Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 7°C Még több cikk.

Lázár: Sértő, hogy gyalázzák Makón a vásárhelyieket

Hódmezővásárhely – Almási István vásárhelyi polgármester makóiaknak küldött leveléről és az önkormányzati bérlakásokra pályázókról alakult ki hosszabb vita a vásárhelyi közgyűlésen. Lázár János országgyűlési képviselő szerint sértő, ahogy a vásárhelyieket gyalázzák Makón, ezért helyes, hogy Almási levelet írt a lakosoknak.
Elsőbbséget élvezzenek azok az önkormányzati bérlakásra pályázók, akik önként erkölcsi bizonyítványt is beadnak a kérelmükhöz – javasolta Molnár Lászlóné jobbikos képviselő a vásárhelyi közgyűlésen. Elmondta: a Szent István Városrehabilitációs Programban 6 társasház újul meg a Szabadság téren. Több lakásban ki kell cserélni például a konvektorokat, ezt az önkormányzat finanszírozza. Felháborító, hogy valószínűleg a bérlők közül valakik már eltulajdonítottak egy új konvektort – mondta.

Írásban válaszolnak a felvetésre – közölte Almási István polgármester. Grezsa István (Fidesz), a Szabadság tér önkormányzati képviselője kijelentette: nem merészkedne ilyen burkolt cigányellenességig. A településrészen a bűnözés átlag alatti, a konvektoros eset elszigetelt jelenség. Erkölcsi bizonyítványt kérni a lakásügyi tanácsadó testületnek több ezer forintos költség, másrészt nem „számonkérő szék", hogy így járjon el.

Molnár Lászlóné azt is szóba hozta, hogy Almási István levelet küldött a makóiaknak, amelyet tudomása szerint minden postaládába bedobtak. A polgármester többek között arról írt, hogy az 1972-es árvíz idején kitelepített makóiakon segített Vásárhely. Nem értik az ott élők, miért kell erre emlékeztetni őket. Nem világos nekik az sem, ha ez egy kampánylevél, akkor miért nem Lázár János országgyűlési képviselő írta, aki a választási körzet fideszes jelöltje – mondta Molnárné.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Többen jelezték, hogy Makón folyamatosan szidják a vásárhelyieket. Barátságok mennek tönkre, mert elhitetik, hogy Vásárhely rá akar telepedni Makóra, uralni akarja. Ezért írtam a levelet – válaszolta Almási István.

– Érdemes volna megnézni, hogyan beszélnek a makói képviselő-testületi üléseken Vásárhelyről. Furcsának tartom azt, hogy nincs olyan ülésük, amikor ne vennék Vásárhely nevét a szájukra. Sértő, hogy gyalázzák a vásárhelyieket. Helyes, hogy Almási István a makóiakhoz fordult – vette át a szót Lázár János. Úgy vélte: Molnárné korábbi, Szabadság téri cigányozása, és ezen felszólalása is már a választási kampányhoz tartozik. Az ott élők szegények, hátrányos helyzetűek, nem kirekeszteni kell őket – jegyezte meg Lázár, aki óvott attól, hogy a választási kampányban ez legyen a slágertéma.
Az önkormányzatok állami adósságátvállalásáról is szó volt a közgyűlésen. Vásárhely megmaradt 6,5 milliárd forintos adóssága február 28-a után megszűnik.

– 7000 milliárd forint támogatást kap az ország 2014–2020 között az Európai Uniótól, ez biztos tétel a fejlesztéshez. 60 százalékát, 3600 milliárd forintot a kis- és középvállalkozók kapják. Vásárhelynek 8-10 milliárd juthat gazdaságfejlesztésre, el kell dönteni, hogyan használják fel a helyi kis- és középvállalkozások támogatására – közölte továbbá Lázár János.

* * *

Közmeghallgatás

A helyi, állami gondoskodási, szociális rendszer, a rászorulók segítése témájában tartják a december 6-i közmeghallgatást – döntötték el a közgyűlésen.

