köznevelési törvényhez módosító indítványt terjeszt elő, amelynek lényege, hogy az általános iskolákban bevezetésre kerüljön a mindennapos testnevelés, illetve hogy ahol az infrastrukturális lehetőségek engedik, ott ennek keretében az úszást mint alapkészséget sajátítsák el az általános iskolás diákok.
Hódmezővásárhely polgármestere, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője minderről azon a csütörtöki sajtótájékoztatón beszélt, amelyen ott voltak a Széles Sándor mesteredző irányításával a városban készülő Gyurta Dániel és társai is.

Lázár János szerint javaslatának elfogadása az úszósport számára is hatalmas jelentőségű lenne, hiszen jelentős utánpótlásbázist biztosíthatna a sportágnak. A polgármester hozzátette: Hódmezővásárhelyen a program már évek óta működik, minden vásárhelyi diák az általános iskolában megtanul úszni.

Szabó Tünde, a Magyar Úszószövetség főtitkára a tájékoztatón elmondta: a legjobb közegben dolgozhatnak az úszók, akik az olimpiai felkészülés utolsó szakaszában járnak.

"Nagyon nehéz és komoly munkában vagyunk, amelyhez Hódmezővásárhelyen a Gyarmati Dezső Sportuszoda kitűnő hátteret biztosít" – fogalmazott.

Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya kitért rá: az úszók remekül szerepeltek az idén, az év nagy versenyeinek mindegyikéről aranyéremmel tértek haza. Kiemelte: kilenc magyar úszót hívtak meg a decemberi Egyesült Államok-Európa kontinensviadalra.

"Megkezdődött a menetelés az olimpiára, 200 méteres mellúszásban a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Gyurta Dániellel tartjuk a hegemóniát. A váltókkal együtt 25-28 fős keretünk lesz Londonra, 16 A szintű kvalifikációt már szereztünk, és 10 B kategóriás versenyzőnk van – összegzett a szakvezető, hozzátéve: Hódmezővásárhellyel évek óta remek a kapcsolat, az úszók szeretnek itt felkészülni, a körülmények ideálisak a nyugodt és komoly munkához.

