Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Lázár nem volt ott a 47-es átadásán

Hódmezővásárhely - Szerda délben átadták a négysávossá bővített 47-es főutat. Az eseményen nem volt ott Hódmezővásárhely polgármestere, Lázár János. Ujhelyi István az avatáson elmondta, nem érti, hogy Lázár János miért nem jött el.
Megdöbbent azon, hogy együtt kellett volna átadnia az utat Ujhelyi Istvánnal - mondta Lázár János sajtótájékoztatóján. Egyrészt meg sem hívták, másrészt pedig nem akarja a 47-es négysávosítását a politikai kampány részévé tenni, mert aki így tesz, kisszerű politikai babérokra tör - fogalmazott, és hozzátette: 2001, azaz a szélesítés kezdete óta 6 ember halt meg Algyő és Vásárhely közt az ország egyik legbalesetveszélyesebb útján.

Ujhelyi István az avatáson azt mondta: régi vágyuk teljesült a vásárhelyieknek és a szegedieknek azzal, hogy a teljes szakasz négysávos lett a két megyei jogú város közt. Nagyon fontos ez a gazdaság szempontjából is. Az államtitkár hozzátette: az átadás előtt próbálta telefonon elérni Lázár Jánost, aki szintén a NIF vendége lett volna. Nem érti, hogy Vásárhely polgármestere miért nem jött el, holott korrekt munkakapcsolatban vannak egymással.

Átadták a 47-es főutat. Fotó: Schmidt Andrea

Korábban írtuk

Szerda délelőtt a következő hivatalos levél érkezett szerkesztőségünkbe a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Kommunikációs és PR Osztályáról:

"A 47. sz. főút négysávosítása III. ütem, Algyő-Hódmezővásárhely beruházással kapcsolatos átadási ünnepségre vonatkozó meghívóban Dr. Lázár János Polgármester Úr részvétele tévesen, adminisztrációs hiba okán került feltüntetésre, Polgármester Úr a rendezvényen egyéb elfoglaltsága okán nem tud részt venni."

A végleges meghívón már csak Ujhelyi István neve szerepel.
A végleges meghívón már csak Ujhelyi István neve szerepel.

A levél szerint Hódmezővásárhely polgármestere, Lázár János nem lesz ott az átadáson. A meghívó szerint Ujhelyi István mond beszédet az átadón. A témával kapcsolatban Lázár János sajtótájékoztatót tart délután fél 2-kor. Vásárhely első embere érdeklődésünkre csak annyit mondott, hogy haragos hangulatra számíthatunk. Az ügyben Ujhelyi Istvánt is igyekszünk megszólaltatni.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

