Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Lemondott az elnökségről Ajtai Éva

Hódmezővásárhely. Lemondott tisztségéről Ajtai Éva, a vásárhelyi roma nemzetiségi önkormányzat (rnö) elnöke.
A romavezető április közepén jogerősen 8 hónap börtönbüntetést kapott 2 évre felfüggesztve – sikkasztás miatt. A Szegedi Törvényszék – beszámoltunk róla – helybenhagyta a vásárhelyi városi bíróság első fokon hozott ítéletét. Mint emlékezetes, Ajtait azért perelte be a városi önkormányzat, mert nem tudott elszámolni egy balatonszárszói nyaraltatásra kapott 2 millió forinttal, a vádirat szerint 1 millió 750 ezret elsikkasztott. Magánszemélyeknek adta kölcsön, és nem kapta vissza.

Ajtai sem az első, sem a másodfok után nem kommentálta a bíróságok ítéletét, tudomásul vette. Az rnö vezetője az első fokú döntést követően úgy nyilatkozott lapunknak: „Az elnöki tisztségről való esetleges lemondásomat csakis a másodfokú, vagyis a jogerős bírói döntés után fontolom meg". Az ítélet után egy hónappal lemondott tisztségéről – tudtuk meg.

– Valóban lemondtam, de nem a bírósági ítélet miatt – kommentálta döntését Ajtai Éva. – Azért határoztam így, mert a roma nemzetiségi önkormányzatoknak nincs semmi értelme, nincs pénzünk, nem tudunk segíteni a romákon. Ezt a jövőben magánemberként fogom megtenni. Egyébként nemcsak én távoztam, a fiam és helyettesem, Rostás Béla Krisztián is lemondott tisztségéről és képviselői mandátumáról. Az is befolyásolt még bennünket, hogy több vállalkozást viszünk, szeretnénk minden energiánkkal ezekre koncentrálni, a családunkról gondoskodni.

A nemzetiségek jogállásáról szóló törvény kimondja, hogy a megüresedett helyekre a következő legtöbb szavazatot kapott jelöltek lépnek. A vásárhelyi roma nemzetiségi önkormányzat a hét elején tartja ülését, ennek keretében tesznek esküt az új képviselők és választják meg az új elnököt és elnökhelyettest.

