Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Lázár kéri vissza a 320 milliót

Helyt adott a Legfelsőbb Bíróság a vásárhelyi felülvizsgálati kérelemnek Keviép-ügyben. Ez azt jelenti, már nem jogerős a korábbi bírósági ítélet, amely alapján a Hód-Strand Kft.-nek még 320 millió forintot kellett átutalnia a fedett uszodát építő Keviép számlájára. A múlt héten kifizetett pénzt most visszakéri a város.
A Legfelsőbb Bíróság végzésében helyt adott a Hód-Strand Kft. felülvizsgálati kérelmének. Felfüggesztette a jogerős ítéletet, és november 9-ére tűzte ki a tárgyalást a vásárhelyi strandot működtető kft., valamint a fedett uszodát építő és a fürdőfelújítást végző debreceni Keviép Kft. közti ügyben – jelentette be tegnap délutáni sajtótájékoztatóján Lázár János.

A polgármester, országgyűlési képviselő elmondta: a Legfelsőbb Bíróság jogosnak találta a felülvizsgálati kérelmet, s annak indoklását, mely szerint súlyos törvénysértések történtek az eljárás során, ezért nem megalapozottak az első- és másodfokú bírósági ítéletek. Vásárhely polgármestere közölte, tegnap felszólították a Keviép Kft.-t, hogy azonnal utalja vissza azt a 320 millió forintot, melyet a Hód-Strand Kft. kifizetett számára. A város első embere a kérést azzal indokolta, hogy a Legfelsőbb Bíróság döntésével hatályát vesztette a Hód-Strand számára kedvezőtlen korábbi ítélet.

Miklóssy: nem adjuk vissza a pénzt

Miklóssy Ferenc, a Keviép ügyvezetője is tegnap értesült a Legfelsőbb Bíróság döntéséről. Mint lapunknak elmondta: továbbra is meg vannak győződve igazukról, s nem gondoltak arra, hogy visszautalják a Hód-Strandnak a 320 millió forintot.
– Állunk a bíróság elé ismét, hiszen követelésünket továbbra is jogosnak tartjuk. Az ítélet felfüggesztése szerintünk nem kötelez bennünket arra, hogy azonnal visszafizessük azt a pénzt – tette hozzá az ügyvezető.

Lázár János emellett azt kérte Hernádi Gyula és Bacsa Pál képviselőtől, hogy írásban kérjenek elnézést Korsós Ágnes jegyzőtől, akinek munkáját a pénteki rendkívüli közgyűlésen – éppen a keviépes per kapcsán – súlyos vádakkal illették, s kövessék meg Molnár Attila igazgatót is, akinek a felelősségre vonását kezdeményez

Lázár János elképzelhetőnek tartotta, hogy a Keviépnek egy fillér sem jár a Hód-Strandtól, a Legfelsőbb Bíróság ugyanis helyben hagyhatja az ítéletet, vagy új eljárásra kötelezheti a bíróságot. Hangsúlyozta: ha a debreceni cég nem fizeti vissza a pénzt, akkor számíthat arra, hogy Hódmezővásárhely ezért is a bírósághoz fordul.

A város eredetileg azért nem fizette ki a fedett uszoda építéséért járó pénzt, mert a beruházással nem készült el időben a Keviép. A cég azzal védekezett, hogy pluszmunkát kellett végeznie. A vitából per lett, amely megjárta a megyei bíróságot és az ítélőtáblát is, most pedig várhatóan újra kezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaló tűzifaárusok házaltak Vásárhelyen

Vidéki árusok olcsó fával házaltak Vásárhelyen és környékén, ám a kialkudott, kifizetett… Tovább olvasom