Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Lemezbörze, először Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A hétvégén először rendeztek lemezbörzét Vásárhelyen, a Club Sörözőben.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– A lemezbörzén a belépésért, árusításért, asztalbérletért sem kértünk pénzt, az udvarban is ingyen parkolhattak a vendégek. A cél a hagyományteremtés és a népszerűsítés volt – árulta el Sugár Józsefné, a helyszín, a Club Söröző tulajdonosa.

Közel hatvanan fordultak meg a Dr. Rapcsák András úti vendéglátó-ipari egységben, és érkeztek érdeklődők Budapestről, Kecskemétről, Szegedről, Szentesről és Csongrádról.

– Tinédzserként, a 60-as évek elején kezdtem először gyűjteni a bakelitlemezeket, az LP-ket, majd egy kisebb szünet után 2004-ben éledt újra ez a szenvedélyem. Annak idején 61 dínárba került egy lemez Jugoszláviában, ahova rengeteget jártunk át, különlegességeket vásárolhattunk meg – mondta a szegedi Farkas Kálmán, akinek már több mint 2000 darabos a kollekciója, és a börzére is szép számmal hozott féltett kincseiből. Vett és árult, anyagi szempontból „nullán volt".

Retrohangulat a vásárhelyi sörözőben. Fotó: Imre Péter
Retrohangulat a vásárhelyi sörözőben. Fotó: Imre Péter

– Az első nyomások, a monolemezek a legértékesebbek, persze a bakelit és a borító állapotától függően. Ettől a Rolling Stones-albumtól – még akad pár hasonló – például 25–30 ezer forintért válnék meg, de ebbe a kategóriába tartozik például monóban több együttes, valamint Elvis Presley eredeti felvételei is. Ha elkelne, a gyűjteményemből nem hiányozna, rendelkezem ezekkel a darabokkal, veszek és cserélek, olykor kirakodóvásárokon, például Kiskundorozsmán rábukkanhatunk ritkaságokra, igazi kincsekre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselőség helyett milliós bírság

Egy címen két reménybeli országgyűlésiképviselő-jelölt él Mindszenten, nyugdíjas asszony és fia. Tovább olvasom