A sajtótájékoztató végén Szabó Tünde és Gyurta Dániel a válogatott melegítőjével ajándékozta meg Lázár Jánost.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Drea00 2011. november 08. 11:39
  „Én nem az mozgás és sport ellen lázadozom ezt előre le szeretném szögezni !!!!Azok a szülök akiknek a gyerekének kötelezővé tették az úszást maximálisan igazuk van nincs semmire idő, hülyét csinálnak a gyerekből, és szülőkből egyaránt , rohanás az uszodába, vizes hajjal a suliba, nincs idő reggelizni ,kifulladva üljön be az órára dolgozatot írni ,és ami a legg fontosabb olyan vízben ússzon a gyerek ahol a nénikék bácsikák ücsörögnek egész nap a gyerek meg hozza haza a sok fertőzést a víz minősége mint tudjuk nem megfelelő!! Én azt gondolom hogy aki igényt tart rá annak tegyék lehetővé az úszást ,aki meg nem annak legyen tesi helyette de ne kötelezzék már a gyereket én azt gondolom attól nem lesz okosabb a gyerekem hogy tud úszni, és butább sem mert nem ,az iskola az maradjon iskola!!!!!”
 • 23. Zéna 2011. november 03. 17:46
  „Lázár is sportolhatna egy kicsit ,minden nap akár,mert kezd túlsúlyos lenni.”
 • 22. kukus 2011. október 31. 19:06
  „:):) :) 9349779
  De a levente oktatás az majd meg fog alakulni,hiszen Európa vezető állama leszünk,mindenki rajtunk fog csodálkozni...ezért kár bohóckodni ...már csodálkoznak..
  Egyébként tényleg jó,hogy ingyenes az üszásoktatás és hogy mozog a gyerek,csak az ördög mindig a részletekben van.Pl. hogy nincs idő hajat szárítani,hogy az úszás belecsúszik a következő órába,mert késik a busz,hogy utána nincs idő uzsonnázni (ha arra a szünetre esik,amikor reggelizni kellene) és hogy hiába egészséges ez a mozgásfajta, ha közben a gyerekek tömegesen kapnak el szemölcsvírust és akinek érzékeny a füle, nem akármilyen fülbetegségeket.Tapasztalatból beszélek.Tehát ez sem egyszerűen fekete vagy fehér.”
 • 21. cleanx 2011. október 31. 01:32
  „Történelem óra az emlékpontan, számítástechnika egy másik iskolában, úszáshoz ki a strandra, gyakorlatra megint máshova..
  De a legdurvább tényleg az, hogy a strand után még rohannak vissza egy matek órára...mindenből egy kicsi...”
 • 20. 980815 2011. október 29. 20:53
  „Sokkal erősebb lesz a gyerekek immunrendszere, ha télen is lejárnak úszkálni. Nekem is van olyan ismerősöm, aki lehordja a gyerekét úszni, a kezdeti időkben még megfázott a gyerek, de a későbbiekben sokkal ellenállóbb lett a fertőzésekkel, vírusokkal szemben. Sem ez a gyerek, sem a vele együtt edzésre járók nem szoktak lebetegedni olyan sűrűn, mint azok a kortársaik, akik otthon ülnek a tv, vagy a számítógép előtt. Ha ezt nem hiszitek el, kérdezzetek meg erről egy orvost, vagy úszásoktatót!”
 • 19. Ludasmatyi 2011. október 29. 18:44
  „Az ilyen okosak elsem tudják képzelni hogy aki dolgozik ,és nincs mivel ("autó")hurcolászni a gyereket, nagyobb kárt csinál mert utánna kap egy beteg gyereket kap, aki lemarad a tanulásba és be sem tudja potolni. Na erre nagy szükség van .”
 • 18. airwaves 2011. október 28. 20:29
  „Bárcsak a város lakóinak is ideális hátteret biztosítana valaki. Vagy valami...”
 • 17. papika56 2011. október 28. 13:49
  „Igen jó dolog ha minden iskolás megtanul úszni ! hány gyerek fulladt vízba a nyáron is ?
  Igenis kell a tornaóra mindenn nap. Úgy elvannak tunyulva ,hízva a mai gyerekek. Nem a TV , meg a számítógép előtt kell ülni órákat.Hanem a szabadba mozogni, tornászni, úszni. A szülő úgy sem ér rá , pedig úgy lenne az igazi ha család együtt sportolna .”
 • 16. bubuska73 2011. október 28. 13:20
  „14. deszkás
  Az enyémek már kinőtték azt a kategóriát! :))”
 • 15. Én2 2011. október 28. 12:28
  „Igen az ötlet jó csak szegény gyerekek rohannak viszi őket a busz a strandra rohanva levetkzőznek belemennek a vízbe uszikálnak majd egy cseppet játszanak és rohannak megint, hogy visszaérjenek a következő órára. Ilyen hidegbe is vizes fejjel mert nincs idő megszárítani a hajukat.”
 • 14. hgabi22 2011. október 28. 12:22
  „ha a mínusz 12 fokban nem vizes hajjal szaladgálna a gyerekem ,mert nincs idő piperézni,vagy épp nem jó a hajszárító-nem is zavarna...meg délután 4 kor nem úgy jönne haza hogy még este 6-ig tanul harmadikos létére...”
 • 13. deszkás 2011. október 28. 11:19
  „BUBUSKA73! A Szegedi SZUE-sok mennek V. helyre (nincs még időpont) és összemérjük az erőnket a 7 éves kategóriában.! :)))”
 • 12. deszkás 2011. október 28. 11:09
  „ELDORÁDÓ! Ezt egy Fidesz gyűlésen (szemináriumon) mondd! Itt nem erről van szó.”
 • 11. macs 2011. október 28. 10:45
  „Olvasva, hallgatva a javaslatokat, egyre inkább megerősödik bennem az az érzés, hogy a diákok számára egy nap lassan 24 órából és 1 éjszakából áll.
  Nem arra kéne törekedni, hogy a tananyagot - és nem a lexikont - a gyerekek megfelelően elsajátitsák, megfelelő készségek, képességek kialakuljanak bennük?”
 • 10. bubuska73 2011. október 28. 10:45
  „9. deszkás
  Itt V.helyen ez nekünk szülőknek semmibe se kerül! Viszont ha valaki maszekba leviszi a gyerkőcöt egy oktatóhoz az igencsak borsos! Én személy szerint örülök neki,hogy a gyerekeim hetente úsznak,mert sajnos én nem tudnám őket rendszeresen levinni az usziba. Két éve heti 1 órájuk volt,úgy nem volt értelme a dolognak,mire átöltöztek stb. elment a fele.De most egymás után 2 úszásóra van és így már értelme is van. Kell ez a fajta mozgás a gyerkőcöknek!”
 • 9. eldorádó 2011. október 28. 09:23
  „az ingyen sör/virsli idők elmúltak, elvtársak! (ráadásul, ez a szocialista "ingyen" is igen sokba van már, értsd: az ország úszik az adósságban)”
 • 8. deszkás 2011. október 28. 08:54
  „BAMBINAXX! Tényleg jó az ötlet,de tudod mibe kerül? A szülőnek.Ez kb olyan ötlet:legyen minden közép és felsőfokú végzettségűnek jogositványa is! Ugye ugye.”
 • 7. insideman 2011. október 28. 08:44
  „Válogatott melegítő annak aki világ életébe sportból fel volt mentve...???”
 • 6. bambinaXX 2011. október 28. 06:28
  „5! De ennek nem az úszásoktatás az oka..

  Az ötlet egyébként jó, én pártolom. Sok gyereket nem visznek sportolni, mozogni - csak nézi bambán a VV-ot.. :(”
 • 5. Larsson 2011. október 27. 21:34
  „Mellette lesz heti 4 óra kötelező hittan, meg párválasztási óra, de ugye kötelezővé szeretnék tenni a sikeres felvételihez a nyelvvizsgát is, szóval szerintem min heti 40 órára kellene emelni a diákok óraszámát! Szerintem nem ártana kreszt sem tanítani, egy kis gazdasági ismeretet is jó lenne, no meg minden diák 8. osztályos korára készségszinten tudja kezelni a számítógépet és nem a számítógépes játékokat! :D
  És akkor majd csodálkozunk, hogy mennyi disz* gyerek van a sulikban...”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Okos város lesz Vásárhely

Okos város lesz Vásárhely, ahol első körben a belvárosban látnak neki a nyílt hozzáférésű, szélessávú és korlátlan sebességig bővíthető optikai hálózat kiépítéséhez. Tovább olvasom