Olvasóink írták

68 hozzászólás
 • 68. Prasnyi 2013. november 20. 13:34
  „Nem akar rátelepedni mert már rajta van.”
 • 67. scott1 2013. november 19. 11:12
  „tökfőzelék, én egyetlen egyszer meg nem szólítottalak!
  Az észt se osztom mindenfelé, csak alapvető tárgyi tévedéseket javítgattam és pár konkrétumot említettem! Olvasd vissza, egy karakter nem sok, annyit se reagáltam azon véleményre, miszerint más politikai színezetű országvezetés kellene! Ez azért van, mert tudomásul veszem azt, ha valaki más politikai színbe gondolkozik. Leginkább akkor szoktam hozzászólni, ha érvek gyanánt valami eszméletlen logikátlan valamiket olvasok, vagy a teljes amnéziát vélem felfedezni a hozzászólásban... :D

  Az általad felsoroltak közül valóban van amiben "otthon vagyok", de a zömében csak átlagos a műveltségem... arról meg hadd ne én tegyek már, hogy még ez is több esetben elég ahhoz, hogy alapvető tévedéseket korrigáljak!

  A verbális agresszivitásom sosem nagyobb, mint az adott hozzászóló verbális agresszivitása... De mivel jobb az, és mivel elfogadhatóbb számodra, ha egy fórumozó alapvető tárgyi tévedésekre építve egyfajta verbális bunkóval ossza az "igazságát" a legtöbb esetben degradálva, gyalázva másokat? Ez volna az az "eszement nagy színt" amit én lehúznék? Hát, ahogy gondolod... :D Szép napot!”
 • 66. tökfőzelék 2013. november 19. 09:46
  „Scott 1!
  Ki a búbánatosménkűvagyTe?!
  Osztod az észt - de mindenfelé, ezerrel!!!
  Otthon vagy történelemben, földrajzban, nyelvtanban, politikában, oktatásban, egészségügyben, iparban, mezőgazdaságban, közlekedésben stb.
  A verbális agresszivitásodról csak egy Woddy Allen idézet ugrik be: "NE VITATKOZZ IDIÓTÁKKAL, MERT LESÜLLYEDSZ AZ Ő SZINTJÜKRE, ÉS LEGYŐZNEK A RUTINJUKKAL!"
  Erre jössz Te (jó esetben), hogy ez nem is vita, csak véleménycsere. Ezzel meg az a bajon, hogy a "tefajtád´!
  a
  " különböző nicknéven írogató mégis ugyanazon véleményt képviselő "hozzászólók"

  képtelen, más szóval "mondom", hogy Te is megértsd: NEM HAJLANDÓ tudomásul venni, hogy bizony élnek még kis hazánkban olyan emberek, akik másként gondolkodnak, és attól még NEM HAZAÁRULÓK!

  Megszólíthasz, kipécézhetsz, részemről a"Zügy" lezárva!”
 • 65. dara 2013. november 19. 07:13
  „Tisztelt makovaros!
  Kívánom , hogy élj azzal a lehetőséggel ami segít neked elérni a magyar nyelv helyes használatához vezető utat!
  Ez az út nem biztos,hogy a volokalamszki országút folytatása. Valóban minden igaz, ez a város sokat köszönhet az általad említettnek és megszolgálta minden pillanatát egy másik és szebb jövőnek! Új tét, új városvezetés.”
 • 64. _csutak_ 2013. november 19. 04:55
  „Divide et impera!
  Milyen jó is a "nagypolitikának" az amikor a plebs egymásnak ugrik és nem a politikusok aljasságával vergődik ...”
 • 63. FattyúMatthew 2013. november 18. 15:57
  „Kormoska!

