Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 16°C | 25°C Még több cikk.

Lázár több lehetőséget lát a Kása-erdőben

Hódmezővásárhely - Tanösvény, erdei iskola, sétány – első körben ezeket javasolta a városnak a legutóbbi közgyűlésen Lázár János, aki a Kása-erdő hasznosítása miatt szólalt fel. A politikus szerint Vásárhely nem használja ki megfelelően az adottságait.
A Kása-erdő helyzete is szóba került a legutóbbi közgyűlésen Hódmezővásárhelyen. Lázár János egy olyan parkerdő kialakítása mellett lobbizott, ami mindenkinek jó lehet. Véleménye szerint egy 20 hektáros erdőnek a város közepén jobb állapotban kellene lennie, mint amiben most van. – Itt van egy adottság, amit a város nem használ ki – mondta a politikus.

Van-e arra lehetőség, hogy valamilyen forrásból – városi, kormányzati, uniós – tanösvény, erdei iskola, sétány legyen a Kása-erdőben? – tette fel a kérdést Lázár János. Az ülésen elhangzottak szerint ennek nincs akadálya. A közgyűlés után megkeresésünkre Almási István polgármester elmondta, vezetői értekezleten átbeszélték a Kása-erdő helyzetét.

– Vannak elképzelések, de arra jutottunk, hogy szakemberekkel készíttetünk egy tanulmányt, az alapján indulunk majd el – fogalmazott a város első embere, aki reméli, ez a dokumentum még a nyáron elkészül, és ősszel megkezdhetik a Kása-erdő „átalakítását". Arról, hogy megkérdezik-e a lakosok véleményét, akár olyan formában, mint legutóbb a Kossuth-iskola bontása során, amikor interneten lehetett szavazni, a polgármester azt válaszolta: az egyik legfontosabb a polgárok véleménye, de előtte a szakemberekkel konzultálnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belül bontanak, kívül alapoznak

Az egykori vásárhelyi Péczely Attila Zeneiskola közel 3 éve üresen álló épületébe és a mellette létesülő új tömbbe költözik Szegedről az MVH Csongrád megyei kirendeltsége. Tovább olvasom