Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Lázár János vásárhelyi 10 pontja

Hódmezővásárhely – Az eddigi lakossági fórumokon és beszélgetéseken kialakult az a 10 pont, amelynek teljesítését a vásárhelyiek elvárják Orbán Viktor miniszterelnöktől, a támogatásért, a Fidesz–KDNP újbóli győzelme esetén – mondta pénteken Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, országgyűlésiképviselő-jelölt a vásárhelyi Fekete Sas kávézójában tartott sajtótájékoztatón.
A pontok: 1500 új munkahely teremtése a városban és vonzáskörzetében a következő 4 évben, és ehhez a megfelelő létszámú, megfelelően képzett munkaerő biztosítása. A második az elkerülő út alapkőletétele, annak megvalósítása, ami közel 20 milliárd forintba kerül. A Szeged és Vásárhely közötti, országosan eddig egyedülálló elővárosi vasútnak, a tramtrainnek a megépítése, ez 35 milliárdba kerül, és ez van pillanatnyilag a leginkább megvalósítható stádiumban. A vásárhelyi kórház 4 milliárdos fejlesztése, az oktatási intézmények – főleg az általános, a szakközép- és szakiskolák – felújítása. Az életminőség javítása. Ez a 2016-os ifjúsági úszó Európa-bajnoksággal kapcsolatban a Gyarmati Dezső Sportuszoda fejlesztését, valamint a vívó-, az ökölvívó- és az atlétikai centrum kialakítását jelenti. A Szabadság tér után újabb lakónegyedek (Hódtó és az Andrássy út) felújítása és a belváros rekonstrukciójának folytatása. A földreform végigvitele – Hódmezővásárhely környékén még 1500 hektár állami föld vár gazdára, bérlőre. A rendőrkapitányság teljes felújítása körülbelül 1 milliárd forintból. A haderő korszerűsítése kapcsán beruházás a vásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanyában.

Lázár János újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a jövőben – nyertes választást feltételezve – az egykulcsos adó százalékos arányának csökkentéséért harcol majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 ezer mérést végeztek 10 év alatt

10 éve vezették be a mindennapos testnevelést Vásárhelyen. Tovább olvasom