Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Lázár János: a jelzős szerkezetes magyarságnak vége

hódmezővásárhely - Azok számára, akik ma állampolgársági esküt tesznek, vége a jelzős szerkezetes magyarságnak; a mai eskü valódi választóvonal az egész magyarság életében - mondta a nemzeti összetartozás napján ünnepi beszédében Lázár János polgármester, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője Hódmezővásárhelyen szombaton.
Ez az utolsó alkalom, amikor a ma esküt tevőket bárki megkülönböztetheti nemzettársaitól - emelte ki Lázár János.

A magyar parlamenti képviselőknek az a céljuk itthon és Brüsszelben is, hogy igazságot szolgáltassanak azoknak, akik az elmúlt évtizedekben kisebbségbe szorultak.

Hangsúlyozta: „a mai nemzeti összetartozás napja nem Trianon lezárása, hanem a 2004. decemberi népszavazás igazságtalanságának a kiküszöbölését jelenti. Nem kevesebb és nem több ennél". Az igazságtalanság és a jogtalanság időszaka az, amelyet a magyarság maga mögött hagyott.

Ez azonban csak az első lépés, az Országgyűlésnek most már meg kell teremtenie a határon túli magyarok állampolgárságának tartalmát is. „Nagy a felelősségünk abban, hogy önök ne csak a felelősséget érezzék (...), hanem élvezzék a jogot is, amelyet Magyarország állampolgárainak biztosít" - mondta Lázár János.

Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke beszédében úgy fogalmazott, hogy ugyanaz a nemzeti szövetség újul meg most - igaz, más formában, és most nem vérrel pecsételik meg -, amelyet annak idején megkötöttek az ősök. Ezt Trianonban szétrombolták. „Krisztus teste megtöretett, leszaggatták tagjait, de most eljött az ideje a húsvéti alkotmány szellemében a feltámadásnak, az egyesülésnek" – jelentette ki.

Hódmezővásárhelyen hetvenöten tettek állampolgársági esküt Marosvásárhelyről, Nagybecskerekről, Szabadkáról, Horgosról, Péterrévéről, Zentáról, Adáról, Óbecséről, Magyarkanizsáról - és Nagyváradról is, köztük Tőkés László fiai és lánya.

Az Országgyűlés tavaly május 31-én döntött úgy, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának napja, június 4. a nemzeti összetartozás napja.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. borcsokzsolt 2011. június 12. 13:31
  „Ennyit ér a magyarságom!!!
  Most úgy osztogatják mint a cukrot.
  Így bizony csak az értékét vesztette!!!
  Jön a nagy higulás és ettől lehet félni!!!”
 • 33. idir 2011. június 07. 20:19
  „Kivancsi vagyok arra,hogy Tokes Laszlo ,volt puspok urat,akit a szavazok felhatalmaztak ,hogy szavazoinak torvenyrisztelo jogait felelosseggel kepviselje barhol a vilagon, milyen indittatas vezette arra ,hogy gondolkozas nelkul a csordaelv alapjan figyelmen kivul hagyja azt,hogy buntudat nelkul a bun beismerese nelkul felul tudott emelkedni azokon,akik a jogegyenloseget mint teremto akaratot tagadjak.Es az egyuttelesi torvenyeket,mint az egyetemes emberi jogokat nem ismerik el.Es a masoknak (torvenytisztelo emberekenek) okozott onkenyes jogkorlatozasat (karokozast) nem tartjak bunnek.A bibliaban is a human ember kezdete akkor lehet,ha a termeszet torvenyeit (a termeszet torvenyei nem ismerik a bun fogalmat) felettinek fogadjak el.Hogy a human ember epitve egyutt tudjon elni es bunnek fogadja el a terroristakat ,akik masok jogait nem vedik.A trianoni buntetes buntetes a terroristaknak ,de vedelem az aldozatoknak.Ha On tisztaban lenne azzal,hogy a magyar mit csinalt a masik magyarral,Onokkel,a roman allam nem bant ugy,hogy mindenuket elvegye es hazugsaggal ne adja azt vissza.Itt az a szornyu,hogy magyar terrorizal magyart ,magyar rabol ki magyart es magyar irtja a magyart ,akkor is ,ha olyan feltetelek koze kenyszeriti,amely egyenlo a nepirtassal. Ezeket atgondolva mas lesz Onnek is a velemenye arrol,hogy miert irtak ala azt az 1913-as hagai szerzodeset.
  Azt is jo lenne atgondolnia,hogy a magyar allampolgarsag,barmennyire is kecsegteto,milyen veszelyt rejt magaban.Vegyuk 1949,1952-t.Ezekben az evekben az allam nevere hivatkozva megfosztottak az embereket,a magyar allampolgarokat minden tulajdonuktol.Ezt a mai napig nem adta vissza az allam,nem ugy,mint az Onok orszagaban,Romaniaban.Ott mindenki visszavehette azt,amit elraboltak tole.Ne lepodjon meg azon sem,ha veletlenul,a Romaniban levo birotkait,vagyonat egyik naprol a masikra a magyar allam magaenak tulajdonitja es On ki van zarva mindenbol,karterites neluk foldonfutova teve.Ezek is a magyar allmapolgarsaghoz tartozo kotelezettsegek es jogok az allamnak,az allapolgarok fele.A magyar vezetes a mai napig jogosnak tartja ezt,mert nem adta vissza az emberektol elrabolt tulajodnaikat.Ugyanis az allampolgarok kirablasat ugy gondoljak,hogy az torvenyes es az allamnak joga van hozza.Es azt mondjak,hogy Magyarorszag megadja a jogelvezetet mindenkinek,de kerdezem en azt,hogy kinek??”
 • 32. zoltanszabo 2011. június 06. 11:17
  „Hofi G : " Az országhatáron kívül kell lassan élni, hogy magyarnak mondhassuk magunkat . " !!!!!
  Hobó : " menj vissza vándor, nem lehet két hazád ! " !!!!!!”
 • 31. kobold 2011. június 05. 16:48
  „Teljesen igazat adok az előttem szólónak.”
 • 30. PipiczGabor 2011. június 05. 16:36
  „Tokest az erdelyi magyarok sem imadjak mar a Lazarar-felektol meg a jo isten ovjon meg.Hajra Magyarorszag.”
 • 29. Carlo 2011. június 05. 15:18
  „nyaljuk má a Tökös Lázlónak a seg..t, majd a gyerekei a fideszre szavaznak,remélem más sem fog...”
 • 28. Carlo 2011. június 05. 15:05
  „téééé huzsonhat né cigányozzzááá mááéán
  roma , oszt jóvan”
 • 27. zehn 2011. június 05. 09:54
  „És tessék mondani, ezzel az adminisztrációs intézkedéssel érdemben változik bármi is? Magyar,aki annak érzi,tartja magát. A Pecsét ,az aláírás, a díszes okmány és kacifántos szavak csak......”
 • 26. Lutetia 2011. június 05. 09:38
  „25. Ez bizony jó kérdés. Hogy milyen Tőkés László, azt esetleg a (volt) feleségétől kellene megkérdezni.”
 • 25. UtólagKapitány 2011. június 05. 09:23
  „Lézer te nem is vagy magyar...”
 • 24. deszkás 2011. június 05. 09:17
  „Tőkés László melyik családja?”
 • 23. Stufff 2011. június 05. 07:56
  „A jelzős szerkezet nélküli magyarságnak is!”
 • 22. CsImre 2011. június 05. 01:18
  „Akkor mostmár eljuthatnánk oda is, hogy nem csak lakhely, hanem világnézet alapján sem fokozzuk le honfitársainkat.”
 • 21. mughuzu565 2011. június 05. 00:27
  „szép!

