Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Lázár szerint a 47-es más, mint a szegedi elkerülő

Botka László polgármester országgyűlési képviselőként nem szavazta meg a parlamentben a 47-es út négysávúsításának folytatására kért összeget; ezért furcsállom, hogy épp ő kritizálja a demonstrációnk tervét – nyilatkozta lapunknak Lázár János vásárhelyi polgármester.
Mint tegnap megírtuk, Lázár hétfőn bejelentette: egy héten át tartó félpályás útlezárást szervez a 47-esre, így szeretné elérni, hogy a kormány a korábbi ígéreteinek megfelelően fejezze be a megkezdett beruházást, a négysávúsítást, mivel az út nagyon balesetveszélyes. A vásárhelyi kezdeményezés hírére reagálva Botka László szegedi polgármester azt nyilatkozta: van hatékonyabb lobbi, mint a demonstráció, mert az útépítési program besorolásánál azok az önkormányzatok szerezhettek előnyt, amelyek hozzájárultak a beruházás megvalósításához. Szeged a földterület ingyenes átadásával, a kisajátításra adott ötvenmillió forinttal segítette a nyugati elkerülő első szakaszának építését.

Lázár ezzel kapcsolatban azt mondta: a 47-es út más helyzetben van, mint a szegedi elkerülő. Itt a középső szakaszon a munkálatok folytatásának már nem feltétele az, hogy a kisajátítás jogerősen befejeződjön, ezt tudnia kellene a szegedi polgármesternek is. Ugyanakkor a vásárhelyi önkormányzat is segítette a beruházást: ingyen telkekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ákosnak a vasárnapi koncerten is felüdülés volt a zene

Koncertje előtt részt vett a vásárhelyi ünnepi szentmisén Ákos; „valaminek tartania kell az… Tovább olvasom