127 hozzászólás
 • 127. asztenoszsz 2010. január 29. 14:01
  „119. hozzászólás gyorgy99
  na és...?”
 • 126. őrgróf 2010. január 29. 11:10
  „Harciakármikém, csak két kérdés: a fidesz miért nem épített az ő négy éve alatt ott (sem!) utat? Ki és mi akadályozta ottan a kisajátításokat, ami nélkül, ugyi nem lehet építkezni? Miért nem veszi át a ( nem is tudom ki irányítása alatt álló törvénykezés a németo.-i gyakorlatot: közérdek - kisajátítás (egy előre meghatározott áron, egységesen, eszi - nem eszi nem kap többet. punktum.
  (és mint már írtam, nem a szoci PM felé vezető 43-ast - mellesleg sokkal fontosabb lett volna! - építették, hanem a fideszes PM felé vezető utat építette a szoci kormány. Azért azt is el kellene ismerni, ami tényleg jó és becsületes. Így lenne korrekt mindkét oldal részéről!!!)”
 • 125. harcitomi 2010. január 29. 09:26
  „Ha a szocialisták 7 év helyett 70 évig építtették volna az utat, a sok vörös droid úgyanígy hörögne, hogy miért nem csapkodja a seggét a földhöz örömében az aktuális polgármester!
  Szánalmas ...., a világ röheje volt, hogy egy szűken 4 km-es autópálya befejezésével 7 évet kellett tökölni! A modern, európai, progresszív baloldali kormány alatt! Az osztrákok sziklába hamarabb készítenek autópályát, mint mi a síkságra!”
 • 124. Agyalapi 2010. január 28. 14:59
  „Csak tájékoztatásul: a Kishomok és Kopáncs közötti terület Vásárhely közigazgatási része, a polgármesternek tehát illik tudni, mi történik az ő felségterületén. Ha erre az eseményre nem tudott időt szakítani, az még akkor is kötelességmulasztás, ha politikai meggyőződése szerint nem kellett ott lennie. De hogy ezután sajtótájékoztatót tartott, az már - fideszes megfogalmazás szerint - pofátlanság.”
 • 123. őrgróf 2010. január 28. 12:09
  „logaritmus: szerintem "nagyon is" megköszönte. Vagy pl. mit is nyilatkozott annó Antall Józsefről? Azután meg... szóval ilyen a politika! (l. még: István a király három "nemes" éneke...)”
 • 122. emlékSZEM 2010. január 28. 12:07
  „"másrészt pedig nem akarja a 47-es négysávosítását a politikai kampány részévé tenni, mert aki így tesz, kisszerű politikai babérokra tör"
  Mint a Vásárhelyiek bizonyára emlékeznek a legutóbbi választások közvetlen elötti útfelujítási és használatba vételi ceremoniákra ami az egész városon végig söpört!Most meg ő mutugat hogy ez kampány fogás!Igen tudjuk hogy az ,de attól a politikusoknak mind tudjuk egy "mamája" van a hatalmi vágy,ezért céljaik érdekében eszközeik is hasonlóak!!!!”
 • 121. L0GARITMUS 2010. január 28. 06:41
  „orban Torgyánnak köszönheti ,hogy miniszterelnök lett! És aztan meg se köszönte!”
 • 120. egyszegedi 2010. január 28. 06:06
  „117.Bodo.marcsi, tökéletesen igazad van. 119.gyorgy99., ők az antikommunista fideszesek, akik annak idején a legjobban hódoltak az akkori rendszernek. Végül is azt akarják visszaállítani. Abban téved Orbán, hogy rá is úgy fognak emlékezni, mint Kádárra.”
 • 119. L0GARITMUS 2010. január 28. 03:20
  „léni,<moderálva> hogy lenne már lázár miniszter?A mult héten tolta le viktor ,hogy nem jár fidesz gyülésekre a lázár!”
 • 118. gyorgy99 2010. január 28. 01:40
  „Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
  Fónagy János - MSZMP tag
  Vonza András - MSZMP tag
  Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
  Varga Mihály - KISZ titkár
  Deutsch Tamás - KISZ titkár
  Orbán Győző - párttitkár
  Orbán Viktor; - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár
  Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
  Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
  Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
  Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
  Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
  Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
  Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
  Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
  Chikán Attila - MSZMP tag
  Pintér Sándor - MSZMP titkár,”
 • 117. őrgróf 2010. január 27. 23:50
  „már megint flexi... a 116-osnak igaza van. Biztos vagyok benne, hogy Búzás Péter el fog menni a 43-as avatására ( ott hányan is haltak meg? ) még akkor is, ha egy fideszes fogja átadni. Most egy szoci kormány egy fideszes városvezető felé készítette el az utat, és az a baj. Ha a 43-ast csinálta volna meg ( ami azért sokkal fontosabb lett volna!!!) akkor meg azon hőbörögtek volna a fideszesek, hogy: persze, mert ott szoci polgármester ( Búzás ) van!
  Lázár csak azt bizonyította, amit már sokan tudnak, hogy egy nagyképű, pökhendi alak.”
 • 116. bodo.marcsi 2010. január 27. 22:06
  „Ugy gondolom, hogy Lázár Jánosnak, mint Hódmezővásárhely polgármesterének illett volna megjelennie az átadáson. Persze piszkálhatta a csőrét, hogy nem neki kellett mondani a beszédet. De mit is mondhatott volna? Azt, hogy ezt nekünk kellett volna megcsinálni az M5-ös autópályával együtt? Mert ugyebár ezt a nemes feladatot egyik kormány sem merte felvállalni. Tul nehéz falat lett volna mindegyiknek. Ezt a hálátlan szerepet hagyjuk csak az MSZP-nek, csinálja csak Ő, aztán majd szépen mi mindenbe belekötünk. Mert ugy szoktuk ugye? Mást se hallunk, csak azt hogy hány ember halt meg a 47-es uton. Hasonlitsuk össze, hányan haltak meg az 5-ös uton. Sokkal többen, ugye? De hát az nem érdekes, csak Vásárhely. Végül is Magyarország csak Vásárhelyből áll! Az M5-ös megépitése sokkal fontosabb volt, hisz mégiscsak egy nemzetközi ut, de ennek ellenére csak elkészült a 47-es is, ráadásul ez a kormány csinálta mindkettőt. Hát elég ciki lehet ahhoz képest, hogy nekik 4 év alatt egyet sem sikerült átadniuk. Talán erről kellett volna sajtótájékoztatót tartani a Kedves Polgármester Urnak.”
 • 115. ellenálló 2010. január 27. 21:58
  „82. hozzászólás aranka2!
  Köszönöm, hogy legalább az elveink melletti kiállást megbecsüli!

