Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Lázár János további rezsicsökkentést szeretne elérni

Hódmezőváásárhely – Az államtitkár fórumut tartott a vásárhelyi Nyugdíjas Lakóparkban.
– Azok közé a parlamenti képviselők közé tartozom, akik további rezsicsökkentést támogatnak. Még legalább 5-10 százalékos csökkentésre van szükség, hogy tartós, érezhető változást jelentsen minden család életében – közölte tegnap vásárhelyi fórumán Lázár János országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A zsúfolásig megtelt nyugdíjaslakóparkban megjegyezte: a Fidesz-frakció tárgyalni fog erről.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Az 1970–80-as években az állam legfontosabb célja az volt, hogy mindenki az akkori világ viszonyaihoz mérten méltó körülmények között lakjon. Gyors, időnként nem túl megfontolt technológiával olyan lakások épültek, ahol nem számít az, ha az utcát fűtik. Komoly energiamegtakarításra lenne lehetőség vastagabb falakkal, hőszigetelt nyílászárókkal, fűtésszabályozással. Fontos, hogy a következő években minél több panel-, társas- és magánháznál tudják ezt a munkát elvégezni, ami megkérdőjelezhetetlen a rezsicsökkentés fenntarthatóságában – jelentette ki a fideszes politikus. Úgy vélte: az újabb rezsicsökkentés azt jelentheti, hogy minél több lakásban legyen hőszigetelés, a fűtés, nyílászárók korszerűsítése.

7200 milliárd forintot kap az ország az Európai Uniótól, ennek a pénznek 2014–2020 között az egyik legfontosabb célja az lesz, hogy erre a fedezetet megteremtse az állam. A rezsicsökkentés mellett a felhasznált energiamennyiséget is kordában kell tartani. A csökkentés igazi nagy nyertesei azok, akiknek otthonában korszerűsítették a fűtést, és megoldották a hőszigetelést, hiszen esetükben a fűtésdíj akár 50 százalékkal is mérséklődött – tette hozzá Lázár. Az országgyűlési választások kapcsán elmondta: bízik benne, hogy a köztársasági elnök minél korábbi időpontra írja ki a szavazást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

43 évesen lett dajka Matyi Magdolna

A képzés után munkát is kap a vásárhelyi roma asszony. Tovább olvasom