  Nagyon sok butaságot írsz amit a műveletlenséged mellett a rosszindulatodnak tudok be.Figyeld meg a két városba vezető utak(környezet) kiépítettségét.Szerintem sokkal városiasabb hangulata van Vásárhelynek mint Makónak.Egyébként meg felesleges ezen vagy azon tanakodni.Az egész nem más vegytiszta politika.”
 • 62. makovaros 2013. november 18. 14:35
  „56. Pont az országosat kéne átgondolni, soha nem szabadott volna ezt a hatalom mániás Kormányt 2/3-adal felengedni. Makó Bal oldali vezetés nélkül már rég elveszett volna, sokat köszönhetünk a Polgármesterünknek.”
 • 61. scott1 2013. november 18. 14:23
  „rastaman!
  Valóban "csodálatos" dolog a polgáriasodottsággal magyarázni azt, hogy olyan "népi próféciákat" keringettek makói közszájon, hogy bezáratják a helyi kórházat... meg, hogy Vásárhely Makó hátrányára akar megerősödni... vagy, hogy aki állítólag már csak ránéz a térképre az is tisztába lesz azzal, hogy a vásárhelyi kórház a felesleges... vagy a nem kell bemutatni a makóiaknak mi is lesz a vége vásárhelyiekkel való közösködésnek.
  Amennyiben Vásárhely is eléri ezt a "polgáriasodási szintet", akkor Ők is ilyeneket fognak majd mondani? Hát ez egy nagyon érdekes megközelítés... :D
  Abban, viszont egyetértek, hogy ez csak ideiglenes állapot és az önkormányzati választásig lesz téma...”
 • 60. rastaman 2013. november 18. 13:23
  „Nem csoda, hogy a makóiak sértve érzik magukat. Makó mindig is polgáriasabb város volt mint Vásárhely, amiről ezt nagyon nagy jóidulattal sem állíthatnánk. Az, hogy a politikai érdekek elmérgesítik a viszonyt, átmeneti állapot. A mai közéletet uraló politikusok teszik ezt nem csak a két város lakosságával, hanem az országgal is.”
 • 59. grafika88 2013. november 18. 12:09
  „47. Antal50. De jól írod ! Ezek csak saját magukat járatják le ! pistabááá is jobban tenné ha inkább zenélne a Fekete Sasban , mint régen. De sokat játszottunk együtt v. 20 éve .”
 • 58. Akisz 2013. november 18. 11:15
  „Az árvíz 70-ben volt..................”
 • 57. lila-fehér 2013. november 18. 09:21
  „Én nagyon jól ismerem mind a két települést sokkakkal ellentétben! Mi sem ismerjük a vásárhelyiekt ők sem minket ez Szeged közelsége okozza. Akkor nem volt ilyen felháborodás mikor a Vásárhelyi egészségügyet amortizálta le az előző kormány a Súlyponti kórházak kiépítésével. Semmi féle együttérzés nem érkezett Vásárhelyre. A nyugdíjasok kénytelenek voltak a feleakkora Szentesre átjárni urulógiára miegymásra. MIndig azt hallom, hogy mi lesz Makóval közben a városon kivül még 18 település a választókörzetben!! Amugy csak közös országygűlési képviselőnk lesz nem polgármesterünk akinek személye még nem dőlt el! Nem tudom, de Martonosi és Mágoriné engem nem győzőtt meg, lehet benneteket biztos. Vásárhelyen arról szól a választás az emberekben, hogy maradjon-e Lázár vagy ne! Makón meg mindnekép a saját emberünket akarják látni a lakosok, mindegy az, hogy egy eléégé langyos megjelenésű Apátfalvi polgármester vagy egy 20 éves lány, jobbikos állatvorvos vagy munkűáspárti makói hölgy. Szóval azt látom, ha Makó kapna 2szer 3szor annyi támogatást, minmt Vásárhely bármely területen senki se mondaná ? hogy jaja ez sok agyjunk nekik is illetve fordítva!!! Ezeken a dolgokon gondolkodjunk már el!”
 • 56. dara 2013. november 18. 07:51
  „Át kellene gondolni az utolsó makói helyi választás eredményét még egyszer, annak élvezhetjük Makón most minden édes cseppjét. A balliberális hisztizést pedig végérvényesen a szemétre kell dobni. Az érzelmi töltetű balos politikai érdekérvényesítő törekvést más okosabb települések már régen politikai hulladékdombra dobták. A város vezetésének gyökeres, hangsúlyozóm gyökeres, mélyreható és teljes személyi változására van szükség!”
 • 55. alfa258 2013. november 17. 22:34
  „51: hecsedli" te nagyon beteg ember lehetsz! Vedd be sürgősen a gyógyszered! 51”
 • 54. makovaros 2013. november 17. 18:30
  „53.
  Jó az igaz hogy korábban kaptunk egy nagy új szárnyat. Pontos évet nem tudnék mondani, de ha valaki tud megköszönném :D akkoriban nagyon nem érdekelt a politika, csak láttam hogy van egy új szép épület ott Viszont még nagyon sokat kéne rákölteni, amilyen állapotban van. Főleg hogy régiek a berendezések.

