Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Lázár: Az embereknek joguk van véleményt nyilvánítani

Lázár: Az embereknek joguk van véleményt nyilvánítani
A politikus úgy véli, az emberek türelme fogytán van. Az olyan döntésekkel pedig, ami az igazságérzetükkel ellentétes, megrengethetik az igazságszolgáltatásba vetett hitüket.
 – A Kúria elnöke megtilthatja, hogy egy politikus ne beszéljen egy bírósági döntésről, de azt nem, hogy az emberek se beszéljenek róla, ne mondják el a véleményüket – mondta Lázár János kedd este vásárhelyi lakossági fórumán.

A térség országgyűlési képviselője hozzátette, nem helyes, ha a politika nyomást gyakorol a bíróságokra, de az ítéletek megvitatásához joguk van az embereknek, és ahhoz is, hogy kifejezzék elégedetlenségüket.

A politikus úgy véli, az emberek türelme fogytán van. Az olyan döntésekkel pedig, ami az igazságérzetükkel ellentétes, megrengethetik az igazságszolgáltatásba vetett hitüket. Lázár szerint ez a helyzet tarthatatlan. Amennyiben a törvények lehetővé teszik, hogy egy súlyos természeti, ipari vagy társadalmi katasztrófának ne legyen felelőse, akkor változtatni kell a jogszabályokon – tette hozzá.

A politikus a börtönökről is beszélt, miután a strasbourgi bíróság kártérítést ítélt a magyar fogvatartottaknak a körülmények miatt. – Szégyen, hogy az Unió a bűnözőket védi, és nem pedig azon dolgoznak, hogy áldozatoknak és családtagjaiknak könnyebb legyen – jelentette ki a politikus. Jelenleg Magyarországon 18 ezer fogvatartott van. Az intézmények fejlesztésére – amely megfelel az uniós fogvatartási körülményeknek – 90-100 milliárd forintot kellene fordítani.

– Az emberek életét jobban megkeserítő és megszégyenítőbb hivatal nincs, mint az MVH – fogalmazta meg véleményét a hivatallal kapcsolatban a politikus. Szerinte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal önállósága nem maradhat meg. Az intézmény életében rendszerváltásra van szükség, hiszen jelenleg nem a gazdák érdekeit szolgálja, hanem az Unió pénzét védi tőlük.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi a legjobb kiállítás

Vásárhelyi a legjobb kiállítás
A vásárhelyi Tornyai János Múzeum Barcsay-kiállítását találták a legjobbnak a hazai tárlatlátogatók. Tovább olvasom