Délmagyar logó

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 10°C | 15°C

Lázár összehívta a rendészeti bizottságot

Hódmezővásárhely - Rendkívüli ülést tart a parlament rendészeti bizottsága holnap – a testületet Lázár János elnök, Vásárhely polgármestere hívta össze.
Holnap délután egy órakor összeül az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága – a rendkívüli tanácskozást Lázár János, a testület fideszes elnöke, Vásárhely polgármestere és országgyűlési képviselője hívta össze. A bizottság meghallgatja Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert a hétfő hajnali kislétai romagyilkosság és a korábbi, hasonló bűncselekmények ügyében. Lázár János lapunknak megerősítette pártja korábbi álláspontját, miszerint elvárják a rendőrségtől, hogy mielőbb eredményt mutasson fel az ügyben. Ennél többet azonban nem mondott, azt ígérte, a holnapi bizottsági ülés után válaszol kérdéseinkre.

A brutális módon agyonlőtt 45 éves asszony 13 esztendős lányát kórházban ápolják. Testéből több száz sörétet operáltak már ki az orvosok, állapota stabil, de még altatják. Újabb műtétek várnak rá, kórházi kezelése legalább négy–hat hétig tart majd. Folyamatosan őrzik, hiszen gyakorlatilag ő az egyetlen szemtanú.

A testületet Lázár János hívta össze
A testületet Lázár János hívta össze.
Fotó: DM/DV

