Délmagyar logó

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 17°C Még több cikk.

Lendületben Vásárhely: 22 új projektet támogat a kormány

Hódmezővásárhely - A legnagyobb beruházás a tramtrain, a 47-es főutat négysávosítják Debrecenig, bővítik az ipari parkot 100 hektárral és a mezőgazdasági feldolgozóipart szeretnék visszatelepíteni Vásárhelyre. Lesz naperőműpark és rövidesen megjelenik az új könyvtár és tudásközpont tervpályázata.
– A Tisza szabályozása és a vasút építése óta nem voltak akkora jelentőségű beruházások Vásárhelyen, mint napjainkban. Az elmúlt 4 évben 165 milliárd forint érkezett, érkezik a városba – mondta keddi sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán alpolgármester.

A pénteki Magyar Közlönyből kiderül: a Modern Városok Programban 22 új projektet támogat a kormány. A támogatási összegeket – olvasható – a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak lehetőség szerint uniós források bevonásával kell biztosítania. A legnagyobb beruházás a tramtrain, a 47-es főutat négysávosítják Debrecenig, bővítik az ipari parkot 100 hektárral és a mezőgazdasági feldolgozóipart szeretnék visszatelepíteni Vásárhelyre. Lesz naperőműpark és rövidesen megjelenik az új könyvtár és tudásközpont tervpályázata.

– A Németh László Gimnázium és Általános Iskola bővítéséhez építési engedéllyel rendelkezünk, kiírjuk a közbeszerzést és jövőre startolhat az építkezés. A szakképzési centrum iskoláinak felújításával kapcsolatban a közbeszerzés előkészítése zajlik, míg a Bethlen Gábor Református Gimnáziumnál a tervek már elkészültek – sorolta Hegedűs.

Szó van még az MVP keretein belül a Zrínyi-laktanyát érintő infrastruktúrafejlesztésről, új bentlakásos katonai középiskola kialakításáról az Ady Endre utcán a Démász volt, most csak raktárnak használt telephelyén és az Erzsébet-kórházban katonai feladatok ellátásáról, az intézmény honvédkórházzá minősítéséről. A turizmushoz kapcsolódva bicikliút épül és kidolgoztak Vásárhelyen egy agrárösztöndíj-programot, melyet felterjesztettek jóváhagyásra.

– A programok, beruházások új lendületet adhatnak Vásárhely fejlődésének. Jelenleg 32 helyen zajlik munka a városban, a jövőben ez a szám valószínűleg növekedni fog. – zárta gondolatmenetét Hegedűs Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több lehetőség rejlik a vásárhelyi gyógyvízben: Gömöri Csilla szerint fejleszteni kell a strandfürdőt

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi fürdő új vezetője, Gömöri Csilla Szegedről érkezett, és egy hónapja… Tovább olvasom