Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Lázárék hazavitték kisfiukat

Hódmezővásárhely - Bár az utolsó pillanatig hezitáltak, a vásárhelyi polgármester második gyermeke sem apás szüléssel jött a világra – Lázár János fiukra vigyázott, míg felesége vajúdott. Az újszülött és édesanyja már otthon van.
Hazavitte feleségét és újszülött kisfiát a szegedi női klinikáról Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere. Mint megírtuk, a házaspár második gyermeke, Zsigmond Bertalan szombaton jött világra. Öccsét és édesanyját már nagyon várta haza a nemsokára ötödik születésnapját ünneplő báty, János Boldizsár.

A polgármester megérezhette második gyermeke születésének időpontját, hiszen múlt pénteken, amikor mobiltelefonokat és laptopokat adott át a helyi rendőröknek, azt mondta: öt éve, amikor a rendőrök traffipaxot kaptak, éjjel megszületett Boldizsár, így ki tudja, mit hoz a másnap. Igaza lett, hiszen szombaton hajnali 3 óra előtt pár perccel világra jött a 3170 grammos, 50 centis Bertalan.

A büszke édesapa már korábban elmondta lapunknak, hogy feleségével, Megyeri Zitával együtt úgy döntöttek, nem kérdezik meg előre a baba nemét – így második kisfiuk is meglepetés volt számukra. S ahogy 2004-ben, úgy most sem volt apás szülés. A házaspár álláspontja az utolsó pillanatig bizonytalan volt az ügyben, az élet pedig megoldotta a kérdést: nagyobbik fiuk mindenképpen velük szeretett volna lenni, amikor édesanyját beviszik a klinikára. Így pénteken éjjel fél 12-kor együtt indult az akkor még háromtagú család Szegedre, sőt: Boldizsár még a váratlan készülődésből is kivette a részét.

Lázár János karjában Zsigmond Bertalannal és nagyfiával, jános boldizsárral. Fotó: Miskolczi Róbert

A polgármester később hazament fiával, s amikor megérkeztek Vásárhelyre, csörgött a telefon: megérkezett Bertalan – ezért néhány órával később indultak is vissza. Boldizsár egyelőre szűkszavúan nyilatkozott öccséről, akit a család Bertinek szólít, bár annyit elárult: biztos volt benne, hogy testvére fiú lesz.

Öt évvel ezelőtt egyébként a szükséges holmik beszerzése is a polgármesterre hárult – előre ugyanis semmit nem akartak venni. Az alapvető felszerelésekre most nem volt gondjuk, de biztos, ami biztos alapon néhány fehér ruhadarabot Lázár János már egy hete megvásárolt – bár eredetileg csak két héttel későbbre várták a babát.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Riri 2009. március 26. 15:37
  „Azt nem értem hogy a kedves anyuka miért nem itt a városában szülte meg a gyermekét.Ügyes ,profi ,kedves szakemeberek dolgoznak a Szülész-Nőgyógyászati osztályon.Ja,hogy a körülmények nem luxus amihez szokott? (a kórházra is fordítani kellen némi pénzt ,nem értem hol az a rengeteg pénz amit minden hónapban fizetünk több milló ember?)
  Sok egészséget kívánok a gyermekeinek,és minden Vásárhelyi gyermeknek!”
 • 22. Tavasz 2009. március 24. 20:45
  „Amikor egy családban gyermek születik, azt kívánjuk, hogy egészégben, és boldogságban cseperedjen az új kis élet. Mert ez a legtöbb, s a legfontosabb, amit kívánhatunk! Ezt tesszüka szeretteink körében, s ugyanígy a közeli és távoli ismeretségünkben. Amikor egy város vezető tisztségviselőjének, adott esetben polgármesterünknek gyermeke születik, teljesen természetes, hogy minden média szinten értesülünk arról az eseményről, ami minden család életében egy csodálatos, megható pillanat. E megkülönböztetés a tisztelet jele is egyben. A szabad vélemény nyilvánítás megfelelő közegeinek megtalálása, és a határtalan szabadosság primitív megnyilvánulásai között áthidalhatatlan szakadékok vannak. Élve szabad vélemény nyilvánításom jogával, az itt olvasott hozzászólásokat döbbenetesen elkeserítőnek és szánalmasnak tartom.
  A hírhez kapcsolódva pedig gratulálok és jó egészséget kívánok.”
 • 21. JB007 2009. március 18. 11:11
  „Nem. De jó a poén...:)))”
 • 20. Norman_Bates 2009. március 18. 07:49
  „JB007!
  Junior007 = Gabika?
  DD”
 • 19. Én2 2009. március 17. 06:47
  „Le kellene már venni a képernyőről, ez vásárhely lassan jár a gyerek és még mindig őket kell nézni. Nincs mit mutatni a városban szerintem lenne adjak ötleteket.”
 • 18. Tökmag 2009. március 15. 23:17
  „Igazad van , de neved alapján gondolom Te még fiatal vagy . De ha kívánságod bejön , talán neked jobb életed lehet .”
 • 17. junior007 2009. március 15. 20:57
  „REMÉLEN NEM APJA FOJA LESZ A GYEREK”
 • 16. Én2 2009. március 15. 12:25
  „Miért nem veszik már le, a következő gyerekig ezt fogjuk nézni? Azóta már sok gyerek született helyet kellene adni nekik is, hiszen egyenjogúság van NEM?”
 • 15. aranka2 2009. március 14. 17:35
  „Igyekszem, kedves Power, igyekszem”
 • 14. Just_Me 2009. március 14. 16:17
  „Üdvözöljük városunkban Szeged szülöttét.

