Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Lázár és Molnár vitája kórházügyben

Miért lehetetlenítik el a kórházunkat? – kérdezte Lázár János vásárhelyi országgyűlési képviselő tegnap a parlamentben Molnár Lajos egészségügyi minisztertől. A megszólított azt mondta, a vásárhelyi politikus kétszínű politikai játékot űz, és kifejtette, a kórházban jobb lesz a betegek ellátása a változás nyomán. Lázár hangsúlyozta, nem kapott választ a kérdéseire, nem fogadta el a miniszteri feleletet.
„Miért nem érdekli Gyurcsány Ferencet és Molnár Lajost a hódmezővásárhelyi emberek egészséges élethez való joga, miért lehetetlenítik el a kórházunkat?" címmel interpellált tegnap a parlamentben Lázár János. Vásárhely polgármestere, országgyűlési képviselője hangsúlyozta: – A vásárhelyiek tüntetésen álltak ki a kórházuk mellett, mely tavaly 14 ezer fekvőbeteget látott el, 5000 műtétet, egymillió diagnosztikai eljárást hajtott végre, 450 szülést vezetett le, és mintegy 400 ezer szakrendelésen látott el betegeket. Lázár azt tudakolta az egészségügyi minisztertől, milyen megfontolások alapján javasolt a meglévő 315 aktív ágy helyett januárban csak 161-et, illetve, milyen szakmai érvek alapján vonta ezt vissza azzal, hogy most már csak 116 aktív ágy jutna a kórháznak. Arra kérte az egészségügyi minisztert, bírálja felül a döntését.

Molnár Lajos szakminiszter azzal vádolta Lázárt, hogy kétszínű politikai játékot űz, a toleranciáról beszél, de a kórháztüntetésen egyik szövetségese politikusok felakasztásáról, börtönben rohadásáról beszélt. A miniszter hangsúlyozta, nincs miért aggódni, Hódmezővásárhelyen jó kórház marad, és még jobbat szeretne a kormány. Kiemelte, lehetőség volt arra, hogy a Regionális Egészségügyi Tanács segítségével alakítsák ki az új kórházi struktúrát, ám ezzel helyben nem éltek. – Szakmai alapon fogunk dönteni, a kórháznak több ágya lesz, mint jelenleg, fejlesztési lehetőségek nyílnak meg előtte, még akkor is, ha ehhez kevesebb aktív ágy, de sokkal több ápolási ágy áll majd rendelkezésre, s több rehabilitációs lehetőség lesz. A betegek ellátása a vásárhelyi kórházban is jobb feltételek között folyhat majd – tette hozzá Molnár Lajos.

Lázár János azt mondta, hogy nem kapott választ a kérdéseire, azért nem fogadta el a miniszter reakcióját – a parlament azonban csekély többséggel elfogadta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fészkelőhely az antennáknál

Vásárhelyen egy Oldalkosár utcai tízemeletes panelház tetején vastagon áll a guanó. A galambok… Tovább olvasom