Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Lázár János úgy véli, meg akarták félemlíteni

A jobb- és baloldali pártok vásárhelyi képviselői egyaránt elítélik Lázár János polgármester családi házának összefirkálását. A munkáspárti Havránek Ferenc úgy véli, a falfestés a Fidesz belügye, a szocialista Hernádi Gyula is kizártnak tartja, hogy a két oldal összecsapása lett volna. Lázár szerint viszont megkérdőjelezhető annak a politikusnak a józan ítélőképessége, aki a történteket a Fidesszel hozza összefüggésbe.
Már eltüntették a feliratot Lázár János családi házának faláról. Fotó: Tésik Attila
A közszereplő magánélete tabu – állapította meg Grezsa István, az MDF megyei elnöke. A képviselő felháborítónak tartja azt, ami Lázár János családi házával történt. Tegnap megírtuk: a vásárhelyi polgármester otthonának falára a III/1, III/3, áruló szavakat festette valaki. Grezsa István szerint rendkívül ostoba a firka, hiszen Lázár János 30 éves, nem lehetett ügynök. Reméli, nem a választási kampány kezdete ez a szavai szerint aljas cselekedet.

Primitív és alattomos megnyilvánulásnak minősítette a történteket Havasi Katalin, a Fidesz vásárhelyi elnöke. A közszereplőket lehet szeretni, s nem szeretni, de a kritikának nem ilyen módszerrel kell hangot adni, tette hozzá. A családi élet megsértését felháborítónak tartja a települési képviselő. Szerinte csak egy zavarodott elme követhette el az akciót, s bízik benne, hogy elfogják a tettest. Ha pedig valaki így akar kampányolni, nagyon rosszul teszi, mondta Havasi Katalin, hiszen ha kiderül az igazság, saját magának árt a legtöbbet.

– Ami történt, a Fidesz belügye – fejtette ki véleményét Havránek Ferenc, a Munkáspárt vásárhelyi vezetője. Úgy véli, az ellenfelek nem árulózzák le egymást, ezért az egy csónakban evezők kritikája lehet a firkálás. A politikus ugyanakkor elítéli a módszert, ahogy az elkövetők nemtetszésüket kinyilvánították, hiszen – mint mondta – megsértették a polgármester magánéletét.

– A politikai vitának megvan a helye és az ideje, de a falfirkálás kritikán aluli cselekedet – osztotta meg velünk véleményét a szocialista párti Hernádi Gyula, aki kizártnak tartja, hogy ez a jobb- és a baloldal összecsapásának megnyilvánulása lett volna. – Az áruló kifejezés ellenfelek között nem használatos – tette hozzá. Hernádi szerint az is elképzelhető, hogy az elkövetők valamilyen, számukra előnytelen közgyűlési döntést akartak így megtorolni. – Az ilyen sérelmeknek sem ezzel a módszerrel kell hangot adni. Felháborító, hogy a polgármester családi életébe gázoltak bele, még ha közszereplő is, a magánélet szent és sérthetetlen – fogalmazott. Az ilyen esetek megelőzésében pedig partner akar lenni az ellenzéki képviselő.

Lázár János szerint viszont megkérdőjelezhető annak a politikai realitásérzéke, józan ítélőképessége, aki összefüggést lát a történtek és a Fidesz között. A polgármester határozott meggyőződése szerint a falfirkálás megfélemlítési akció volt, ám nem érte el a célját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt házszámok nyomában

Laurencz Dénest akár utcanévadónak is lehet tekinteni. A ma 75 esztendős vásárhelyi férfi is… Tovább olvasom