Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Lesz Gyerökök Háza

Digitális labor, stúdiószoba, mini galéria is helyet kapna a vásárhelyi Szent István Általános Iskola és Halmay Zoltán Sportiskola Koczka utcai telephelyén. Az 1800-as években készült épületet pályázati támogatásból újítanák fel, ez lenne a Gyerökök Háza.
Gyerökök Házát szeretne kialakítani a vásárhelyi Szent István Általános Iskola és a Halmay Zoltán Sportiskola az intézmény Kocka utcai telepén. Az 1800-as években készült épületben ma is folyik oktatás. Ezt szeretnék felújítani pályázati segítséggel: az önkormányzat önrészként több mint 3 millió forinttal támogatná a munkát. Ugyanakkor az oktatási intézmény egymillió forintot tenne hozzá a közel 10 milliós beruházáshoz.

Miután az iskola bekapcsolódott az alapfokú művészeti oktatásba, a Gyerökök Házában kapnának helyet a drámatagozatos, valamint a tűzzománcos-foglalkozások – tudtuk meg az intézmény igazgatójától, Katona Imrétől. A szakkörön készült tűzzománc alkotásokat mini galériában mutatnák be. Míg a dráma tagozat részére stúdiószobát alakítanak ki, ahol zenei aláfestéseket, videofelvételeket készíthetnek a gyerekek. Ugyanakkor fitneszszoba is lenne itt, meg egy mini labor, amelyet a környezeti neveléshez szükséges eszközökkel, mikroszkóppal és preparálókészlettel is felszerelnének. A digitális kuckóban ötleteket gyűjthetnek az informatikai tanóra anyagához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vegyésznek készül a versmondó

Biológiából harmadik helyezést ért el az OKTV-n a vásárhelyi Bajnóczi Éva (képünkön), a Bethlen… Tovább olvasom