Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

Lepusztult bódék a főúton

A 47-es főút Vásárhely és az algyői híd közötti szakaszán lévő buszmegállók egyikében sincs szemetesedény, a pavilonokat szinte teljesen szétverték a vandálok, s csak egyben, a kishomokiban van egy jobb napokat is látott padocska. A megállók modernizálására addig kell várni, míg elkészül a főút még kétsávos részének szélesítése.
A kishomoki buszmegálló üvegtáblái közül alig maradt néhány ép. Fotó: Tésik Attila
Naponta több tucatnyi vajháti, kopáncsi, kishomoki jár busszal vásárhelyi munkahelyére vagy iskolába. Néhányuk több kilométert is gyalogol, hogy házától eljusson a legközelebbi buszmegállóig. A Sze ged felől a 47-es főúton érkező járat, miután elhagyta az algyői hidat, máris Vásárhely közigazgatási területére ér. Itt az út jobb oldalán a laktanyáig összesen öt buszmegálló van.

Az elsőnél nincs semmi, csak a jármű számára a beálló, egy keskeny járda a várakozónak, s egy tábla a menetrenddel. A következőt, a vajhátit pár éve állami pénzen felújították. A pavilon fehér falát már kikezdték a vandálok, ugyanis néhol már centikkel is eláll a tartóváztól. Pad és szemetesedény azonban nincs.

A másik három buszváró még siralmasabb állapotban van, mint a „modern" vajháti. Mind a háromban szinte csak a vasszerkezet tartott ki, az üvegtáblákból csupán mutatóba maradt. A bódék mögötti kis erdősávokból viszont össze lehet szedni a hiányzó táblák szilánkjait. Pad, vagyis egykoron annak nevezett ülőalkalmatosság csak a kishomokiban van. Ez a négyszemélyes padocska lehet, hogy valamikor egy kertmoziban szolgált, mert még látszanak rajta számok nyomai. A két szélső széken már csak egy-két faléc van, így ezekre alig ülnek rá a várakozók.

A buszmegállókra többen is felügyelnek. A KRESZ-táblák, az oszlop és a menetrend a Volán-társasághoz tartozik. Az aszfaltburkolat javítása és a szemétszedés a közútkezelők feladata. A pavilon pedig a vásárhelyi önkormányzaté.
– A 47-es mentén lévő buszmegállók teljes cseréje szerepel a főút hiányzó szakaszának négysávúsítási tervében. Mivel ez állami feladat, így nem tőlünk függ, mikor kezdik el. A régi pavilonokat nem újítjuk fel, mert ez pénzkidobás lenne. Ugyanis a szélesítés miatt elbontják őket – tudtuk meg Varga Ferenctől, az önkormányzat műszaki irodájának városüzemeltetési csoportvezetőjétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs nyilvános illemhely a vasútállomáson

Több mint egy éve bezárták a lepusztult állapotban lévő nyilvános illemhelyet a vásárhelyi… Tovább olvasom