  --------------------------------------------
  http://kerdesek.hu”
 • 20. jozko 2011. június 04. 23:46
  „Ki a fene írja ezeket az ünnepi beszédeket?
  Lázár János már "hivatalból" sem lehetne ennyire ostoba!

  Kommunikációs hiba kommunkikációs hiba hátán!
  Amatőrök - de így profi hibákat vétenek!”
 • 19. cumania 2011. június 04. 23:39
  „12. pistimolnar 2011.06.04. 19:19
  Jóóó! :) :) :)”
 • 18. klj_54 2011. június 04. 21:11
  „Számomra senki nem mondhatja meg mit gondoljak.
  Főleg nem ilyen szegényesen sekélyes gondolkodású senkiházi, mint Lézer Jani!”
 • 17. mazsolaszolo 2011. június 04. 20:57
  „Ps: Valószínűleg a "romániai magyar" jelzős szerkezetre gondolt egyébként - ugyanis ez passzol bele az egészbe.”
 • 16. mazsolaszolo 2011. június 04. 20:54
  „Valószínűleg a mi nagyeszű Lézer Janink pölö szeretette Hofink által parodizált "magyar magyar" jelzős szerkezetre gondolt, melyben az első szó jelzőként szolgál. A szélsőjobbtól a "nagyon magyar" "legigazibb magyar" stb. lózungokat is lehetett hallani. A többit a fantáziátokra bízom.

  1.: Nem tudom, hogy Tőkés milyen viszonyok között és hol él, vagy hogy milyen ember is a valóságban. Azt azonban igen, hogy nagyon is sok jön át a magyar valóságból, ha az ember kicsit is érzékenyebb lélekkel figyel a hazai hírekre és olvassa a hozzászólásokat, még akkor is, ha kettővel oszt mindent. Kívülről jobban át lehet látni mindig a dolgokat, mint ha benne van az ember, mert amikor benne van nyakig a fekában, hamar elveszti az arányokat és a tisztánlátást. Te annyival tudsz többet a hazai valóságróll hogy a testközelből tapasztalod a mindennepi feszkót, a panaszkodást és a nyavalygást, azaz a kőkemény stresszt. Sajnálom - de mi köze ennek ahhoz, hogy Lézer Jani kinek osztogatja az állampolgárságot?”
 • 15. booo 2011. június 04. 20:43
  „Milyen jelzőre gondolt?
  Üdv az újmagyaroknak!”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turisztikai szövetség a sikeres piaci szereplésért

Vásárhelyen úgynevezett turisztikai desztinációs (úti cél) menedzsmentet akarnak létrehozni, ami az érintett vállalkozókat összefogva igyekezne hatékonyabban értékesíteni a kistérség látnivalóit. Tovább olvasom