Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Lázár János szerint nincs pótolhatatlan ember

Hódmezővásárhely - A kórház mellett a laktanya és a mezőgazdasági kar sorsát is rendezni kell – mondta lapunknak adott interjújában a Fidesz–KDNP vásárhelyi polgármesterjelöltje. Lázár János harmadik ciklusára készül, és úgy tervezi, 2014-ben már nem méreti meg magát, mert a városnak meg kell találnia azokat az embereket, akikre rajta kívül számíthat.

– Szokatlanul csendes a kampány Vásárhelyen. Mi ennek az oka?
– Az elmúlt négy évben sikerült olyan együttműködési kultúrát kialakítani a helyi politikai erőkkel, hogy mindenki igyekszik tiszteletben tartani a másikat.

– Három ügyet sorol rendszeresen a legégetőbb problémák között. A kórház kártérítése már sínen van, de mi lesz a laktanyával és a mezőgazdasági főiskolai karral?
– A kórházzal kapcsolatban a kártérítésnél is fontosabb, hogy a kormányzat elismerje: hibát követett el 2006 telén, amikor a leépítésről döntött. Az intézménynek újabb lehetőségeket kell kapnia, hogy javuljon az ellátás színvonala – az már biztos, hogy sürgősségi betegellátó épül, és kórház-rekonstrukció lesz. A honvédség jövőjét most vizsgálják felül, és a vezérkar arról tájékoztatott, hogy még az ősszel a vásárhelyi laktanyát is érintő döntés születik. Konszolidálni kell a hadsereget, ennek pedig a helyi laktanya fejlesztése lehet a következménye. Ez 500 új munkahelyet is jelenthet. Ami a főiskolát illeti, két vasat tartunk a tűzben. Támogatjuk a budapesti kommunikációs főiskolát, amely kihelyezett tagozatot indít a városban. Azt pedig várjuk, hogy az SZTE mit tervez a mezőgazdasági karral. Egy biztos: nem engedjük, hogy megszüntesse vagy leépítse.

– Az élményfürdő nem készült el. Mikorra várható, hogy átadják?
– Aláírt támogatási szerződésünk van, de a gazdasági folyamatok hatására változtatni kellett a koncepción. Még tárgyalunk, hiszen eredetileg 2 milliárdos beruházást terveztünk, most 1 milliárdnál tartunk. Jövő tavasszal elkezdődhet az építkezés, egy év alatt elkészül, és elsősorban a helyi igények kiszolgálását célozza.


Lázár János: Abból, hogy polgármesterként frakcióvezető is
Lázár János: Abból, hogy polgármesterként frakcióvezető is
vagyok, szerintem a város csak profitálhat.  Fotó: Schmidt Andrea

– A kampányban divatos kifejezés lett a látványberuházás.
– A vásárhelyi élményfürdő éppen az előbbiek miatt nem lesz a szó negatív értelmében látványberuházás. Olyat kell építeni, ami fenntartható, és az emberek számára megfizethető. Ma a vásárhelyi strand a legolcsóbb a régióban, és az a célunk, hogy az élményfürdő is a legolcsóbb legyen a Dél-Alföldön.

– Öt hónapja vezeti a Fidesz óriásfrakcióját a parlamentben. Jut elég ideje Vásárhelyre?
– Sok munkával összeegyeztethető a kettő. Nekem kell többet dolgozni, hogy megfeleljek az elvárásoknak. Egyetlen munka elől sem tértem ki az elmúlt 15 évben, amióta a városházán dolgozom, és úgy látom, Vásárhely számára ez egy komoly lehetőség. Arról pedig a választóknak kell dönteniük, hogy megválasztanak-e parlamenti képviselőket polgármesternek.

– Több rendezvényen elmondta: ha most bizalmat kap, négy év múlva már nem jelölteti magát polgármesternek. Hogyan jutott erre a döntésre?
– Nem tartom egészségesnek, hogy valaki évtizedekig egy város polgármestere legyen, mert lehetőséget kell biztosítani a fiataloknak! Vásárhelynek meg kell találnia azokat az embereket, akikre mellettem tud építeni. Félreértés ne essék, én vásárhelyi voltam, vagyok és maradok, nem megyek el innen, továbbra is közügyekkel szeretnék foglalkozni, és a jövőben is Hódmezővásárhelyért szeretnék dolgozni, csak ehhez nem kell feltétlenül polgármesternek lennem. Ez nem one-man-show, hanem csapatmunka!

– A családja várja a pillanatot?
– A családom arra a pillanatra vágyik, hogy végre többet legyek otthon. Abból, hogy polgármesterként frakcióvezető is vagyok, szerintem a város csak profitálhat. A helyzetnek egyetlen kárvallottja van, és az nem Vásárhely, hanem a családom. Hozzáteszem, ha nem lennék polgármester, akkor sem tudnék otthon ülni!

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. Filctoll 2010. október 06. 20:15
  „"Lázár János: Abból, hogy polgármesterként frakcióvezető is
  vagyok, szerintem a város csak profitálhat."
  Mit és hogyan?”
 • 48. zolcsi44 2010. október 06. 17:40
  „Ne aggodjatok!!!!! Lázár abszolut paracs ember, amig teljesit rendben lessz minden.
  Majd ha egyszer valakinek netalán tán... önnállo gondolata támad ????? akkor lessz gond. Addig KUSS...”
 • 47. Én2 2010. október 05. 12:26
  „Levehetnék már ezt a cikket hiszem megnyerte a választást!”
 • 46. Hód 2010. október 04. 22:49
  „37. béka!
  A Kádár korszakban mennyi volt Vásárhely adóssága? Mert most 20 milliárd Ft!”
 • 45. hecsedli 2010. október 04. 12:22
  „37Inkább irigy, és valószínűleg hatalomtól megfosztott emberekről van szó.”
 • 44. meggymag 2010. október 04. 10:46
  „Remélem magára gondolt!”
 • 43. Én2 2010. október 04. 09:59
  „békaügetés, a Kádár korszaktól nagyon kicsi adósságot örököltünk, ha csak annyi lenne most meg lennénk elégedve. Butaságot írtál.