  84. hozzászólás fIexnake!
  Válaszra sem érdemes.

  113. hozzászólás ava44!
  "a jobik nem szavaz rá"
  Ez értelmezhetetlen. Egyetlen Jobbik tag, vagy szimpatizáns sem szavaz Lázárra!”
 • 114. 9-es 2010. január 27. 21:56
  „103-nak.
  Menj fel a fórumra,no ott vannak a véresszájúak.
  Valami más véleményed van,még képesek volnának az időgépet is visszatekerni vagy 50 évet.
  Ezért gondolom,hogy leírom:
  Minden bigott elvtárs szidja,mint a bokrot a jobboldalt,csak egyet elfelejtenek.
  A tanítómester-Kádár János-az 1956-os ellenforradalom-nekem ezt tanították az et-ak-szovjet leverése után egy bizonyos 17 éves ellenforradalmárnak addig húzták a büntetőperét,míg el nem múlt 18 éves.
  Ki is mondták a halálos ítéletet rá,majd 18 éves,és 2 napos korában felakasztották.
  Ehhez képest milyen bűnöket követ el napjainkban a jobboldal?
  Nem megy el egy kampányfogásra a szocik újra feltűnő üdvöskéje mellé,fényképezkedni egymással?
  Talán,ha én lettem volna ebben a helyzetben,talán én is otthon maradok.
  És még azt is letagadnám,hogy beszéltem vele.
  Mert lehet,hogy az ügyészség felmentette...első fokon,de szerintem ez a játszma még nem dőlt el.
  Mellesleg Újhelyi et-nak talán Szőregen kellene tenni a szépet,mint önkéntes forgalomirányító,hisz Ő is megszavazta az EU bővítését nagy vigyorogva,így szabadítva Szegedre a Balkán összes szennyét...
  Vagy költözni külföldre,ahogy a nagy tanító-Gy.F.-tanácsolta....”
 • 113. antikos 2010. január 27. 21:37
  „103. Hát nem tudtad, hogy itt laknak Pol Pot megye lordjai:)”
 • 112. ava44 2010. január 27. 21:19
  „Ma délután, a négysávos 47-en volt egy karambol. Nem tudja valaki mi történt? Ja ez a régi 4-sávos részen történt, nem, azon amit ma adtak át. Jani meg nem ment, mert attól tart, hogy akkor a beton fideszesek, meg a jobik nem szavaz rá. Egyébként meg nem neki köszönhetjük a két város közti 4 sávos utat. Nem tett ő ezért semmit.”
 • 111. fercsi 2010. január 27. 20:16
  „örüljünk,hogy végre van...tök mindegy,hogy ki adja át...ne bántsuk egymást,van elég gondja mindenkinek...”
 • 110. ClarkGriswald 2010. január 27. 20:15
  „107. hozzászólás melegenjo 2010.01.27. 20:03
  "igen birafa. es a moderator is az. jobbos vélemény alig kerül be. ennyit a szolásszabadsagrol!"

  Ehhez képest azért a cikkek nagyrészét mégis elárasztják a fidesz-istenítő, vagy jobbik-éltető "hozzászólások", már ha lehet annak nevezni egyeseket. Picit nézz körül, és megvilágosodsz. :)”
 • 109. ClarkGriswald 2010. január 27. 20:13
  „109. hozzászólás melegenjo 2010.01.27. 20:04
  "clark,valaki már irta: "én se mennék el kezet fogni egy zusclag félével""

  1. Ez is jelzi, hogy mennyire tájékozatlan vagy, bár nem tudom mit értesz "zuchlag félének", de ha a Zuschlag ügyre gondolsz, abban Ujhelyi nem érintett, ezt az ügyészség is megállapította.
  2. Felelős, az emberek érdekeit képviselő politikus politikai "dacból" ilyet már csak azért sem csinál mert nem elegáns. Nem Ujhelyi miatt volt meghívva, hanem mert megépült az az útszakasz, ami miatt még pár évvel ezelőtt demonstrációt szervezett Lázár úr. Akkor fontos volt neki, mert gyűlöletkampánynak jól jött. Most meg nem.”
 • 108. melegenjo 2010. január 27. 20:04
  „clark,valaki már irta: "én se mennék el kezet fogni egy zusclag félével"”
127 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakma három év alatt

Hódmezővásárhely - Új képzési lehetőséget hirdet szeptembertől a Hódmezővásárhelyi Integrált… Tovább olvasom