A cigányok elleni fegyveres támadások helyszíne Közép- és Észak-Magyarország. Eddig Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lőttek rá romákra, a kislétai asszony a hatodik halálos áldozat. A Dél-Alföldön nem volt példa ilyen esetre. A rendőrség már hétfőn 100 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat, az összeget az kapja meg, aki mind a nyolc, cigányok elleni támadás tettesét segít kézre keríteni. Az országos rendőrfőkapitány pedig ma délutánra találkozóra hívta a roma jogvédő és kisebbségi önkormányzati képviselőket.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. c3po 2009. augusztus 07. 11:55
  „De szar cikk!!!!
  Úgy kezdi- Hódmezővásárhely!!!! Szerintem Budapest! Vagy lehet, hogy vásárhelyen ülésezett a rendészeti bizottság?”
 • 31. Nostradamus 2009. augusztus 07. 10:45
  „Dongó - sajnos, a mese nagyon is igaz...”
 • 30. Power 2009. augusztus 07. 10:30
  „Draskovics még semmilyen pozícióban sem tudott pozitívumot felmutatni, viszont "bukott miniszterként" nagyon híres. Elgondolkodtató.”
 • 29. Dongó 2009. augusztus 07. 10:03
  „Egykoron megmondta egy nagyon bölcs uralkodó: Oszd meg és uralkodj!
  Most is ez van. Egy mesebeli faj szeretné megkaparintani a hegyekkel körbeölelt medencét, ennek érdekében mindent meg is tesz: eü. törvények (pusztuljon a nép), szemüveg támogatás elvonása (vakuljon a nép), egy erőszakos népcsoport tevékenységeit elnézni, titokzatos gyilkosságok (lehet gyanúsítani a jobboldalt). Mindez kiváló alkalom arra, hogy egyes kiskirályok kukorékoljanak. Nem fog itt történni semmi, hisz az elkövetőket nem is akarják megtalálni. Gyilkolják egymást, majd a már említett mesebeli faj rendet tesz és elfoglalja a hegyekkel körbeölelt medencét, hisz már ott lent nincs helye.
  Ez csak egy mese volt és nem kell komolyan venni.
  Szép napot: Dongó”
 • 28. Én2 2009. augusztus 07. 08:43
  „Miért ültek össze ha titkosították ilyen sok évre, nem csak a kormény nem tesz semmit de a fidesz se. Porhintés az egész”
 • 27. Nostradamus 2009. augusztus 07. 08:29
  „Az a baj veled, Flexsnake, hogy csak addig látsz, hogy "rasszista szélsőjobb" és ott vörös köd ereszkedik rád és vagdalkozol. Az általad emlegetett "rasszista szélsőjobb" nem valószínű, hogy rendes, beilleszkedett romákat gyilkolna, főleg nem nőket és gyerekeket. Megkeresnék azokat, akik szerintük megérdemlik, és így már akár igaza is lehetne a profilalkotóknak, hogy "követendő példát" akarnak teremteni. De így ez nem áll meg. Ehhez nyilvn ismerni kell a pszichológiát. A "rasszista szélsőjobb" a rendesen dolgozó romákat inkább példaként szokta állítani a többi elé, hogy így is lehet, tessék... - és nem megölni. Itt más van a háttérben. Szerintem sokkal ördögibb és sötétebb dolog...”
 • 26. Én2 2009. augusztus 06. 19:38
  „lj. összehívta a rendészeti bizottságot és mi lett meglett a tettes? Nem mentek semmire csak nyilatkoznak a tv-ben, jó reklám maguk részére.”
 • 25. ocsi1 2009. augusztus 06. 14:45
  „Tehát egy támadás,12500000-HUF 8x12500000- egyenlő 100000000 HUF. Na 12500000-ért még nem köpik be a kollégákat.”
 • 24. flexsnake 2009. augusztus 05. 20:36
  „22. 55 Szögi tanárúr volt meg 6 Cozma? Kár ilyennel pedálozni, a gyilkosokat el fogják kapni. Gyanítom hogy nem merik majd összezárni a többiekkel. HA az örmény kisebbséget éri ilyen atrocitás, ugyanígy fellépnek. Ez nemzetbiztonsági ügy.”
 • 23. karoly1975 2009. augusztus 05. 20:17
  „szabad megkérdeznem,ha egy magyarral csinálják ezt,akkor a kedves lázár ur mértnem lép?mindenbe elsö a tele arannyal lévö kissebség... szégyen egy piszkos ország ez.....”
 • 22. qutya 2009. augusztus 05. 19:58
  „Amikor a Szögi tanár urat agyon verték, vagy Marian Kozmát meggyilkolták,akkor nem volt ennyire mozgósítva a rendőrség!”
 • 21. aranka2 2009. augusztus 05. 19:27
  „T. Szerkesztő!
  Ezt a cikket a Nyitóoldal-Vásárhelyi hírek vonalon találtam meg. Szabadjon tisztelettel felhívnom figyelmét, miszerint ez a hír NEM vásárhelyi hír, az csupán véletlen egybeesés, hogy Lázár János történetesen vásárhelyi polgármester. Az országgyűlés bizottságának összehívásához a vásárhelyi polgármesternek pontosan annyi köze van, mint Önnek, vagy nekem, szóval semmi. A bizottságot elnöke, Lázár János hívta össze. Az ülés témájában sincs semmi vásárhelyi, így ezt az írást nyilvánvalóan a Nyitóoldal-Belföldi hírek rovatban kellett volna elhelyezni.”
 • 20. garbon 2009. augusztus 05. 19:21
  „Azért ajálnak ennyi pénzt mert tudják, hogy senki nem viszi el , mert a hatalom minden összeget megad de megis tartja azt. Mielőbb fel kell oszlatni a jelenlegi rendőrséget ezt már rég mondom és az az érzésem, hogy mielőbb meg kell tőrténnie mert itt előbb, vagy útobb elszabadul a pokol.”
 • 19. flexsnake 2009. augusztus 05. 19:04
  „Rasszista gyilkosság volt ami súlyosan veszélyezteti a nemzet biztonságát is. A célcsoport miatt ezt más nem követhette el csak rasszista szélsőjobbosok.”
 • 18. flexsnake 2009. augusztus 05. 18:54
  „,,Ja, és elítéltettek valakit életfogytra úgy, hogy semmi köze nem volt hozzá! " Aki jelenleg is tölti büntetését más rablások miatt. ÉS már soha nem szabadul.
  A rendőrség leadta a bíróságra az ügyet ítélkezni a bíró dolga. Meddig akarod még emlegetni? Ez mentesít a cigánygyilkosság alól? Nem hiszem.”
 • 17. aranka2 2009. augusztus 05. 18:53
  „Ebgondolat, a móri ügyben nem a politika ítélkezett, hanem a súlyosan agykárosult magyar igazságszolgáltatás. A politikának az a dolga, hogy jártassa a száját, és messziről irányítson. Így ebben az ügyben is meg kell szólalnia. Lázár (akit egyébként rendkívül negatív figurának gondolok) ezúttal helyesen tette, amit tett. Ez az ügy politikai természetű (is), pl. nagyon helyes volna, ha a lelőtt asszony temetésén ott lenne az államelnök, a miniszterelnök és a történelmi egyházak főpapjai, jelezve, hogy az efféle brutális gyilkosságokat a legmagasabb szinten is mélységesen elítélik. Az asszony református volt, a helyi ref. lelkész temeti, de nagyon helyesen, a helyi plébános is jelezte részvételi szándékát.”
 • 16. JB007 2009. augusztus 05. 18:49
  „"a testületet Lázár János elnök, Vásárhely polgármestere hívta össze."
  Nem, ehhez polgármesteri mivoltának semmi köze.