  Vajon a poronty készítése közben gondolkodott arról, hogy mit adjon a rendőröknek.. vagy.. de ebbe bele sem merek gondolni.. egy üzlet a rendősrég és a PM között?

  Gartulálok, és sok egészséget a családnak! Mert azért elsősorban emberek vagyunk..”
 • 13. Power 2009. március 14. 16:05
  „aranka2! Úgy látom nem tagadtad meg önmagad és hozod a tőled már megszokott formádat!”
 • 12. aranka2 2009. március 14. 13:58
  „A képen egy majom, és két aranyos kissrác látható. De mi ebben a hír?”
 • 11. Meglátó 2009. március 13. 21:49
  „Szeretném tudni,hogy a majdan felcseperedő LÁZÁR gyermekek a lakhelyük szerinti "INTEGRÁLT" iskolába fognak-e járni? Gondolom ez lenne a természetes.”
 • 10. JB007 2009. március 13. 20:48
  „Úgy izgulok...
  Mit hoz a holnap? Vajh´ milyen csodát tesz velünk az Aranygyermek? Kapunk-e elegendő információt testi-lelki fejlődéséről? Lesz-e elég anyatej? Összefutunk magával a Messiással a Tescoban, ahogy a Libero és Pampers zacsik felett tépelődik, hogy melyiktől marad habtiszta a popsi? És erről Munkatársunk, vagy valamelyik elhivatott újságíró a hétvégéjét feláldozva beszámol-e?

  Nem tudok aludni.
  Gondolatok cikáznak át sötét ideológiáktól zűrös agyamon. Nem kellene a forgalmat elterelni a Zsoldos utcáról? Kibírja-e ezernyi gonosz támadástól vérző testű országunk, ha az érettünk munkálkodó nemzetmentő nem tud aludni, mert valaki az ablak alatt motorozva felriasztja a Fény gyermekét?

  És közben itt csak ármánykodó beírások vannak. Hol leledzenek ilyenkor az igazlátók? Ki védi meg a Nagy Embert, a Vezért? Ej, hihetetlen, milyen sokan beleharapnak a drága kézbe, mely ételt ád nékünk és mutatja a világosságot a sötétben.

  Kedves DM! Kérem, nem könyörgöm, ne fosszanak meg bennünket az információktól, poshadt életemet az ilyen hírek tudják csak felvidítani, mikor látom, hogy vannak egyszerű emberek, akik érdek nélkül is írnak cikket.

  Reggelig ülök zsibbadt szemekkel, frissítve folyamatosan a címlapukat, így biztosítva magamnak a friss híreket.

  Köszönöm!”
 • 9. Írástudatlan-Tdi. 2009. március 13. 20:39
  „Karikatúra! Talán tőlled van a gyermek???? Hogy ennyire népszerű akarsz lenni?”
 • 8. Meglátó 2009. március 13. 20:39
  „És a polgármester úr felesége miért nem az egekig magasztalt vásárhelyi kórházban szült?”
 • 7. Beth 2009. március 13. 20:18
  „tényleg nem a legjobban sikerült kép róla :(”
 • 6. KilgoreTrout 2009. március 13. 19:44
  „Ezt már csak a népszerűségem további növelése érdekében is:
  sok sikert, és egészséget kívánok Polgármester Úrnak és egész családjának. Jobb lenne a város, sőt a világ, ha több olyan ember élne benne mint ő, és kevesebb dízel fajta.”
 • 5. kobold 2009. március 13. 16:30
  „külön tetszik ez az önelégült vigyor, /JELENTÉSE , TUDOK GYEREKET CSINÁLNI/ tényleg érdekfeszítő cikk
  csak az a kérdés miért mutogatják nekünk .”
 • 4. Írástudatlan-Tdi. 2009. március 13. 14:44
  „Hát ki nem szarja le???? Inkább arról kellene ezek helyet szólni a fámának és ugyanilyen intenzivitással hogy Lázár János milyen sok munkahelyet teremtett városunkba! De hogy már harmadjára is ez a majom reklámozása van ez már elég hányingert keltő!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: szükséges minden szavazat

Hódmezővásárhely - Minden voksra szükség lesz a soron következő másfél esztendőben várható szavazásokon, hiszen a tavaly március 9-i szociális népszavazáson bebizonyosodott, hogy a választópolgárok befolyásolhatják a káros politikai döntéseket. Tovább olvasom