Olvasóink írták

 • 11. FattyúMatthew 2012. május 24. 22:04
  „eva20119890!Más, tisztességes ember először is nem lop.Más,tisztességes embernek van szégyenérzete mert tud viszonyítani mi a becsületesség(ebben nőtt fel).De aki ennek híján van az csak fenyegetőzik és őrjöng.Elég volt a magyar emberek kirablásából,megalázásából.Fogjátok fel mihamarabb!Ja és a mondatot NAGY betűvel kezdjük!”
 • 10. Minibusz 2012. május 22. 16:55
  „eva20119890!
  "jogerősen 8 hónap börtönbüntetést kapott 2 évre felfüggesztve - sikkasztás miatt"
  Elnézést kérek, de azért itt most álljunk meg egy szóra.
  Induljunk ki belőlem.
  Nekem nincs vállalkozásom, nem is emlegetem, hogy van, és nem is nyilatkozom ilyet sem a DM-nek, sem másnak.
  Ez tény.
  Az is tény, hogy mióta kiestem az iskolapadból (cirka 20 éve), egyfolytában dolgoztam, és most is azt teszem. Nem vállalkozásban, hanem "rabszolgaként". Az, hogy ez most jó-e vagy sem, nem tudom, mindenki eldöntheti magában.
  Ez is tény.
  Viszont!
  Én csak 1-szer voltam a rendőrségen, akkor is hatósági tanúként.
  A bíróságnak az épületét még csak kívülről láttam.
  Ez is tény.
  Abban egyetértünk, és ezt is leírtam, hogy MINDEGYIK önkormányzatot át kell világítani, és minden közszereplőt, aki, mondjuk úgy hogy "adópénzhez" közel van, azokat át kell világítani és elszámoltatni.
  Ez meg a véleményem.
  Én pedig nem fogom azt vizsgálni, hogy az ítélet alapja jogos-e vagy sem, mert feltételezem ott szakemberek mondták ki az ítéletet.
  Ennyi.”
 • 9. kánaán 2012. május 22. 12:15
  „7. FattyúMatthew!
  Köszi, hogy kiugrasztottad a nyulat a bokorból :)”
 • 8. eva20119890 2012. május 22. 11:52
  „7.ke lehet hogy te sokkal gyomorforgatóbb vagy!!!!, primitív, és iskolázatlan vagyok. ???? mondd ezt ha olyan nagy legény vagy a szemembe!! majd megmutatom neked milyen ork vagyok!!! szeretnék veled talizni!!! hogy primitíven elbeszélgessünk!!! te is csak egy nagy rakás sz.r vagy !!”
 • 7. FattyúMatthew 2012. május 22. 11:29
  „Ne csináljatok már mártírt ebből a gyomorforgató (volt) képviselőnőből.Az egy dolog,hogy iskolázatlan és primitív de még cinikus is.Már csak arra lennék kíváncsi,hogy miért kell ezeket az Orkokat pátyolgatni?”
 • 6. FattyúMatthew 2012. május 22. 11:16
  „Okádék történet okádék szereplőkkel.Nem azért mondott le,jellemző.Gondolom a "vállalkozásaiban" is ilyen tisztességes.”
 • 5. kánaán 2012. május 22. 10:19
  „Nem azért mondok le mert jogerősen elítéltek sikkasztásért, hanem mert nem lehet több lóvét lenyúlni.
  Ezt tényleg sokféleképp lehet értelmezni...”
 • 4. eva20119890 2012. május 22. 09:15
  „Sajnálom, hogy sokféleképp lehet érteni a dolgokat! a bizonyos több vállalkozás reggel öttől- este nyolcig tattó munkát jelent, és a pénzügyi oldalára is adok tájékoztatást. amúgy meg az önkormányzatnak sem most, sem ez előtt nem volt, és van pénze. nem rajtam kellene kattogni, már ennyi ideje, hanem azokon akik valójában meggazdagodtak ebben a városban. rajtatok is kedves hozzászólók!! könnyű blamálni engem úgy hogy a valóságot nem ismerik!! azok akik ellenem vannak, sokkal kevesebben vannak, mint akik mellettem vannak azért mert én az elmúlt években valójában segítettem nagyon sok családnak. én nem bólogató kutyus vagyok , hanem a szükségben is odaállok. a 2 hozzászólónak-- név nélkül fújjozni könnyű, de nagy a szád!!! neked biztos van pénzed!!! csak azért érsz rá mindig velem foglalkozni, és vakargatni a kis buksidat, és a kis számítógéped előtt üldögélni és azon gondolkodni, hogy mit is írj ki ide !!!”
 • 3. Minibusz 2012. május 22. 07:52
  „Queenmargareth 2012.05.21. 18:29
  több vállalkozást visznek, de nincs pénzük?

  Ez az önkormányzatra vonatkozó kijelentés volt.

  Nekem azon akadt meg a szemem, hogy
  "Valóban lemondtam, de nem a bírósági ítélet miatt".
  Ha nem azért, akkor azért mert, mint ahogy fentebb említettem, elfogyott az önkormányzat pénze, ergo nincs miből tovább......
  és nem fejezem be a mondatot, mindenki azt gondol oda, amit én is egyébként.
  :D
  És igen, egyesével, minden egyes önkormányzatot de alaposan át kellene vizsgálni, + hogy az onnan "kivett" pénzek merre is vándoroltak.
  Tisztára olyan ez az ország, mint régen a malacperselyem.
  egy kis lyukon öntjük be a pénzt, de azt nem látjuk, hogy az alja meg nincs meg, és ezáltal szabadon elfolyik.
  El kellene már jönni annak az időnek, amikor is ténylegesen el lehet számoltatni a közpénz közelében "dolgozókat"!”
 • 2. Queenmargareth 2012. május 21. 18:29
  „több vállalkozást visznek, de nincs pénzük?
  fúj..........”
 • 1. klj-54 2012. május 21. 11:01
  „Ezt a fehér képviselők nem tudnák követni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségváros Vásárhelyen

Sorok kígyóztak a szűrővizsgálatokon a Richter Egészségváros programján Vásárhelyen - gyógyszergyártó 5 millió 290 ezer forintot adományozott. Tovább olvasom