Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Lelkes fiatalok éltetik a Károlyi Színpadot

Hódmezővásárhely - Lelkes amatőr színjátszókból jött létre még 2009 februárjában a vásárhelyi Károlyi Színpad, amely azóta számos alkalommal lépett fel szegedi, kiskundorozsmai és vásárhelyi rendezvényeken.
– A vásárhelyi Károlyi-házban alakultunk középiskolásokból, főiskolásokból és egyetemistákból, illetve a Petőfi művelődési központ egykori színjátszó körének tagjaiból. Létszámunk 10–12 körüli, ez azért változó, mert van, aki Pesten diák, és olyan is akad közöttünk, aki a nyáron a szegedi szabadtérin statisztált, így nem ért rá velünk próbálni és fellépni – mondta Rummel József, a színpad vezetője.

A Károlyi Színpad kifejezetten humoros darabokat játszik, kedvelik Karinthy Frigyes és Romhányi József jeleneteit. Abszurd humorral a speciális közönség miatt inkább a megyeszékhelyen, míg a nevettetés közérthetőbb ágával másutt is fellépnek.

Hacsek és Sajó, ahogy ők játsszák. Fotó: DM/DV
Hacsek és Sajó, ahogy ők játsszák.
Fotó: DM/DV

– Amikor megalakult a Szegedi Egyetemi Színpad, és komolyabb hangvételű darabokkal jelentkezett, arra gondoltam, hogy kellene egy könnyedebb műfajt játszó csoport is – mondta el Rummel József, aki magyar szakos tanárként a színészvezetést és rendezést szegedi színházi szakemberektől, illetve Karinthy Frigyes unokájától, a fővárosban saját színházat működtető Karinthy Mártontól sajátította el.

A Károlyi Színpad sikereit jól mutatja: annyi felkérést kapnak különféle rendezvények szervezőitől, hogy időhiány miatt nem is tudják mindet elvállalni.

A színpad most nagyobb feladat előtt áll: jövőre szeretnék bemutatni Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című zenés bohózatát, nem mindennapi, a siketek és nagyothallók számára is élvezhető módon – jeltolmácsolt változatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavonta ajánlatát a Zsigmondy

Miután egy hónapig nem történt előrelépés, a vásárhelyi Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. visszavonta Mindszentnek tett kedvezményes ajánlatát. Tovább olvasom