Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Lélekpatikát indítana a diákvállalkozó

A harmadikos Kotormán Dóra már tudja, hogy egy gyümölcsöző vállalkozás beindításához elsősorban egy jó ötlet kell. Marcello Márk pedig a lelki bajok gyógyításában lát nagy üzleti lehetőséget. A vásárhelyi József Attila Általános Iskola diákjai igazi nyugtát is tudnak adni az általuk készített és eladott dísztárgyak után. Tegnap viszont konferenciát rendeztek.
A harmadikos Kotormán Dóra már számos terméket készített az iskolai vásárokra. Fotó: Tésik Attila
Az Amerikai Egyesült Államokból indult az a program, melynek lényege, hogy az óvodától egészen a középiskoláig gazdasági ismereteket, vállalkozásszervezést tanítanak, játékos formában – tudtuk meg Hajdúné Csakajda Ildikó magyar–népművelő szakos tanárnőtől.

A vásárhelyi József Attila Általános Iskolában három diákvállalkozás és három szakköri csoport működik. A tanulók elsajátíthatnak minden olyan fontos tudnivalót, ami egy-egy vállalkozás elindításához szükséges.
Az alsósok elsősorban újrahasznosítható anyagokból gyártanak különféle termékeket. Pléhdobozból virágtartót, papírból virágot. Érdekesség, hogy mivel van APEH-engedélyük, nyugtát tudnak adni minden egyes eladott tárgy után. Nem csupán az iskolában, hanem az évente két alkalommal a fővárosban megrendezett versenyen is árulnak.

– Képeslapokat és egyéb kézműves dolgokat készítünk. Ezen kívül már azt is tudom, hogy elsősorban jó ötlet szükséges az induláshoz, a termékgyártáshoz viszont már jóval több kell – magyarázta a harmadikos Kotormán Dóra, aki az egyik szakköri csoport, a Jamtigrisek tagja.

A hatodikos Marcello Márk négy osztályt az Egyesült Államokban járt. A vásárhelyi születésű fiú édesapja New York-i. Márk társaival egy olyan csodapatikát talált ki, mely a lelki bajokat gyógyítja. A vállalkozás lényegét a tegnapi konferencián le is vezették, vagyis elmondták, hogyan lehet leküzdeni az irigységet, illetve a többi rossz tulajdonságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár lett a védelmi kabinet vezetője

Lázár János (képünkön) lett a parlamenti Fidesz-képviselőcsoport védelmi kabinetjének vezetője. Ez a… Tovább olvasom