  Mindenki örülhet az egypártrendszernek megint!”
 • 42. airwaves 2010. október 03. 22:09
  „39. hecsedli 2010.10.02. 18:02
  "33Látom szókincsed az van rendesen vigyázz rá,mert egy gyöngyszem."
  Mint gazdádnak :)”
 • 41. Air 2010. október 02. 20:50
  „Ez saját magára is igaz!remélhetőleg ő sem pótolhatatlan és végre eltűník!”
 • 40. skid 2010. október 02. 20:26
  „37. békaügetés : Jaja, Lázár nagyon tehetséges, a lopásban.”
 • 39. hecsedli 2010. október 02. 18:02
  „33Látom szókincsed az van rendesen vigyázz rá,mert egy gyöngyszem.”
 • 38. hecsedli 2010. október 02. 18:01
  „35Már sokadjára mondom el lehet menni,(és ezek nem az én szavaim)”
 • 37. békaügetés 2010. október 02. 14:57
  „Tipikus magyar mentalitás. A sikeres embert mindig vissza akarja húzni a sok tehetségtelen,lusta ember.Az egy főre jutó adósságot a Kádár korszaktól örököltük.”
 • 36. Agyalapi 2010. október 02. 14:43
  „Lázár úr tán a vesztét érzi?”
 • 35. Én2 2010. október 02. 13:35
  „hecsedli- banditos--miért vetél a szádra megint, azt se tudod ki vagyok és mindig rám akasztod a komcsi nevet. Ne tedd mert nem voltam és nem vagyok az csak reálisan godolkodom nem úgy mint Te a fidesszel, hogy az az isten. Majd meglátod , ha meglátod!

  Undorító ez a komcsizás, hiszen a fiedeszesek 80 százaléka kommunista volt. Azt nem látod v. olyan fiatal vagy, hogy nem tudsz róla. Ott ülnek mint nagy fideszes ember és a legnagyobb komcsik voltak . Ez nem is volna baj, de akkor ne szidnák az mszp-seket. Ők átnyergeltek a fideszbe a hatalomért és most szidják az mszp--. Nem veszed észre ezeket vagy nem akarod ?.

  Miért kellene tapsolnunk a pm-nek. hiszen vásárhely egy nem élhető város, nincs mhely, nincs szórakozóhely, a fiatalok elmennek, rendtlenség van csak a Kossuth tér a tiszta, és a város adóssága az elsők között van az országban! Itt csak a fideszesek érvényesülnek, a fiatalok elmennek az egyik azért mert nincs iskolai végzettsége a másik gyerek azért mert túlképzett és nem veszik fel sehová.
  Sorolhatnám de nem teszem mert nem férne el egy oldalon.”
 • 34. airwaves 2010. október 02. 11:04
  „"Lázár János szerint nincs pótolhatatlan ember"
  De van! Tele velük a temető.”
 • 33. airwaves 2010. október 02. 10:45
  „29. hecsedli!
  Lesz..om a komcsikat és a narancsosokat is, de kinek fáj az igazság és ki van kábítva ember??????
  Az összes hozzászólásod alapján úgy állítod be, mintha Vásárhely lenne a Kánaán és a FIDESZ lenne a megváltó!
  Én nem a szüleimtől hallottam barátom, hanem láttam, hogy 90´ előtt egy tanácselnöknek volt egy háza, meg max. egy zsigulija okos!!! Most meg 8 év után a csupasz seggéből milliárdos egy polgármester és az egyetemi padokból országos politikus fideszesek!!! Az mszp-s bagázs a szdsz-es héberekkel dettó! Bűnöző bagázs, amit politikai szintre emeltek, törvényhozással alátámasztva!!!
  Ki az elkábított gyógyegér???”
 • 32. baja2005 2010. október 01. 21:22
  „A választások előtt
  csak annyit, hogy ez az a városvezetés, mely minden egyszerű embernek (vállalkozó, tanár, óvónő, stb.) tartozik több 10-100 ezer forinttal lehetetlenné téve őket.
  Csak a nagy szavakat dobálja. Ki kellene már egyszer már valakinek mondani, hogy nem kell ilyen városvezetés, aki ennyi adósságot halmoz fel, s a pénzekkel - A POLGÁROK PÉNZÉVEL - pedig egyik lyukat a másik után tömi be. Mindent elvisz az emlékpont és a túlzott "városfejlesztés". Lázító ami a városban történik!!!
  Szóval gondolkozz magyar!!! Lehet mást is választani.”
 • 31. baja2005 2010. október 01. 21:13
  „"Lázár János szerint nincs pótolhatatlan ember" Akkor menjen!! Könnyes búcsú :-(”
 • 30. skid 2010. október 01. 21:04
  „Tényleg elég szar az órája. Abszolút nem illik oda.”
49 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

800 milliós kártérítést kaphat Hódmezővásárhely önkormányzata

A kormány négy önkormányzatnak - köztük Hódmezővásárhelynek - összesen 3 milliárd 50 millió forintot ajánl fel kórház-finanszírozásra. Tovább olvasom