  "Talán mert egy önálló kórházzal még a mostani ellátást sem tudnák biztosítani és azt senki nem akarja felvállalni"
  Hát nyilván a régi rendszert akarják, nem az önkormányzati kezelésbe adni, ismerve a város költségvetésit veszélyes is lenne.

  Végezetül én is békét szeretnék már kórház ügyben
  De végezettül nincs semmi bajunk a Vásárhelyi emberekkel, de ezt több kommentből olvasva a Vásárhelyiek is belátják. Ahogy nincs bajunk a Békéscsabaiakkal sem, ott is csak a Politikával nem értünk egyet, hogy a helyi vízművünket is tönkreteszik.”
 • 53. scott1 2013. november 17. 17:37
  „makovaros!
  A különbözetet nagyjából a kórház épületfelújítására szánt pénz jelenti, azon felújításé, amit Makón már pár éve megcsináltak, na persze ezt valamiért nem akartad részletezni. :D Még jó, hogy nem az itteni politikai oldal által áhított Szegeddel közösen működtetik a kórházat, mert meg se épült volna addig az új klinikai tömb, amíg Makóra nem jön össze hasonló volumenű fejlesztés... Szeged megúszta!

  Amúgy, szerinted miért csak aláírásgyűjtés folyik a kórházzal kapcsolatban és miért nem akarnak semmi többet? Talán mert egy önálló kórházzal még a mostani ellátást sem tudnák biztosítani és azt senki nem akarja felvállalni azok közül, akik ezt az ügyet folyamatosan melegen tartják?
  Vagy egy önálló, a lakosság igényeit leginkább szem előtt tartó helyi kórház esetén, először a "gyógyturizmusra szánt pénzeket" csoportosítanák át? Vinnék az egészet a már országos hírű Kakasszékre, itt meg lenne helyette Makón gyerekosztály, átlag napi 2 bennalvó gyerekkel! Remélem ezt azért még megfontolják, legalább lenyugodnának a kedélyek végre!

  Amúgy csodálkozom is azon, hogy te ugyanúgy ugrassz megint a témára, ahogy a "kórházbezárásos próféciájuknál" is tetted, igaz te mindig is ugrassz arra, amit éppen bedobnak neked...”
 • 52. makovaros 2013. november 17. 16:13
  „Nem a vásárhelyi emberekkel van bajunk hanem a politikai helyzettel hogy Makó gyakorlatilag Vásárhely gyarmata lessz. Lásd Kórház, Országgyűlési képviselő is közös lesz. Makói rádió helyén is Vásárhely fog szólni stb.
  Senki nem szidja vásárhelyt az üléseken is elmondják hogy nem az várossal van baj.
  Ogy képviselő is érdekes lesz Szegednek 2 lesz. Makónak meg közös Vásárhellyel.

  50 Lásd kórház ügy Vásárhely kap 1,5 milliárdot Makó 400-600 Milliót”
 • 51. hecsedli 2013. november 17. 12:27
  „45. Nemszavazok 2013.11.17. 08:02
  Szerinted nyóc évig hogyvót,de azért vásárhelyen nem szidta senki makót,vagy a makóiakat.Bár most is a mocskos baloldali vezetés a szemét nem a kispolgár.Teljesen normális 3/3-as gyakorlat,hiába kutyából nem lessz szalonna.....”
 • 50. balihoho 2013. november 17. 12:03
  „Ugye az is elgondolkodtató, hogy miközben arról dicsekednek, hány milliárdot fog kapni vásárhely, egy szó nem esik arról, mennyit fog kapni Makó?”
 • 49. Lacusch69 2013. november 17. 11:19
  „Scott, te hol élsz?”
68 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi történik a sütőtökben? Mazsola,Tádé és Manócska kalandjai

Vasárnap 11 órától a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ közönsége is együtt… Tovább olvasom