Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Lesz üdülőterületi gondnoki szolgálat

Keddtől a mártélyi Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontban foglalkoznak a Tisza-holtág melletti üdülőtulajdonosok ügyes-bajos dolgaival. A feloszlott Mártélyi Üdülőterületért Egyesület kérte a vásárhelyi önkormányzatot, hogy működtessen üdülőterületi gondnoki szolgálatot.
Üdülőterületi gondok lát el szolgálatot keddtől a Vásárhelyhez tartozó mártélyi üdülőterületen. A közelmúltban feloszlott a Mártélyi Üdülőterületért Egyesület, miután a vezetőség hiábavalónak tartotta a munkájukat. Belefáradtak a szélmalomharcba – fogalmazott néhány nappal ezelőtt Földessi Gyula, a szervezet egykori elnöke, aki egyébként még az egyesület feloszlatása előtt lemondott tisztségéről. Utódja nem akadt, így végül egyhangúlag a megszűnés mellett döntöttek, Joó Erzsébet, az egyesület vezetőségi tagjának javaslatára. Az egyesület hét évet élt, a kezdeti lelkesedés kifulladását jelezte, hogy a 288 üdülőtulajdonos közül tavaly még 150-en fizették be az évi ezer forintos tagdíjat, az idén viszont csupán 75-en.

A feloszlatott civil szervezet vezetősége szerette volna, ha a vásárhelyi önkormányzat a továbbiakban üdülőterületi gondnokot alkalmazott volna. A kérésük meghallgatásra talált, hiszen tegnap Csorba Mihály vásárhelyi
Szennyvízcsatornázásra pályáznak

A mártélyi üdülőterület szennyvízcsatorna-hálózatának kiépítésére pályázik Vásárhely. Siker esetén 190 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthat a város, amit 13 milliós önrésszel egészítenének ki a beruházáshoz.  
alpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be: ezentúl Hegedűs Zoltán, a mártélyi oktatóközpont koordinátora látja el az üdülőterületi gondnoki szolgálattal járó teendőket. A szezonban, június elsejétől szeptember elsejéig kedden és vasárnap délelőtt 9 órától 12 óráig, csütörtökön délután 3 órától este 6 óráig tart ügyfélfogadást a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontban az üdülőtulajdonosoknak. Szezonon kívül pedig szerdánként délelőtt 10 órától délután egy óráig kereshetik fel, ugyancsak az oktatóbázison.

A fogadónapokon kívül pedig a központ előtt elhelyezett információs ládába dobhatják be megfogalmazott észrevételeiket, problémáikat a mártélyi nyaralók tulajdonosai.

Örömmel és köszönettel veszi az üdülőtulajdonosok nevében az önkormányzat segítségét, kiemelten Csorba Mihály gyors és kérésük szerinti intézkedését Joó Erzsébet. Hozzátette: élni fognak az üdülőterületi gondokság által kínált lehetőséggel. A fogadási rendet is megfelelőnek találja, hiszen a nyaralók tulajdonosai általában májusban teszik rendbe az üdülőket, már ha a Tisza engedi. A szolgálat bevezetésével egy kicsit visszaállt bizalmuk is, hiszen mégsem volt hiábavaló a véleménynyilvánításuk – állapította meg Joó Erzsébet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havránek Ferenc csalást kiáltott

Csalást és garázdálkodást is emlegetett tegnapi felszólalásában a vásárhelyi közgyűlésben Havránek… Tovább olvasom