Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Lehet fürdeni a tiszai strandon

Mindszent - Pénteken nyit a mindszenti tiszai strand, és augusztus 20-áig várja a vendégeket.
Idén a helyi Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ működteti, mindennap 9-től 19 óráig tart nyitva. A látogatók kedvező változásokat tapasztalhatnak, például a helyi autósok kedvezményesen válthatnak parkolójegyet, a 600 forintos napit 450-ért vásárolhatják meg – de csakis személyigazolvány és lakcímkártya felmutatásával. A bérlet ára minden jármű esetében a napijegy 35-szöröse, vagyis kerékpárnál 3500 forint.

A bójákat kihelyezték, a gyerekeknek is kijelöltek a part közelében egy fürdőzőhelyet, és mára a fürödni tilos tábla is eltűnik. A tervezett partrendezés azonban még várat magára, nincs meg egy engedély – ez bármelyik nap megérkezhet. Június 10-én dőlt el, hogy a strand állapota megfelel az előírásoknak, egyedül a partrendezés van hátra. A part már az elmúlt évben is igen meredeknek bizonyult, és megszűnt az a lehetőség is, hogy ideiglenes lejárót alakítsanak ki a vízig, ezért a partrendezési engedély megérkezéséig a strandolók türelmét kérik. Fontos: fürödni csak a kijelölt, mintegy 150 méteres partrészen lehet.

Lehet fürdeni a tiszai strandon. Fotó: DM
Lehet fürdeni a tiszai strandon. Fotó: DM

A kulturális központ korábban már üzemeltette a strandot, akkor több tárlatot, más kulturális eseményt tartottak a helyszínen. Ezt a hagyományt folytatni kívánják, lesznek alkalmi kiállítások, homokvárépítő versenyek és családi vetélkedők.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraélesztésben elsők

Korábban 1 percet sem dolgozott együtt, a szállodai szobában párnán gyakorolt a spanyolországi újraélesztési nemzetközi verseny előtt, mégis győzött a magyar csapat. Tovább olvasom