Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Lázárt támadó szórólapok

A polgármester nyaralóját ábrázoló, a város eladósodásával fenyegető szórólapok jelentek meg Hódmezővásárhelyen. A röpcédulákon az áll, hogy ezt a Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Köre készítette: e nem létező szervezet neve olvasható a kormányt gúnyoló molinókon is. Lázár szerint mindez csak annak jele, hogy egy hét múlva választások lesznek. Az SZDSZ és az MSZP jelöltjei elítélik a szórólapok terjesztőit.
Érdekes kettősség. A Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Köre a szórólapon a polgármesteret, a molinón a szocialistákat bírálja. Fotó: Tésik Attila
Ismét jelentkezett a Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Köre – vagy valaki ismét használja a fantomszervezet nevét. Mint ismert, ez a felirat áll a jelenlegi kormányt gúnyoló molinókon is, azóta sem derült ki, kik a tagjai a szervezetnek. A vásárhelyiek tegnap reggel a baráti kör aláírásával ellátott szórólapot vehettek ki postaládájukból, a lap azonban nem a kormányról, hanem Lázár Jánosról szól.

A szórólapon látható egy épület fényképe, s az anonim szervezet nevében fogalmazók rögvest fel is teszik a kérdést, hogy mit gondol az olvasó, mit lát: „Talán egy élet munkájával felépített csinos kis üdülő a Drúzsbatelepen, amelyet valaki egy rég bezárt nagyüzemben, egykori 30-35 évi szalag melletti embertelen munkával gürcölt össze öreg napjaira? Nem! Ez a pazar villa, mely Révfülöpön található, a tapolcai körzeti földhivatal bejegyzése szerint Lázár János holtig tartó haszonélvezeti jogával, felesége és fia egyenlő arányú tulajdona."

A röplap fel is teszi a kérdést, hogy mit szól a szórólap olvasója ahhoz, hogy „...míg a térség országgyűlési képviselője rohamtempóban gazdagodott, a város adósságállománya több milliárdra rúg, s a vásárhelyi kistérségben élők egyre jobban elszegényedtek?" Majd felszólít mindenkit, hogy változtasson, s felhívja a figyelmet arra, hogy a választók döntése, ki képviseli őket az országgyűlésben.

A nyaralós szórólapot a Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Köre készítette. Fotó: Tésik Attila (A nagyításhoz kattintson a képre!)
– Már láttam a szórólapot – mondta lapunknak Lázár János, amikor szembesítettük a nyomtatvánnyal. – Ezzel kapcsolatban semmiféle véleményem sincs. A vagyonnyilatkozatomat leadtam január végén. A Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Körével nem foglalkozom, nem tudom, kik ők. Úgy gondolom, ez a szórólap is csak annak a jele, hogy egy hét múlva választások lesznek. Én a választók bölcsességére bízom, hogy döntenek. Nekem semmi szégyellnivalóm nincs: igen, Révfülöpön van a családunknak egy háza. Most lesz negyvennyolc hónapja, hogy országgyűlési képviselő vagyok, a polgármesteri és az országgyűlési költségtérítésem és a fizetésem nettó egymillió forint havonta.

– A személyeskedés nem érdekel – mondta Horváth László, az SZDSZ országgyűlési képviselőjelöltje a szórólapról. – A kampánynak nem erről kell szólnia, nem szabad ilyen nemtelen eszközökhöz nyúlni.

– Sunnyogásnak tartom azt, hogy valaki egy nem létező szervezet mögé bújva, azaz anonim módon, rejtőzve vesz részt a választási kampányban – mondta Bacsa Pál, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje. Mint mondta, pártja nyílt sisakkal vesz részt a kampányban, s ő is óvakodik attól, hogy személyeskedésbe bonyolódjon.


Röplapozás – kétszázezer forintból

Kiszámoltuk, hogy durván kétszázezer forintot áldozott a választók meggyőzésére az, aki Vásárhelyen a Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Körének nevével ellátott szórólapot elkészíttette és célba juttatta. Az általunk megkérdezett vásárhelyi nyomdák darabonként nettó 2 és 5 forint között vállalnák a nyomtatást. A városban működő terjesztőcégek pedig darabonként nettó 2-3 forint körül el is juttatják a postaládákba. Azaz, ha valaki mind a közel húszezer vásárhelyi ingatlanba szeretné mondandóját így eljuttatni, akkor a legrosszabb esetben a nyomdaköltség bruttó 120 ezer forintjába kerülne, míg a terjesztésért a legdrágább ajánlat szerint 72 ezer forintos számlát kapna.

Erdélyi Miklós: Ügyes!

– Fogalmam sincs, hogy kik lehetnek ezek a hódmezővásárhelyi fiatalok, de ügyesek – mondta lapunk kérdésére Erdélyi Miklós, aki Lázár vagyonáról és a város adósságáról több nyilvános fórumon is beszélt. Az ismert ügyvéd, a Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség tagja elmondta: úgy látszik, a szórólap készítői nemcsak részt vettek a szövetség fórumain, hanem magukévá tették a véleményét is. Erdélyi érdekesnek tartja, hogy a baráti kör nevében valaki először az MSZP, most pedig a Fidesz ellen lép fel.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adományok a gyermekvárosnak

Koller Zsolt vásárhelyi történelmi előadó nemcsak előadásaival, de egy teherautónyi adománnyal is… Tovább olvasom