  "Lázár János lapunknak megerősítette pártja korábbi álláspontját,..."
  Köszönjük, ezt elolvasom a fidesz.hu -n vagy bárhol. Ez alapján bárki lehet képviselő, aki el tudja ismételni főnöke összetett mondatát?

  Draskovics "Félreinformáltak" Tibor meg biztos annyira képben van, hogy tud majd újat mondani nekik. Az egész csak a szereplésről szól, lehet majd a kampányban hivatkozni rá. Ha elkapják az természetesen a rendkívüli összejövetel hatása lesz, ha nem, akkor elb...ták a komcsik.
  De az ostor megint a rendőrökön csattan, akik dolgoznak az ügyön...”
 • 15. Ebgondolat 2009. augusztus 05. 18:17
  „flexnake! A rendőrség teljesen félrevezette a nyomozást, merész a feltételezés: talán még bizonyítékot is hamisított, akik a gyanusítottak igazát támsztották alá (alibi) szintén bíróság elé állítottak hamis tanúzás miatt. Az ügyészséget nem zavarták a bizonyítékok hiánya, a bíróság pedig úgy hozott életfogytot, hogy valszeg nem is volt semmi bizonyíték (vagy kreált) esetleg a nyomás miatt hozta azt az ítéletet, amit. Persze az is lehet, hogy csak dilettáns! A móri ügyet nem a nyomozó szervek oldották meg, hanem vmi guberáló!! Ők kifizettek több tízmillió forintot egy bűnözőnek(!!), akik hamis infókat adott! Ja, és elítéltettek valakit életfogytra úgy, hogy semmi köze nem volt hozzá! Úgyhogy a politika szálljon ki a cigányügyből, amíg nincsenek egyértelmű bizonyítékok a rasszista indíttatásra, mert megint félremegy a nyomozás és esetleg megint vki olyan kap életfogytot, akinek semmi köze hozzá! És nem biztos, hogy neki lesz akkora szerencséje, hogy megtalálják az igazi tettes(eke)t!”
 • 14. Én2 2009. augusztus 05. 18:14
  „Szerintem is felelsleges összeülni mivel nem értenek hozzá. No most összeülnek és akkor mi van meg van a tettes?
  Ez csak kampányfogás, meg szeret szereplni meg mutogatni magát.Lehetett volna belőle szinész.”
 • 13. zetor 2009. augusztus 05. 17:40
  „Drazsé egy seggfej! A Lázár meg szerepelni akart a médiában. Ennyi!

  Egyébként, ha nem lesznek meg a tettesek egy ekkora "vérdíj" ellenére sem, akkor a felelősök a politikusok (pártok) között keresendők, hiszen ilyen esetekkel lehet elterelni a figyelmet az ország mostani siralmas állapotáról.”
32 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete pont: Szántó Kovács János utcai buszmegálló

Hódmezővásárhely - Hiába szeretne megpihenni a vásárhelyi Szántó Kovács János utca egyik… Tovább olvasom