Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Lázár: nem Dúró és Novák ellen szól a törvény

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint pártja, a házastársak képviselőségét tiltó elképzelése nem a jobbikos Novák Előd és felesége, Dúró Dóra ellen irányul.
A kormánypárti politikus kedden online fogadóóráján közölte: megfékezik a politikusbűnözést, korlátozzák a politikusok álláshalmozását, 2014-től pedig bevezetik, hogy férj és feleség ne lehessen parlamenti képviselő. Utóbbi jelenleg csak a jobbikos Novák Elődöt és feleségét, az ugyancsak jobbikos Dúró Dórát érintené.

Novák Előd ezt követően, szerdán két oldalas nyílt levélben reagált Lázár János elképzeléseire. Az ellenzéki képviselő ebben megegyezést ajánlott a frakcióvezetőnek, mint fogalmazott feleségével együtt felajánlják lemondásukat, ha a kormány véget vet a politikusi álláshalmozásnak és - a Jobbik javaslatának megfelelően - kizárják a közéletből a pártállami vezetőket, "Gyurcsányt és társait".

Dúró Dóra és Novák Előd egy plakáton.
Dúró Dóra és Novák Előd egy plakáton.

A Fidesz-frakció MTI-hez szerda kora este eljutatott közleményében hangsúlyozza: Lázár János sem Novák Előd, sem felesége, Dúró Dóra mandátumának felfüggesztését nem kívánja, azt a kijelentést pedig visszautasítja, hogy javaslatától válásukat remélné.

A Fidesz frakcióvezetőjének megítélése szerint Novák Előd ismét csak a lehetőségre várt, hogy a figyelem középpontjába kerülhessen. Lázár János csakis ennek, és nem a Jobbikos politikus szövegértési problémáinak tudja be azt, hogy az általa leírt egyetlen mondatra Novák Előd kétoldalas nyílt levéllel reagált - olvasható a közleményben.
Mint írták: "a Fidesz frakcióvezetője, sőt az egész Fidesz-frakció számára öröm a Jobbikos pár szerelme és családi boldogsága, ugyanakkor ez nem politikai kérdés, még ha ezt Novák Előd annak is kívánja láttatni." +++
bkgy/bzt

Olvasóink írták

 • 11. fles2 2010. október 07. 12:10
  „Állás halmozás??
  Lázárkám akkor veled kell kezdeni!Polgármester,Frakció vezető és még ki tudja követni,hogy hol van még munkahelyed,nem beszélve a földekből stb...befolyó +bevételedről”
 • 10. Pepejeans 2010. október 07. 12:02
  „7. getback Az attól függ, hány pofont kap otthon.”
 • 9. DMagóg 2010. október 07. 11:29
  „Mitől vásárhelyi ez a hír?
  Fidesz online fórumon a párt parlamenti frakcióvezetőjeként nyilvánult meg, nem helyi ügyben, nem polgármesterként. Belföldi hírek közt a helye.
  Semmi köze a városhoz!”
 • 8. ghost005 2010. október 07. 09:21
  „Amennyiben valaki képes ellátni azt a feladatot amit a választópolgárok rábíztak addig engem tökéletesen hidegen hagy az, hogy ő sógor koma jó barát.
  Viszont az már zavar, hogy egyesek képtelenek a saját feladatukat elvégezni ezért másokra terelik a figyelmet.
  Az emberek megbíztak ebben a házaspárban innentől milyen jogon kérdőjelezi meg bárki is azt, hogy ők ilyen formában odavalók vagy sem?
  Amennyiben kiderül, hogy ez bármilyen problémát okoz, megértem a felvetést, de az embereknek képesnek kell lenni a munkát és a magánéletet elkülöníteni és ha erre a Lázár Úr nem képes akkor azon gondolkodjon el vajon mi ennek az oka!
  Ez a két személy azért van ott, mert az emberek megválasztották ki ő, hogy ezt kétségbe vonja?

  Ezek mellet remélem, hogy miután az ehhez hasonló pitiáner dolgokon túlteszi magát a teljes politikai kabinet nekilátnak annak amiért megválasztottuk őket!
  Mégpedig annak, hogy rendbe teszik ezt az elgyötört Országot, mert megérdemelné már!!!

  Tisztelettel...”
 • 7. getback 2010. október 07. 06:42
  „Ezek szerint Lázárné Megyeri Zita nem akar országgyűlési képviselő lenni”
 • 6. Filctoll 2010. október 07. 06:03
  „Nem egy párt, magánszemély juttatta be Őket hanem a VÁLASZTÓK! A választók pedig nem nézik férj, feleség, rokon. Valahogy fura ez az ötlet számomra. Érzésem szerint e törvényjavaslat a demokrácia megkérdőjelezését súrolja. Nem szabadna azt "leszabályozni" hogy a választópolgár kit küldhet az Országgyűlésba!”
 • 5. Dongó 2010. október 07. 05:57
  „Na Fidesz frakció! Majd megtudjátok, hogy milyen az LJ féle diktatúra. Mivel is kezdte? Négyszemközti beszélgetésre rendelte be valamennyi frakció tagot.
  Mivel más fogást nem talált (egyelőre, de majd fog találni) a Jobbikon, kikezdi a családi vonalat. Pitiáner de hosszú távon romboló magatartás ez, de ez jellemzi Dr Lázár Jánost. Majd emléktáblát avatnak a parlamentben: "Sikerült kikezdeni a Jobbikot, Dr Lázár János Polgármester, Igazgatósági tag, Országgyűlési Képviselősége alatt"
  További szép napot
  Tisztelettel: Dongó”
 • 4. CsImre 2010. október 06. 20:41
  „Férjnek vagy feleségnek lenni mióta állás, amit nem lehet halmozni? Aki házas, és házastársa képviselő, annak korlátozzák a választójogát?”
 • 3. dodó 2010. október 06. 20:31
  „Szerintem olvassátok el a nyílt levelet. Érdemes!

  Megtalálható teljes terjedelemben az itt nem belinkelhető (moderálási szempontok miatt) nemzeti hírportálokon.”
 • 2. mediaset 2010. október 06. 20:25
  „Másban a szálkát magunkban a geredát /sem/
  Lázár, polgármester,parlamenti képviselő,
  fidesz frakció vezető,
  Hód-mezögazda RT igazgatósági tag
  Miről is beszél??”
 • 1. szatyi 2010. október 06. 20:06
  „Szerintem is ez a legfontosabb most ebben az országban!

  "korlátozzák a politikusok álláshalmozását"
  Lehet kezdeni!..
  ...Hány fideszes parlamenti képviselő lett most polgármester? Köztük Lázár János is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BKF - 200-250 hallgató tanulhat Vásárhelyen

2011 szeptemberétől 200-250 hallgató tanulhat a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola vásárhelyi kihelyezett tagozatán. Tovább olvasom