Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Lehet, hogy Kiss László visszalép Hernádi javára

Elképzelhető, hogy Kiss László vásárhelyi szabad demokrata polgármesterjelölt visszalép Hernádi Gyula szocialista aspiráns javára. Forrásaink szerint a két párt vezetői már megegyeztek az ügyben. A liberálisok nem nyilatkoztak, Hernádi is csak annyit közölt: ma különleges bejelentést tesz.
Visszalép Kiss László szabad demokrata vásárhelyi polgármesterjelölt Hernádi Gyula szocialista polgármesterjelölt javára – terjedt el a hír tegnap Hódmezővásárhelyen. A két párt vezetői nem nyilatkoztak az ügyben, Hernádi Gyula csak annyit mondott: a jelölteket ma mutatják be hivatalosan. Hozzátette még, hogy különleges bejelentéssel is szolgál majd.

Két hete mondták...

Szentirmai Csaba, a szabad demokraták vásárhelyi elnöke: „Nem támogatunk olyan polgármesterjelöltet, akinek közvetlen munkatársa tartótiszt volt, valamint úgy véljük, hogy a városi MSZP nem tud nagy erőt felmutatni, s a koalíciós tárgyalások sem vezettek eredményre. Így külön állítunk listát a PSZV-vel." (Délvilág, 2006. augusztus 24.)

Az MSZP és az SZDSZ holdudvarából származó információink szerint a szocialisták és a liberálisok folyamatosan tárgyaltak egymással a háttérben. Annak ellenére, hogy az SZDSZ többször kijelentette: nem működik együtt a szocialistákkal, mert az MSZP polgármesterjelöltjének kampányát Rummel József egykori III/III-as tartótiszt vezeti.

Lapunk értesülése szerint a szocialisták lakossági fórumain felmerült a választók részéről az az igény, hogy egyezzen meg a két párt, azaz Vásárhelyen is jöjjön létre az MSZP–SZDSZ választási koalíció.

A szocialistákhoz közel álló forrásaink elmondták: tárgyalások folytak, folynak arról, hogy csak a polgármesterjelölt legyen közös, vagy az egyéni választókerületekben induló képviselőjelöltek is. Forrásaink szerint nem elképzelhetetlen, hogy közös egyéni jelöltekben állapodik meg a két párt, főként azokban a körzetekben, ahol nehezen ment az ajánlószelvények összegyűjtése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Giró-Szász szerint az MSZP nem feltétlenül akar nyerni

Giró-Szász András szerint a szocialisták októberben nem feltétlenül akarják megismételni a 2002-es… Tovább olvasom